Ahojte, poraďte, prosím. Ukrutne lejaky alebo nedbalosť suseda? Niesom strešný byt, ale predposledný… noví nájomcovia.
Čo robiť v takejto situácii? Prikladám aj foto. Opadana omietka, voda stekala až po okne. Zvonku nič nevidno.
Ísť za susedmi? Alebo na bytové družstvo? Volať poisťovni? Ako mám postupovať, na koho sa mám obrátiť…
Ďakujem
ty si v podnajme ci oni? v prvom rade vybehnut k susedom,ze vas vytapaju , potom oznamit majutelovi bytu aby to nahlasil poistovni-ak si ty majitel nahlasis to ty ... ak je to problem so strechou tak spravca bytu
Pozerám, že to je okolo okien. To nie je nahodou voda, čo Ti steka po fasade domu a odtiaľ sa dostáva popri okne dnu? Chyba bude v zalozeni okna alebo v poškodenej fasade. Skôr tak, ako to, že si sused sam leje vodu v izbe pod okno. 🙈
@ivuska027 tiez si myslim ze s tymto nema sused nic spolocne
toto nebude mat so susedom nic ale skor zle osadene okna
ty si vlastnik bytu ?
Toto je zalezitost obvodoveho plasta a jeho netesnosti. Kontaktovat sravcovsku spolocnost aby zvolali schodzu, kde sa odsuhlasi vysparovanie a oprava fasady. Mozu vysparovat aj spary nad vami ako opravu havarijneho stavu, ale tu treba riesit fasadu komplexne
@mamina7070 nam tak tieklo, okna sma mali osadene dobre, voda sa dostavala do spary medzi panelmi a tiekla do vnutra, vyrazala pri oknach
Ďakujem pekne dievcata, som múdrejšia. Byt je moj, nad nami je nájomca. Mame celkovo problémy s bytovkou, tieklo nám do garáži pod budovou, už sa to opravilo, takze budem najskôr kontaktovať správcu.
O tých oknách si to myslím už dlho, že sú nedobre zasadené, aj nám podfukovalo, vymenili sme tesnenie, omietka semtam tiež opadla, ale po kontaktovani firmy nám bolo povedané, že mame “špičkové okna”.
Baby je to aj medzi poschodiami, voda na schodoch, mokré okna… takze je pravdepodobne, že to môžu mat aj iný susedia. Susedom zhora som sa nedozvonila.
@mitama ak je to aj inde po bytovke kontaktovat správcu. Obehaj susedov a spytaj sa ktore byty s tym maju problem, nafotiť v kazdom byte a s tym ist za správcom. Ked prestanú dažde, musi sa zistit zatopovymi skúškami, skade tečie voda. Moze to byt strecha, balkóny. Treba to riesit teraz, ked je leto, lebo z toho mozu byt v zime dobre plesne. Mozu to byt aj tvoje okna ale moze to byt problem celej bytovky, napr. zo strechy, balkónov a pod..
@mitama určite komunikuj so všetkými, čo si uviedla. Začala by som susedmi, poisťovňou a potom ďalej. Veľmi nepríjemná situácia, ale zachovaj pokoj. Foto uchovaj pre poisťovňu, popr.sprav ďalšie...Poriešiš. Držím palce.