Ahojte, máte niektorá umyvačku riadu ďalej od drezu? Vychadza mi to asi 4metre. Je to problém? Popripade má niekto umývačku riadu (vývod) napojený na sifon z vane? (Nie umyvacka nebude v kupelni) Ďakujem
Nemám, pre mňa by to problém bol. Ale záleží na tom co tebe vyhovuje.
Mam a chystame sa to prerobit, aby bola pod drezom. Velky problem to nieje, ale vadi mi to.
Bol by to problém a vadilo by mi to prenášanie riadu
A aky je to problem? Odkial premasate spinavy riad? Ved to co ide do umyvacky davam rovno tam, nerobim "medzizastavku" pri dreze 🤷♀️
@nafka0483 a nic ani neoplachnes?
Kd kupis dostatocne dlhu odpadovu a privodnu hadicu, tak nebude problem. Do vanoveho sifonu urcite nie, ten je moc nizko.
@lizatko1009 Nie, naco? To rovno mozem umyt rucne. Ak su vacsie zvysky, tak stierkou zhrniem do bioodpadu (nadobu mam nad umyvackou) a ulozim do umyvacky. Ak prave umyva, tak polozim nad nu.
My sme ju dali do rohu kde ju nevidno a nepocut (mame prepojenu kuchynu a obyvacky) a drez z obyvky vidno, umyvacka je skryta. A ked je otvorena tak nezavadzia "v strede" kuchyne.
Dopredu sme to vsetko tak naplanovali.
@lizatko1009 ani ja nic neoplachujem, jedine co vyskrabem hrube zvysky jedla
tiež neoplachujem. takže u mňa v pohode.
@viestta tak mne to príde fuj, aby také tam bolo do noci, pokial to zapnem, ale kazdy podľa seba. Ja ked niečo varim, hádžem do dresu a potom po určitých krokoch do umývačky
Mne by to vadilo, casto riad oplachnem, kym dam do umyvacky (zrnka ryze napr.). Pripadne spinavy riad caka v drese, kym sa vylozi umyvacka a potom sa nalozi. Fakt by sa mi to nechcelo prenasat cez pol kuchyne.
@lizatko1009 umyvacku mam na to aby umyvala za mna, ked to oplachnem, mozem to rovno umyt. O tom, ze oplachovanim plytvam casom a vodou ani nehovorim
@fazulka21 ak by som nemala inú možnosť, tak lepšie ako žiadna umývačka. Ale lepšie je, keď je bližšie.
Vanovy sifon by som nepripajala … nie su tak vyspadovane a nedaju sa tak rychlo vycistit (budete mat tie dvierka na vani lahko pristupne, zalezi na tom ako mate polozene odpadove rury) ak tak max umyvadlovy
@lizatko1009 umyvacka je na to.aby umyvala, šetrili.vodu... predumyvanie riadu túto "prednosť" nuluje
My zbierame riad v drese, a okolo, čiže u nás nehrozí aby som to orenasala 4m. Druha vec je aj vykladanie. Otvorím umývačku, a nebeham 4m po kuchyni, vykladať to tam kde ten riad je. Čiže mne naozaj by to nevyhovovalo. Umývačku zatváram, nič nezavadzia.
Ahojte da sa umyvacka napojit na kuchynsky odpad a vodu co je v dreze? Umyvacku ked sme sa stahovali som neplanovala teraz nad nou rozmyslam. Tak ci by to slo ked je tam jeden privod a odvod vody. Dakujem
@slavomira236 áno dá sa, vodár to urobí raz dva
@simca06022011 ja ju nebudem mať 4m od drezu, ale kvôli dispozicii kuchyne nie je možné zapojiť ju priamo.
Ja by som tiez nechcela daleko mycku od drezu. V dreze mame drvic odpadkov, takze hrube zvysky jedla splachnem do drezu. Tym padom riad ide bezne cez drez a prenasat ho nasledne do mycky by bolo pre nas velmi neprakticke.
@simca06022011 prepáč, ale ryza zo sitka a vsetko to, co píše
@nwnw platí aj u nás a také nedam do umývačky, ale kazdy nech si robí podľa seba, moj povacsine ukladá umyvacku a také nedá
Zdapo by sa mi to velmi neprakticke
Mne by to vadilo, pretoze my vsetko najprv hadzeme do drezu a napustam vodu do nadob, kde hrozi prischnutie zvyskov. Cize potom to prenasat niekam, to sa mi zda neprakticke. Nasi maju dalej od drezu a moja mama si spravila taky svoj system, ze ona vsetko hned dava do umyvacky a aj my ked zo stola nesieme taier, tak bud rovno do umyvacky, alebo ho polozime na linku nad umyvacku a potom sa to naraz sprace. Ale mama ma 45-ku umyvacku, takze ona ju naplni raz dva, pusta denne, cize jej nic neprischne. My obcas pustime raz za dva dni a to neviem, ako by bolo, ak by riad bol v umyvacke a obschynali na nom zvysky..
@fazulka21 Viav by pomohlo, keby das nacrt situacie.
Ale estr ldpsie je ist sa poradit na modru strechu, tam je vela praktickych skusenosti s navrhovanim, tak niekto mozno navrhne inovativne riesenie.
Za mna ja by som radsej rozmiestnila inak zvysok kuchyne ako hybala s umyvackou. Ta je naozaj najpraktickejsia pri dreze.
@veselo_neveselo dik
@fazulka21 Mam umyvacku daleko od drezu, ale riesili sme to uz pri planovani kuchyne, cize ma svoj privod vody aj odpad.
U teba by sa na to mal pozriet vodar a povie ti ci bude mat odpad dostatocny sklon.