Teplovzdušná fritéza

4. okt 2024

Poprosím Vás, ktorá je dobrá. Pred 15 rokmi sme kúpili,ta bola o ničom, veľa oleja bolo treba, pošla do pivnice a tam je doteraz. Ktorá je dobrá z terajšej ponuky?

lucia13022023
4. okt 2024

My máme tu delimano, kúpili sme ju keď bol taky boom okolo nej asi pred 4/5 rokmi. Je super, robím v nej veľa veci, dávam minimum oleja pre chuť. Robím v nej stripsy, pečene zemiaky, bataty, zeleninu, mäso... Viem ze sa v nej daju piecť aj muffiny ci kura, no to som neskúšala.

ssimusska
4. okt 2024
autor
4. okt 2024

@lucia13022023 a ako hranolky? Deti si ich casto pýtajú . Tak reku to by bola zdravsia alternatíva ale ci aj chutná.

lucia13022023
4. okt 2024

Jasne aj Hranolky. Sú oveľa chrumkavejsie. Ja robím úplne bez oleja, není to treba.

akvi
4. okt 2024

Ja do teplovzdušnej nepoužívam skoro žiadny olej, max pokvapkám trochu, keď robím "vyprážané", resp v trojobale - šampiňóny, ale aj rezne kľudne. Sú síce suchšie, ale nám to nevadí. Hranolky sú skvelé, robím aj zeleninové. Ale kľudne aj kupenske klasika zo sáčku, keď sa ponáhľam. Nedavam na ne žiadny olej. Na domáce trochu kvapnem a premiešam ich, nech sa pekne obalia, inak nič. A rúru mám Klerstein.

cookie29
4. okt 2024

@akvi ktoru mas ak sa mozem opytat

simsalabim
4. okt 2024

My mame Tefal a pouziva sa prakticky denne, super vec.

michaela329
4. okt 2024

Ja mám z Lidla a som veľmi spokojná.

cookie29
4. okt 2024

@akvi tak dufam ze bude dobra 🙂 ja som povodne pozerala inu klarstein ale tato ma tiez dobre recenzie

cookie29
4. okt 2024

est mi prosim povedzte, co v tom robite, okrem klasiky typ hranolky a podobne. Mate nejake inspiracie z internetu, alebo odkial?

jaaty
4. okt 2024

@akvi tiež mám Klerstein a som s ňou maximálne spokojná. Používam úplne bez oleja. Za mňa skvelá vec 👍

akvi
4. okt 2024

@cookie29 vieš čo, ja mám pocit, že v tom už robím že všetko 😅😂 Včera som vytiahla z mrazáku grilovacie klobásy, čo sme v sezóne nestihli ugrilovat, tak som ich hodila do fritezy. Kuracie stehná tiež už len tam robím. Moja lenivosť spôsobuje, že nemám problém tam vysypať sáčok mrazenej zeleniny, aby bola príloha k mäsu. Encián si tam robím často. Kelove čipsy z kučeravého kelu u nás teraz ficia ( kel mam v záhrade). Potom robievam také špizy, že na špajdle nastoknem čo mám po ruke, len je fajn nechávať medzery medzi ingredienciami, ak teda chceš chrumkavé. No a klasika zeleninové a zemiakové hranolky. No a tiež v tom ohrievam všetko.

michaela329
4. okt 2024

@cookie29 všetko, čo by som robila v rúre a ešte všelijaké mäso zeleninové mixy... už aj chlieb som piekla.

rozculena
4. okt 2024

Jak že veľa oleja bolo treba? Veď teplovzdušná je bez oleja

autor
4. okt 2024

@rozculena
Tak to bola asi obyčajná fritéza...ťeraz hľadám teplo...

natalka13
4. okt 2024

@cookie29 vsetko co urobis v rure mozes aj v tom, ono to je rura.
Bez oleja napr.hranolky neurobis. Budu suche.

jaaty
4. okt 2024

@natalka13 nesúhlasím s tým, že hranolky nebudú dobré. Už pred teplovzdusnou fritezou som ich roky robila len v rúre a vždy boli dobré. Suché áno, ale v tom zmysle že nie sú napíté olejom

vorkola
4. okt 2024

@akvi Dakujem,super reklama

natalka13
4. okt 2024

@jaaty ako ich robis? Utres uplne do sucha? Solis?

jaaty
5. okt 2024

@natalka13 do obyčajnej rúry dávam zmrazené na papier na pečenie, solím ich, až ku koncu pečenia. V teplovzdušnej friteze bez papiera. Olej nedávam ani v jednom prípade, ani nestriekam.

ljzozv
6. okt 2024

@jaaty lenže aj je niekto zvyknutý na klasické hranolky, tak tie z teplovzdušnej rúry / fritezy budú vždy pre neho suché.
My sme doma tiež zvyknutý na hranolky z rúry a chutia nám. Brata by som s nimi akurát naštvala 🤷‍♀️, keby som mu takéto ponúkla 😳

natalka13
6. okt 2024

@jaaty tie mrazene uz mas predsmazene v oleji.
Skus zo zemiaku urobit bez oleja.

jaaty
6. okt 2024

@natalka13 čerstvé zemiaky normálne uvaríme vo vode. Po zliatí vody pridám lyžicu olivového oleja, červenú papriku a zmes korenia a upeciem vo friteze. Sú chrumkavé a chutné.

jaaty
6. okt 2024

@ljzozv otazka bola, ako ich robím ja. Každý nech robí podľa svojej chuti. Tiež mám brata, ale keď mu niečo uvaríme, poďakuje. Nie aby bol nahnevaný, že je jedlo iné, ako on zvykne jesť 😉

ljzozv
6. okt 2024

@jaaty on sa jednoducho nenaje 🤷‍♀️
Časom ho už viem pochopiť, tiež mám určité jedla, že keď ich urobí maminka , tak mi nechutia 🤔

natalka13
6. okt 2024

@jaaty pises ze ich robis uplne bez oleja, nakoniec robis mrazene kde uz olej je alebo cerstve kde das lyzicu oleja.🤷‍♀️

jaaty
6. okt 2024

@natalka13 reagovala som na prvý príspevok, kde bolo napísané, že autorka pouzivala teplovzdušnú fritezu s veľkým množstvom oleja. Ja sa ani nehádam, ani nič nedokazujem. Písala som len, ako ju používam ja. Použiť lyžicu olivového oleja považujem dokonca za zdravé.

cookie29
7. okt 2024

@ljzozv a teda sa na mamku hnevas hej?

ljzozv
10. okt 2024

@cookie29 prečo? 😅