Sypaný prach na pranie

kapilanka
10. máj 2022

Prosím dievčatá poraďte kupujem sypaný prach na pranie buď Ariel,persil,teraz mám na skúšku formil z Lidla zelený je jedno aký prach použijem ale stáva sa mi že mávam na oblečení biele fľaky z prachu.Je to asi tým že používam prach sypaný a nie v tekutom stave?Prach dávam do bubna do práčky zvykla som si tak lebo z vrchu do nádobky keď som dávala tak sa mi to spinilo z toho.Neviem kde robím chybu keď mám biele fľaky na oblečení.Davam jednu odmerku prachu

agatka111
10. máj 2022

@kapilanka zalezi aj na pracom programe a teplote vody...inak ja som koli tomu presla len na tekute pracie geli ariel a som spokojna krasne operu pradlo ;)

babovka2321
10. máj 2022

@kapilanka tiez pouzivam ariel, persil, denkmit, sypem prasku pozehnane a nikdy som na obleceni nemala flaky. Ale sypem ho tam, kam patri, nie do bubna.

saxana000
10. máj 2022

No ak davas prach minimalna dlzka programu je 90 minut a minimalna teplota 40.necakaj ze sa rozpusti a vyplachne na 30ke za 30 minut..

andrea_82
10. máj 2022

@agatka111 ja musím striedať gel s práškom, lebo inak mi veľmi smrdí práčka, gély zanášajú potrubie.

@kapilanka akú veľkú máš odmerku? Plná odmerka prášku sa mi zdá celkom veľké množstvo. Ale ako píše @saxana000 , treba prať dlhšie a na vyššej teplote.

danica2711
10. máj 2022

@kapilanka čo ti špinilo z nádobky? Inak záleží aj od množstva prádla - ak je bubon preplnený, nevyplácha ti dobre. Biele fľaky nezávisia od druhu prášku, ale od kvality pláchania, biele fľaky = nevypláchaný prášok. Skús dávať menej prádla, uvidíš, za vyskúšanie nič nedáš

agatka111
10. máj 2022

@andrea_82 mne ked zacne smrdiet nalejem ocot a dam prevarit pracku na 90°C

cacianka
18. máj 2022

Prací prášok používam iba na pranie prádla 60-95 °C aby horúca voda rozpustila prášok a plávanie vyplavilo zbytky. Vôbec nedávam na tmavšie prádlo.
Gél na ostatné prádlo na 30- 40°C.
Vždy vlejem aj cca do 2dcl octu, alebo aj prácou sódu môžeš, ak je tvrdá voda - aj vtedy horšie rozpúšťa prášok. No a nepreplnena práčka, aby bolo miesto na dobré rozmiešanie

kuko55
18. máj 2022

Ja to vôbec nekupujem, presne kvôli spomenutému dôvodu....
Dokonca aj tie kapsule vedia urobiť zlobu a časť padne do tej tesniace gumy, či sa popriliepa po veciach....gél je prosto pohodlný a spoľahlivý, naopak ja teraz všade lejem aj dezifekcnu avivaz a nejdem si odvyknut 🤪mam pocit ze veci sú iba tak čisté 😄