Tyčový vysávač

nadej1111
18. sep 2024

Mám tyčový vysávač a do nádobky na prach sa vkladá filter....lenže pri čistení sa to celé nejako zaseklo a nejde to do tej nádobky vrátiť.....môžem vysávať aj bez filtra?

aalt
18. sep 2024

Skor nie. Na co by tam potom bol? Najskor by sa potom dostal nezachyteny bordel do vysavaca a/alebo by to vysavac vyfukoval opat von. Pravidlo cislo 1) Nikdy nerob nic nasilu. Daj foto.

madeincssr
18. sep 2024

@nadej1111 popros niekoho technicky zdatneho, hoci zo susedstva. Ked nad tym poduma, poskusa, pride na to.

nadej1111
autor
19. sep 2024
aalt
19. sep 2024

Cize to je zatial zatlacene iba na jednej strane, zatocene to nevyzera byt. To horne vzpriecene je jeden kus, alebo sa to este da rozobrat?
Strc to do chladnicky na par hodin (do mrazaka nie, aby to nezkrehlo), potom si nachystaj teplu vodu (teplu, nie horucu, cize aby si tam udrzala ruku). Ked to vyberies studene z chladnicky, tak tu celu spodnu cast ponor do tej teplej vody (cas neviem, cca 30s?) proste aby sa to ohrialo a bolo teple, ale aby ta spriecena horna cast ostala studena. Potom to skus rozobrat, cize strcis prsty do tej uzsej casti (tu na obrazku pravej), pripadne mozes skusit tahat tym kovovym na tu stlacenu cast, mozno pomoze aj skusit tym mierne skrutit. Ale myslim, ze to pojde uz aj len prstami oddelit. S citom, nezlom to. Nacvic si to ako to co najlepsie chytit, aby si to potom oddelila po ochladeni/zahriati co najskor, vtedy je najvacsia sanca ze to pojde. Mozno budes potrebovat to utriet aby sa to nesmykalo, tak si nachystaj nieco aj na utretie. Alebo mozes skusit oddelit este kym mas tu spodnu cast ponorenu v teplej vode, ale to neviem ako sa ti bude dat manipulovat.
Pointa je, ze studensia cast sa malinko stiahne a tepla malinko roztiahne. Je to nula cela nic, ale na take zaseknutie to zvykne stacit a mozno budes prekvapena, ako lahko to slo oddelit - aspon dufam 😉 .