Televízor na splátky s 0% úrokom

2. dec 2024

Dobrý deň v ktorom obchode sa dá kúpiť televízor na splátky bez toho aby som musela platiť niečo navyše? Ďakujem

jarmila2010
2. dec 2024

nay...splatky na 6.mesiacov

maranco
2. dec 2024

Pozri si ten TV na stránke https://www.heureka.sk/ a porovnaj kde ho majú za koľko, 0% úrok môže vyjsť drahšie ako v iných obchodoch, minule tu niekto dával vysávač Dyson tak bez splátok (vraj bez navýšenia) bol v iných obchodoch lacnejší o 70-100€.

katarinaba
2. dec 2024

napr.: https://www.homecredit.sk/bezva-splatky
nejde o obchod, ale o splatkovu spolocnot. Mozes pozriet aj Alzu, Nay, TPD, Planeo - ja myslim, ze kazdy obchod s elektronikou spolupracuje s nejakou takou spolocnostou. Kazdu chvilku maju splatky bez navysenia. A ceny? Uplne bezne, kedze predavaju aj pre ludi bez splatok. Takze uplne nezmyselne tvrdenie, ze tovar na splatky bude drahsi. Jasne, pozri si najlepsiu cenu, ale to so splatkami nic nema.

maranco
2. dec 2024

Tu je porovnanie toho vysávača v nay na splátky (bez navýšenia) a inde v SK shope a v nemeckom bol ešte lacnejší.
V diskusii tá čo to kupovala na splátky tak mala dosť financií na celú sumu, len sa nechala nalákať na splátky bez navýšenia.

autor
2. dec 2024

@maranco ďakujem za informácie

maranco
2. dec 2024

Už som našiel tú diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/domacnost-a-jej-vybavenie/je-podla-vas-trapne-brat-si-vysavac-na-splatky-2/ v Rakúsku bol za 564€ autorka kúpila v nay na splátky o 123€ drahšie.

jarmila2010
2. dec 2024

@maranco len nie kazdy si ho moze dovolit v hotovosti hned,preto volia moznost splatok

biba_18
2. dec 2024

@maranco ten druhý e-shop bol ktorý?

mojemenonikto
2. dec 2024

Faktom je, že čokoľvek kúpiš na splátky, vždy je to s navýšením. Teda vždy sa dá ten istý tovar nakúpiť niekde inde za nižšiu cenu ako na splátky "bez navýšenia". Stačí si len uvedomiť, že na tej transakcii musia zarobiť minimálne dvaja - obchod, ktorý zariadenie predáva a spoločnosť, ktorá tie splátky financuje. V niektorých prípadoch to môže naozaj vyzerať, že je tovar na splátky bez navýšenia, ale predajca môže napríklad trvať na podpise poistnej zmluvy, alebo predĺženej záruky, kde si svoj zisk zabezpečí. Rozumiem tomu, že nie každý si dovolí nakúpiť drahší tovar v hotovosti a v takom prípade volí splátky. Najlepšie je však založiť si pre takéto účely sporiaci účet a väčšie nákupy financovať z úspor. Takto to vyjde lacnejšie.

biba_18
2. dec 2024

@maranco nie, ja som chcela ten web s tým lacným ... ale poviem ti prečo sa pýtam - je rozdiel kúpiť 150 eurový fén na vlasy a 500+ vysávač z noname netu ... to už radšej ten nay a andrea shop a podobne ...

nikha2809
2. dec 2024

@biba_18 presne tak, napr.cez taký Mall by som nikdy elektroniku ani nič drahšie nekupovala, hoci by bol rozdiel v cene aj 200€ radšej kúpiť odniekiaľ, kde viem že mi nebudú robiť problémy v prípade reklamacie

maranco
2. dec 2024

@biba_18 pozri si počet recenzií obchodu, hodnotenie, ja tiež nevyberám najlacnejší obchod, ale taký čo má dobré hodnotenie a počet recenzií
vysávač za 609 € to je o 78€ menej ako v nay má obchod s 3 576 recenzií a hodnotenie 98%