Triedenie odpadu - plasty

unicornlady
29. máj 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či umývate napr. tégliky od jogurtov, nátierok... keď ich dávate do plastov? Ja to zvyknem robiť, len neviem, či je to vôbec nutné.

januska12323
29. máj 2023

Umývam ale len kvôli odvozu raz mesačne, dovtedy by sa mi tam asi vyvinul liek na rakovinu.

biem22
29. máj 2023

@unicornlady nie nie je to nutné, všetko sa umýva na skládke 🙂

deti95060810
29. máj 2023

nie, ani som nevedela že to mám robiť...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ildiko36
29. máj 2023

@unicornlady ano všetko umyvam co davam do plastu ale som uz tiez uvazovala nad tym ci to vobec má vyznam robyť.Ja som v De a uprimne poznam rodiny čo kontaminovaný plast od pacienta davaju do plastu čo by malo isť do čierneho koša.A ked si pomyslim že to ide na recykláciu, tak ďakujem pekne..

annm81
29. máj 2023

@unicornlady Odporúča sa prepláchnuť nádoby od zvyškov jedla kvôli zápachu, hmyzu, hlodavcom a iným zvieratám.

h2
29. máj 2023

Vypláchnem, ale nejako do čistúčka neumývam.

tomcimka
29. máj 2023

@unicornlady umývam

domiklik
29. máj 2023

@unicornlady neoplachujem... Nevidím zmysel v tom, že na jednej strane separujem a na druhej plytvam pitnou vodou

janetinka27
29. máj 2023

netreba - nam vymienali plastove stupacky a tie rury isli do plastov, ze to tam patri. a urcite neboli nejake ciste. ja oplachujem iba kvoli smradu, lebo plasty vynasam, ked sa mi zaplni kyblik a dovtedy by to tam skyslo

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
riamia91
29. máj 2023

Umyvam, mne by zas nedalo neumyt.
Nam dokonca v letaciku od "smetiarskej" spolocnosti pisu, ze umyt, resp. ze do triedeneho odpadu idu umyte veci.

masinka
29. máj 2023

Kelimky, obaly od sunky alebo psieho zradla hodim do umyvadla a kym umyvam napriklad hrnce alebo ine veci co nemozu do umyvacky, tak sa mi pooplachuju v tej jarovej vode. U nas odvazaju vrecia raz za dva tyzdne, keby som to tam hadazala spinave, tak mi po dvoch tyzdnoch odpochoduju na skladku aj same.

marcellka32
29. máj 2023

Odvoz plastu máme 1x za 3 týždne, tak keby som neumyla, mám tam plesne

thereisabear
29. máj 2023

Dávam všetko do umývačky.

cubo2
29. máj 2023

Netreba ich umývať. Stačí len opláchnuť od zvyškov jedla, aby to nesmrdelo. Aj tak drvivá väčšina plastov ide rovno do spaľovňe, separuje sa len máličko. Na nete sa dajú nájsť články o tom.

reanda
29. máj 2023

umyvala som, ale uz neumyvam.. tiez som sa dozvedela, ze to netreba a teda umyvala som to aj kvoli zapachu zo sacku, kde to skladujem, ale dala som radsej mensi sacok a chodim castejsie vyhodit.. v smetiaku, zavrete v sackoch, mi je jedno, ci to smrdi 😝 bola to robota navyse, beztak mam uz viac prace s tym separovanim, tak si to radsej ulahcim

lilope
29. máj 2023

@domiklik tiež mi to tak bolo povedané známou čo pracuje na životnom prostredí. @autorka keď je však niečo veľmi znečistené, aspoň opláchnem, tégliky od jogurtu určite nie.

unicornlady
autor
29. máj 2023

Vďaka za rady, tak zostanem pri tom, že aspoň narýchlo opláchnem.

sajmonka_1216
29. máj 2023

@unicornlady ja to tiež oplachujem, pretože mi známa, ktorá robí v tej triedičke povedala, že ked im to vysypú na pás, často je už veľa odpadu znehodnoteného, plus im medzi tým behajú aj potkany..

matabb73
29. máj 2023

@unicornlady ja umývam, ale kvôli tomu, aby mi to nesmrdelo v v byte keďže ich vyhadzuje, raz za týždeň. Inak umývať netreba, lebo súčasťou spracovanie je aj umytie v ich linke.

stanulienkat
29. máj 2023

Oplachujem zbytkovou vodou.

slavomira236
29. máj 2023

@unicornlady neumyval u nas deti zjedia jodurt tak ze tam nic nieje.. a bebudem plytvat vodouza ktoru platim

ariannazara
29. máj 2023

Oplachujem

euka210
29. máj 2023

@unicornlady ano umyvam, aby to nesmrdelo v mechu. A tusim aj ciste veci tam maju ist. Jedine flasu od oleja neumyvam.

waitinka7
30. máj 2023

Ja oplachujem takmer do čista už len z dôvodu, keď si predstavím, že na triedičke to triedia ľudia. To asi nie je 2 x príjemné hrabať sa v kelímkoch zadrbaných od jogurtov.