Teplovzdušná fritéza

jozeffezoj
1. dec 2024

Ahojte.
Prosím vás mate niekto doma overenú značku teplovzdušné fritezy?
Je rozdiel medzi teplovzdušné rúrou a fritezou?
Je jedlo ako rezne rovnako chutné alebo......
Ďakujem za skúsenosti a nazory

lucia13022023
1. dec 2024

My máme teplovzdušnu fritezu od delimano. Je super, robím v nej strašne veľa veci a oleja dávam minimálne, za jednu malú lyžičku ale aj to len pre chuť. Co sa ale týka rezňov, nie, nikdy nebudú také aké sú z oleja. Tuk je nositeľom chuti, mne nikdy rezne z fritezy nechutili. Boli suché. Ale napr také kuracie kúsky v jogurte a následne obaľovanie v cornflakes boli super.

pe_mi
1. dec 2024

@jozeffezoj ahoj, my máme túto https://www.klarstein.sk/AeroVital-Deluxe-teplo...
Jedlo je jednoducho zdravšie, hlavne zemiaky také suchšie.
Mäso, zelenina ako šampióny, paprika mňam.
Zbožňujem to.my sa stravujeme zdravo, nám to vyhovuje veľmi
Zapekačky v tom robíme deťom.omelety, pizzu.

biba_18
1. dec 2024

medzi rúrou a tou fritézou rozdiel nie je. jedine ten že nemusíš zapínať veľkú rúru - teda možno spotrebu by bolo dobre porovnať. plus fritézu vedia obsluhovať aj deti… asi ti nebude ľúto robiť v tom menej jedla…

hrabovo
1. dec 2024

Ja mam xiaomi a som mega spokojná. Kuracie stehná za 25 min, pečené zemiaky za 20. Rezne tiež, pofrkane olejom, ja už robím všetko len tam, dokonca aj koláčik sa v nej dá spraviť

ivik4
1. dec 2024

Nechuti nam z nej absolutne nic

oceanahory
1. dec 2024

My mame tiez tutu, ako @pe_mi a pouzivame ju na dennej baze 👍.
My ale vyprazane nejeme, takze v tomto neporadim.
Vacsinou pouzivame na zemiaky (sladke, ci klasicke), roznu zeleninu, ale aj maso. Za mna najlepsie domace hranolky, su z teplovzdusnej, staci pokvapkat troska olivacom a su super chrumkave. Rovnako sa v nej robia super zeleninove chipsy, ci napr. prazene mandle ako zdrave snacky 👍. No a dnes rano sme v nich robili napr. aj chleba vo vajci, za mna chutnejsie, ako rozmocene v oleji. Je to asi o preferenciach.

elanor
1. dec 2024

je uplne jedno aku znacku.
Jedlo z nej sice, bude uvarene zdravsie, ale nie tak chutne, ako vyzmazana klasika. NIkdy ani nebude, je to iny sposob pripravy, iba vzduchom nikdy nedosiahnes tu vyprazanu / vysmazanu chut, ani keby si sa rozkrajal.
Ak tam das nieco v prezloch, jedno ci maso, si syr, tie prezle (struhanka) ostane to suche a bude sa ti z huby prasit jak na sahare. Ak tam das hranolky (cerstve zemiaky), nikdy nebudu chutit ako vysmazane zemiaky, ale iba ako obycajne varene kruple, len nakrajane do tvaru hranclov.
Takze je skor otazka, nie aka znacka, ale ci to dokazu tvoje chutove pohariky rozchodit.

oceanahory
1. dec 2024

@elanor S tymi zemiakmi musim nesuhlasit, staci pokvapkat olejom a su chrumkave a krasne opecene do zlatista vid. foto. Urcite ani nahodou nechutia ako varene zemiaky.

biba_18
1. dec 2024

@elanor @oceanahory roky rokúce robím zemiaky pečené v rúre, lebo moje dieťa nechce domáce hranolky… pečené zemiaky sú pečené zemiaky, žiadne varené… aj kurča je chrumkavé, aj rezne robím v rúre, samozrejme že nie sú ako klasické, ale sú dobré

oceanahory
1. dec 2024

@biba_18 Kym sme nemali teplovzdusnu aj my sme robili iba v rure 👍. Chutovo su za mna rovnake, ale teplovzdusna mi usetri kopec casu.

pe_mi
1. dec 2024

@oceanahory prikláňam sa.tiez aj my robíme chleba vo vajci.mňam
@autor Zemiaky sú chrumkavé do zlatista, vôbec nechutia ako varené.ale nechutia ani ako klasické vyprážané, takú chuť tam nedocieliš.je to o životnom štýle, keď si raz zvykneš na túto zdravšiu, avšak veľmi chutnú alternatívu jedál.a potom si zaješ nezdravé, naše domáce pripravované ,ako sme väčšina ľudí zvyknutí,máš chuť ,že máš balvan v bruchu.

petkapepo
2. dec 2024
wiwi28
5. dec 2024

My sme jej dali 2 mesiace šancu ale neujala sa u nás. Máme kvalitnú a rýchlo sa nahrievajúcu trúbu (za 4,5min 180C). Nechutilo nám z nej nič, ak sme posunuli svokre. Tam ju skúšali tiež ale nenadchla ani tam. Už je predaná. Mali sme túto: Tesla AirCook Q60 XL
Má ju aj moja segra a rodičia a tý sú úplne spokojný.

ekira1
8. dec 2024

Tiež som jej dávala šancu pár mesiacov a šla z domu. Čo urobí ona, urobí I moja rúra. Takže u mňa zbytočný spotrebič.