Ahojte mate niekto skusenosti ? našla som na ktorých píšu že niesú vhodné do umývačky, prečo? su glazurovane. Mám doma staršiu sadu a tam mi vybledli vzory ( často používam 70program) dakujem
@egonsk porcelanové su stale leskle len vybledli vzory a keramicke sú leskle len už sa ľahko poškriabu nožom. Píšu že su ručne maľovane, žeby preto nesmeli isť do umývačky. Máš nejakú osvedčenu sadu čo vydrži ?
Zial jedinu pomalovanu sadu ktoru mam neviem kde sme kupili, mozno kedysi v JISKu, zvysne mam vsetko bez maloviek a pamataju este minuly rezim 🙂
A skleneny riad mi postupne praska, iked nestratil lesk.
@egonsk dakujem, asi to risknem a kupim ju 🙂
Pouzivaj eko program a nic sa im nestane 🙂
@hermiona368 v umyvacke vyblednu vzory, ktore su na glazure. Vzory nanasane pod glazurou nevyblednu
je to konkretne tento typ
https://www.moebelix.sk/p/jedalensky-servis-ink...
to vyzera ako take tie hlinene glazurovane ... tie do umyvacky nepatria nie koli farbe, ale ze v tej vode vdaka silnemu prasku nasiakaju az sa mozu casom rozpadnut, alebo objavit flaky pod tou glazurou.
@hermiona368 do umyvacky bu som kupovala porcelan, alebo arcopal. Tie vydrzia vsetko, dlhe roky mame arcopalove a za ten cas sa im v umyvacke nic nestalo. Keramicke co sme mali pred kupou umyvacky postupne v umyvacke popraskali.
@egonsk prašok sice používam eco ale ta voda bude problem. Ano su to keramicke
@viestta mam keramicke z ikey asi 10 rokov stare a nepopukali len sú strašne doškriebané. Načo je vlastne ta umývačka 😂
@hermiona368 aby za mna robila. Ja som prisposobila obsah kredenca umyvacke. To co do umyvacky nemoze, to u nas nebyva. Tak isto ako u mna nebyva to co nemoze ist do pracky ale muselo by sa prat rucne.
@hermiona368 pozri sem, luminarc moze chodit do umyvacky 20x denne a nic sa tomu nestane
https://dajar.sk/dom-a-zahrada/jedalen/obedove-...
@viestta dakujem tie so vzorom su krásne
@hermiona368 investovala by som do porcelanu. My mame karlovarsky porcelan uz asi 8 rokov, sada (6x plytky, hlboky, dezertny) vtedy stala okolo 70€ a stale je ako nova. Podla mna je lepsie investovat do porcelanu, lepsie vydrzi.
@simsalabim super dobre vedieť že cibulak môže ist do myčky
tak zas za takú cenu nemôžeš chcieť zázraky, keď sa ti tak strašne páčia, kúp, kľudne používaj, kým vydržia a potom nahraď novými
@hermiona368 nemame cibulak... robia vselijake vzory. Nas je podobny tomuto, vzor je vsak drobny a svetlunkomodry https://www.doplnkyvbyte.sk/doplnky/eshop/72-1-...
@hermiona368 ahoj tieto čo si dávala link sme kupovali, dokonca dve sady. Obe sme museli reklamovať, pretože začali zo spodu plesnivieť. Reklamáciu nám uznali a dali nám ďalšie dve sady tanierov. Úprimne, mám ich doma už mesiac a stále som ich nevyložila z krabice, pretože neverím, že tieto budú o niečo lepšie. Na pohľad sú naozaj pekné ale tá kvalita nič moc. Plesnivieť začali hneď po prvom použití a.nie všetky taniere, len niektoré a ten smrad z toho nechceš zažiť.
@animus to ma mrzí ze mas takuto skusenost. Ano taniere vyzeraju velmi pekne ale myslim ze zospodu nie je glazura a preto zacali plesniviet. To ze by mi vybledol vzor by som neriešila ale toto už je hygienicky zavadne. Nekupujem ich urcite. Dakujem za napísanie
lebo menej kvalitne sklo a keramiku umyvacie prostriedky spolahlivo narusia, takze sa stanu matnymi (porovite).