Umiestnenie spotrebičov v L-kovej kuchyni

mariynka
Včera o 09:57

Ahojte, prerabame dom, ideme dat robit novu kuchynu.foto prikladam.bude Lkova. Ako ju usporiadat?
Mam si dat drez, abo varnu dosku chrbtom k oknu? Poradte. Dakujem.

mariynka
autor
Včera o 09:57
tamvtme
Včera o 10:07

tazko povedat, ked clovek nevidi miestnost ale ja by som dala na stenu oproti oknu varnu dosku a chrbtom k dveram drez

guudy
Včera o 10:08

@mariynka Spotrebice maju byt umiestnene zlava doprava v poradi, v akom ich pouzivas. Aby si po kuchyni nebehala ako blbec. Cize zlava doprava - chladnicka, umyvacka a dres, varna doska a rura.

tyrkysova_lentilka
Včera o 10:11

Máme to podobne, len okno máme nad kuchynskou linkou a dvere z pravej strany podľa tvojho nákresu.
Dôležité je rozložiť to tak, aby ti ostalo dosť voľnej pracovnej plochy.
Plánuješ mať v miestnosti aj jedálenský stôl, veľkú potravinovú skriňu, prípadne kde bude chladnička? Od toho by som začala aby to bolo funkčné.

deedol
Včera o 10:13

kedze neviem rozmery, tazko sa mi radi, ale tiez mame L a okno presne tam kde vy. na tej stene oproti oknu mame chladnicku a vysoke skrinky aj s rurou a mikrovlnou. drez aj varnu dosku mame na tej stene oproti dveram

madeincssr
Včera o 10:17

@mariynka ja by som dbal skor na co najvyssiu pracovnu dosku (najvyssie nozicky spodnych skriniek resp. sokel), ruru umiestnenu vysoko (bez zohynania sa) a drez a spotrebice umiestnit podla privodov vody a odpadu, aby poza linku nemuseli ist velmi dlhe hadice ci odpadove rury. Dbajte, aby sa kazdy privod vody (drez studena a tepla, umyvacka) dal uzatvorit individualnym ventilom). A pravidlo: zasuviek nikdy nie je dost (za linkou tak, aby sa k nim dalo dostat, a aj nad spodnymi skrinkami). Varna doska a rura by mali mat samostatne privody elektriny aj samostatne istice.

mariynka
autor
Včera o 10:23

@tyrkysova_lentilka chladnicka asi pri okne, pri nrh rura vo vyske oci, potom varna doska?

mariynka
autor
Včera o 10:24

@guudy zvazujeme chladnicku pri okno.blbost? Potom rura vo vyske oci. Varna doska?

mariynka
autor
Včera o 10:25

@madeincssr vsetko budeme riesit so skusenym stolarom.snad muzovi vsetko poradi. Linka bude po strop, vela suflikov😁mame strasne vela veci🙈momentalne su v krabiciach na linke alebo priamo na linke🙈

januska12323
Včera o 10:26

Predpokladám, že budeš mať svetlo aj na linke, tým pádom je úplne jedno ako dáš spotrebiče od okna, len aby to tebe vyhovovalo.

mariynka
autor
Včera o 10:26

@tamvtme nie naopak? Aby mi pri vareni svetlo dopadalo do hrncov a predsa, ked je umyvacka, nebudem tolko casu pri dreze,ci? Umyvacka pri drez..

mariynka
autor
Včera o 10:28

@januska12323 chvilu sme boli v prenajme v panelaku a tam sa mi pacilo-zlava-varna doska, rura, drez, umyvacka, linka, chladnicka. Bolo to prakticke..

mariynka
autor
Včera o 10:28

@tyrkysova_lentilka okruhly stol pre 4, v obyvke je velky pre 6. Ano, 1potravin.skrina.

mariynka
autor
Včera o 10:36

@januska12323 som nerozhodny typ a stolar to nechava na mna🙈😁preto sa radim, ze co a ako umiestnit🙂

marca12
Včera o 10:38

@mariynka Nechces si ju dat pod okno?

marca12
Včera o 10:41

@mariynka A tym sa aj riad. Ja som zi tiez podla seba navrhovala,uz som vedela,co mi vyhovuje a co nie. Neriadila som sa radami inych,lebo kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja mam postupnost chladnicka,varna doska,drez. Medzi kazdym mam min. 60cm priestor a Lkovu pracovnu plochu az 2m. Ono sa to nezda,ale ak travis dost casu v kuchyni,priestor treba. Ake su rozmery kuchyne?

