Teplovodné podlahové kúrenie a pohovka

bennyb
1. mar 2024

Chcel by som sa spýtať či aj na teplovodné podlahové kúrenie treba nábytok, konkrétne pohovku na nožičkách kvôli lepšiemu prúdeniu vzduchu.

Dočítal som sa že elektrické podlahové zohrieva podlahu lokálne takže tam by to dávalo zmysel že pohovka s malými nožičkami by mohol byť problém. Že by sa snažilo hriať a hriať a na niektorých článok písali že by mohlo viesť k poškodeniu kúrenia.
Lenže vo vodnom cirkuluje voda takže by to nemalo až tak na priamo prehrievať miesta bytu kde cirkulácia vzduchu pod nábytkom je horšia, či? A už vôbec by nemalo dôjsť k poškodeniu kúrenia. A aj keby sa tam naakumuvovalo viacej tepla tak maximálne by to prispelo k rýchlejšie degradácii materiálu nábytku si myslím.

Pýtam sa preto lebo som si našiel menšiu pohovku ktorá sa mi akurát zmestí do malého bytu, je rozkladacia že sa na nej vyspia aj dvaja a zároveň má aj úložný priestor. No problém je že má nízke nožičky.

(Keby máte skúsenosti s kúpou malých pohoviek tak kľudne poraďte obchod možno budú mať taký typ s ktorým toto nemusím riešiť, ďakujem <3)

https://www.fines.sk/teri-rozkladacie-trojkreslo/ <-- O tejto je reč

zooeynka
1. mar 2024

Teplovodne podlahove je zaliate v betone. Kludne si daj akukolvek chces, je to jedno.