TV s bluetooth

24. apr 2022

Ahojte. Prosím o radu. U nás v dedine sa čoskoro zruší vysielanie DVB - T cez káblovku. Mám starý televízor (11 ročný) Panasonic Viera. Vraj potrebujem televizor novší ktorý bude podporovať vysielanie DVB - C. Plánujem sa zakúpiť TV s WiFi aj s Bluetooth a chcem sa spýtať ako funguje Bluetooth v TV..ked ho sparujem s mobilom alebo s tabletom tak si napríklad pustím video na mobile a prehra sa v televízory? Aký televízor do 400€ by ste mi odporučili ktorý má WiFi aj Bluetooth? Ďakujem

wade
24. apr 2022

Bloetooth na TV sa využíva iba na pripojenie periférii (slúchadla, klávesnica). Nie na spojenie s mobilom. Každopádne väčšina nových tv podporuje zrkadlenie obrazovky telefónu. Stačí aby boli na rovnakej Wifi. Ohľadne tých štandardov - si si istá? DVB-T je terestrial (cez anténu). DVB-C sa používa pre káblovú telku. Asi mysleli DVB-T2 čo je nový štandard. Prever si to. A k značke - niečo čo bude dlhšie podporované, aby ti fungovali aplikácie. Mám dobrú skúsenosť so Samsung a LG. Ak inú značku - radšej aby mala android. Samsung do 400 eur nájdeš určite. Pozeraj ale 2022 alebo 2021 modely. Nie staršie - znova kvôli podpore.