Umývačka riadu ďalej od drezu

fazulka21
17. nov 2023

Ahojte, máte niektorá umyvačku riadu ďalej od drezu? Vychadza mi to asi 4metre. Je to problém? Popripade má niekto umývačku riadu (vývod) napojený na sifon z vane? (Nie umyvacka nebude v kupelni) Ďakujem

nafka0483
17. nov 2023

@fazulka21 Mam umyvacku daleko od drezu, ale riesili sme to uz pri planovani kuchyne, cize ma svoj privod vody aj odpad.

U teba by sa na to mal pozriet vodar a povie ti ci bude mat odpad dostatocny sklon.

simca06022011
17. nov 2023

Nemám, pre mňa by to problém bol. Ale záleží na tom co tebe vyhovuje.

rebrambora
17. nov 2023

Mam a chystame sa to prerobit, aby bola pod drezom. Velky problem to nieje, ale vadi mi to.

lizatko1009
17. nov 2023

Bol by to problém a vadilo by mi to prenášanie riadu

vevapeto
17. nov 2023

@fazulka21 radšej by som ju nechcela akoby som mala špinavý riad 4m prenášať.

nafka0483
17. nov 2023

A aky je to problem? Odkial premasate spinavy riad? Ved to co ide do umyvacky davam rovno tam, nerobim "medzizastavku" pri dreze 🤷‍♀️

lizatko1009
17. nov 2023

@nafka0483 a nic ani neoplachnes?

viestta
17. nov 2023

Kd kupis dostatocne dlhu odpadovu a privodnu hadicu, tak nebude problem. Do vanoveho sifonu urcite nie, ten je moc nizko.

nafka0483
17. nov 2023

@lizatko1009 Nie, naco? To rovno mozem umyt rucne. Ak su vacsie zvysky, tak stierkou zhrniem do bioodpadu (nadobu mam nad umyvackou) a ulozim do umyvacky. Ak prave umyva, tak polozim nad nu.

My sme ju dali do rohu kde ju nevidno a nepocut (mame prepojenu kuchynu a obyvacky) a drez z obyvky vidno, umyvacka je skryta. A ked je otvorena tak nezavadzia "v strede" kuchyne.

Dopredu sme to vsetko tak naplanovali.

viestta
17. nov 2023

@lizatko1009 ani ja nic neoplachujem, jedine co vyskrabem hrube zvysky jedla

mondolina
17. nov 2023

tiež neoplachujem. takže u mňa v pohode.

katica06
17. nov 2023

@fazulka21 mám asi 2,5m od drezu , a je napojený na drez a vôbec mi to nevadí pod drezom mám skrňu s obcami.

lizatko1009
17. nov 2023

@viestta tak mne to príde fuj, aby také tam bolo do noci, pokial to zapnem, ale kazdy podľa seba. Ja ked niečo varim, hádžem do dresu a potom po určitých krokoch do umývačky

simsalabim
17. nov 2023

Mne by to vadilo, casto riad oplachnem, kym dam do umyvacky (zrnka ryze napr.). Pripadne spinavy riad caka v drese, kym sa vylozi umyvacka a potom sa nalozi. Fakt by sa mi to nechcelo prenasat cez pol kuchyne.

viestta
17. nov 2023

@lizatko1009 umyvacku mam na to aby umyvala za mna, ked to oplachnem, mozem to rovno umyt. O tom, ze oplachovanim plytvam casom a vodou ani nehovorim

thereisabear
17. nov 2023

@fazulka21 ak by som nemala inú možnosť, tak lepšie ako žiadna umývačka. Ale lepšie je, keď je bližšie.

olimuc
17. nov 2023

Vanovy sifon by som nepripajala … nie su tak vyspadovane a nedaju sa tak rychlo vycistit (budete mat tie dvierka na vani lahko pristupne, zalezi na tom ako mate polozene odpadove rury) ak tak max umyvadlovy

simca06022011
17. nov 2023

@lizatko1009 umyvacka je na to.aby umyvala, šetrili.vodu... predumyvanie riadu túto "prednosť" nuluje

simca06022011
17. nov 2023

My zbierame riad v drese, a okolo, čiže u nás nehrozí aby som to orenasala 4m. Druha vec je aj vykladanie. Otvorím umývačku, a nebeham 4m po kuchyni, vykladať to tam kde ten riad je. Čiže mne naozaj by to nevyhovovalo. Umývačku zatváram, nič nezavadzia.

slavomira236
17. nov 2023

Ahojte da sa umyvacka napojit na kuchynsky odpad a vodu co je v dreze? Umyvacku ked sme sa stahovali som neplanovala teraz nad nou rozmyslam. Tak ci by to slo ked je tam jeden privod a odvod vody. Dakujem

simca06022011
17. nov 2023

@slavomira236 áno dá sa, vodár to urobí raz dva

fazulka21
autor
17. nov 2023

@simca06022011 ja ju nebudem mať 4m od drezu, ale kvôli dispozicii kuchyne nie je možné zapojiť ju priamo.

fazulka21
autor
17. nov 2023

@katica06 mne by to vychadzala asi 3,5-4 m...neviem presne

guudy
17. nov 2023

Ja by som tiez nechcela daleko mycku od drezu. V dreze mame drvic odpadkov, takze hrube zvysky jedla splachnem do drezu. Tym padom riad ide bezne cez drez a prenasat ho nasledne do mycky by bolo pre nas velmi neprakticke.

nwnw
17. nov 2023

@nafka0483 ja napr ked nakladam,musim tie hrube azapecene necistoty umyt, lebo inak sa tov umyvacke zapecie este viac. A to skoro kazdy hrniec.. napr ryzu spodok, vyvar ked varim na tak na boku ostane taky pasik,zapekam maso tiez. Alebo zle pouzivam umyvacku????

lizatko1009
17. nov 2023

@simca06022011 prepáč, ale ryza zo sitka a vsetko to, co píše
@nwnw platí aj u nás a také nedam do umývačky, ale kazdy nech si robí podľa seba, moj povacsine ukladá umyvacku a také nedá

mimi3008
17. nov 2023

Zdapo by sa mi to velmi neprakticke

akvi
17. nov 2023

Mne by to vadilo, pretoze my vsetko najprv hadzeme do drezu a napustam vodu do nadob, kde hrozi prischnutie zvyskov. Cize potom to prenasat niekam, to sa mi zda neprakticke. Nasi maju dalej od drezu a moja mama si spravila taky svoj system, ze ona vsetko hned dava do umyvacky a aj my ked zo stola nesieme taier, tak bud rovno do umyvacky, alebo ho polozime na linku nad umyvacku a potom sa to naraz sprace. Ale mama ma 45-ku umyvacku, takze ona ju naplni raz dva, pusta denne, cize jej nic neprischne. My obcas pustime raz za dva dni a to neviem, ako by bolo, ak by riad bol v umyvacke a obschynali na nom zvysky..

veselo_neveselo
17. nov 2023

@fazulka21 Viav by pomohlo, keby das nacrt situacie.
Ale estr ldpsie je ist sa poradit na modru strechu, tam je vela praktickych skusenosti s navrhovanim, tak niekto mozno navrhne inovativne riesenie.

Za mna ja by som radsej rozmiestnila inak zvysok kuchyne ako hybala s umyvackou. Ta je naozaj najpraktickejsia pri dreze.

fazulka21
autor
17. nov 2023