Svrab a dezinfekcia matracov

8. feb 2022

Prosím pomoc. Moja sestra tu bola na par dni zo zahraničia a priniesla mi malý suvenir-svrab. Všetci sme vyhadzany a skrabeme sa. Ostatný členovia už majú lieky, ja idem zajtra ku kožnej, lebo mi nechcela len tak niečo predpísať, keďže som tehu. No ale k veci. Viem , že čo sa dá mam vyprať na 90tke, čiže posteľné prádlo, osušky a podobne. Oblecenie žehliť. No s čím mam vydezinfukovat matrace, gauc atď? Obycajnou Dezinfekciu na ruky, alebo je na to niečo špeciálne? poraďte mi, chcem sa toho naozaj zbaviť...

ukulela
8. feb 2022

Parny cistic? Nic ine mi nenapada.... len poriadne vytepovat pod horucou parou. Alebo ozonuje sa. To samozrejme mimo pritomnosti ludi ...

majamat
8. feb 2022

matrace nasprejuj nejakym Biolitom. idealne je, keby mas moznost poriadne ich vyvetrat, ci vyprasit. najlepsie by bolo nechat vonku par dni,a le to je asi malo realne.

na oblecenie je fajn aj susicka, je tam vysoka teplota.

majamat
8. feb 2022

ozaj, ja mam zehlicku, ktora nezehli na vysoku teplotu, tak som s nou poprechadzala aj calunenie. aj s naparovackou by sa to teoreticky dalo. pripadne fenom - horucim vzduchom. a teda aj ten biolit.

ja som mala nejaky suvenir z prace, aj ked svrab kozna nepotvrdila,a le to este tuto dg, nevylucuje.

mfilkova
23. máj 2022

podarilo sa Vám toho zbaviť? ako dlho to trvalo?