Dobrý deň, poraďte mi v čom môže byť problém v našej umývačke. Nemáme prvýkrát umývačku. Kúpili sme druhu máme ju takmer 2 roky a začala nám nejak robiť toto. Umyje riad ale na niektorých priboroch, sklenených pohároch alebo tanieroch, nechá taký akokeby nejaký povlak, taký akoby mastný. Niektorý príbor pekne umytý aj sklenené poháre a niektoré flakate. Toto nám sa nikdy ešte nestalo. Zmenili sme program na mycke na skusku- nič, vyčistená mycka- nič, je tma lestidlo , sol- nič, kúpené kapsule na vyčistenie mycky- nič, kvalitné kapsule buď somat alebo finish - nič, rúry prezrel aj manžel a tiež nič. Čo to môže ešte spôsobovať? Ja musím niektorý riad iba ručne zas umyť čo je flakaty. Napr. táto vydlicka zas taká, iné nie. A keď to chytím rukou dá sa to zmyť. Ja už neviem čo robiť. Ďakujem.
Tvrdost vody je nastavena dobre?
Umývačky riadu používame doma denne 20 rokov, máme tretiu, pravidelne ich čistím filter,mriežku okolo neho, všetky tesnenia okolo dverí aj spodnú časť dverí a taktiež kontrolujem aj na ramenách, ktoré sa točia či nie sú upchaté otvory z ktorých strieka voda. Je potrebné občas hodiť do myčky aj tabletu na čistenie myčky a toto sa diať nebude. Kvalitné tablety sú tiež veľmi dôležité, ja mám najlepšiu skúsenosť s tabletami Jar platinum. Tak ako je treba čistiť práčku aby sme z nej vyberali čisté prádlo,tak presne to isté vyžaduje aj myčka aby bol vždy čistý riad. Osobné skúsenosti.
A vodu zohrieva dostatočne?
otvor pocas programu umyvacku, ci mas teplu vodu, mne neumylo riad iba ked neohrievala, ale tam bolo toho potom viac + na konci bol riad riadne mokry
ale inak to moze byt nahoda/zle ulozeny riad (zvlastne je ze nieco umyje a nieco nie...)... ramena sa dobre krutia, nie je nic vysunute?
Pises ze umyvacka je vycistena, takze nechapem, preco tu vsetci diktuju cistenie umyvacky... :DDD aj ked umyvacku nestihnem mesiac vycistit, aj tak z nej spinavy riad nevytahujem...
@simca06022011 veru áno, aj rameno treba skontrolovať, či nezadrháva, alebo nie je celkom vysunuté. Na starej umývačke som ho pri čistení vyberala a preplachovala. Teraz mám 5 dní novú, zatiaľ nešpekulujem.
@uzanka16 ešte nespomínas ci ste umyli filter dnuka spodný.
Tie rúrky sa ťažko pozerajú keďže idu z hlboka. Ja sem tam ich prepláchnem - mam vysávač co saje vodu takže dam silný saponat do vody nalejem do mycky a vysajem otvorom na odpad z druhej strany hadice a toto dokola x krat. Aj na 10te preplachnutie ide voda ako by som ju tahal z kanala. Nechcem vedieť co všetko v tých vrubkach v hadici je