januska12323
Včera o 10:43

Tak sprav tak, ty v nej budeš variť 😁 za mňa len dostatok voľnej plochy, zvyšok sa dá zvládnuť.

tyrkysova_lentilka
Včera o 10:43

My máme chladničku z pravej strany KL - voľný priestor a umývačku - drez - voľný priestor - v rohu máme kávovar (po tom som túžila a vyzerá to dobre 🙂 ) a na tej krátkej strane varnú dosku s rúrou a ešte kúsok priestoru a potravinovú skriňu. Priestoru je dosť a je to funkčné.
Len nemám dvere ako máš na nákrese, otázka teda je či chceš mať oproti dverám varnú dosku alebo drez, to je to čo uvidíš pri vstupe do kuchyne vždy ako prvé

minesasubu
Včera o 10:46

Presne to isté teraz riešim aj ja 🙂 tam kde máte okno my máme balkonove dvere a okno, a jedny dvere tak isto a druhe na stane ako končí to L kratšie
takže ja dám chladničku hned vedla dverí ako končí L kratšie ptm by som dala skrinku s micro (ešte váham) ptm umyvadlo kde končí roh aby som mala svetlo zprava vedla varnu dosku pod to trubu a ako začína roh od balkona tam pojde skrinka odvrchu po spodok kde bude vnútri kávovar , skrinky chcem až po strop dvojitý odstup
ale stále ešte rozmýšlam
za mňa ak tam nemáte balkonové dvere radšej by som urobila U pod okno takú kuchyňu by som chcela ja velmi tužim po umývadle pod oknom (snád v dalšom bývaní
odporúčam ti pozrieť pinterest ja tam čerpán inšpiráciu 🙂

minesasubu
Včera o 10:47

@autorka
takto chcem chladničku s vitrinou

minesasubu
Včera o 10:48

@autorka
takto tie skrinky hore ten rozostup

minesasubu
Včera o 10:49

@ takto umyvadlo a varnu dosku
uvidim aky bude rozostup chcem čo najviac pracovnej plochy

minesasubu
Včera o 10:57

jedna dizajnerka raz vravela že z praktického hľadiska má isť chladnička , umývadlo , varná doska -trúba
vyberieš z chladničky , umyješ očistíš a šup do hrnca/pekáča a za mňa to dáva logiku tak sa tým budem riadiť

biba_18
Včera o 11:09

@guudy alebo aj sprava - podľa preferencií…

mariynka
autor
Včera o 11:15

@minesasubu a kde umyvacku? Tu by som chcela bud napravo alebo nalavo od drezu😁
Ja chcem oramovanu kuchynu. Cize musi zacinat aj koncit skrinkou/chladnickou.

biba_18
Včera o 11:16

@mariynka postupnosť chladnička- drez- umývačka- varná doska s rúrou je praktická a je len na tvojej preferencii z ktorej strany začneš… čo sa týka kam drez a kam varná doska - mám rada keď vidím pri varení z okna. teda ja by som začala zľava, teda chladnička čo najviac k dverám - a to by bolo aj praktickejšie tam dávať nákupy…

mariynka
autor
Včera o 11:19

@biba_18 tiez sa mi to tak pozdava 🙂👍

biba_18
Včera o 11:21

@mariynka a na chladničke vymeníš otváranie dvierok aby sa otvárala k linke…

veronicka88
Včera o 11:22

Moja aktuálna....snáď do dvoch mesiacov aj zrealizovaná🤣🤣🤣kreslil mi otec ktorý vyrábal 25 rokov nábytky na mieru.

nevenka
Včera o 11:28

@mariynka spravte si U-cko, my mame U plus barovy pultik s uloznym priestorom. A vyska linky, ako radi
@madeincssr zavisi prudko od vysky cloveka, ktory bude najviac v kuchyni. Ja mam 152 cm a mame najnizsiu linku, aka sla, lebo mame linku aj pod oknom a to bolo nizko. Mne je obcas aj vysoko este, 86 cm od zeme. Pultik je potom 106 cm, co vyhovuje vysokemu manzelovi, takze moze sa realizovat.
Hlavne dbajte na dostatok nielen ulozneho priestoru, ale aj cistej pracovnej plochy. Aby ste mali kde krajat, poloziy hrniec, kavovar a tak. Ja mam vylozeny aj robot stale na linke, v takom skrytom kute je chlebnik a hriankovac, rychlovarna kanvica, miska s ovocim....A stale mam dost miesta na robotu. V byte som trpela, nic sa tam nedalo spravit.