Ahojte, len tak ma zaujima ci to mate tak alebo co si o tom myslite: svokra ma osobitny kos na pradlo a druhy kosik na spinave ponozky. A tak.to perie osobitne, ze plna pracka pradla, ale ponoziek perie len par, kolko vyjde, hockedy kludne aj prazdnu pracku. Ze aby sa to pradlo v tom nemagalo, a ponozky nezasmradili zvysok. Pride vam.to normalne ? (len tak sa pytam, lebo u nas sa vraj pradlo v tom.maga a je to nechutne a tak, ze ked nechcem osobitne prat, mam rucnr predprat ponozky, no a nevysvetli.jej clovek, ze dnes su automaticke.pracky s plakanim a tak)
Tiež neperiem osobitne. Jediné, čo periem samostatne, sú utierky na riad.
A napríklad taká spodná bielizeň (nohavičky) jej nevadí, že sa mágajú s ostatným prádlom?
Prečo vlastne svokra tebe káže, ako máš prať? Perieš aj jej prádlo spolu s vaším? Na tvojom mieste by som si kúpila vlastný kôš na prádlo, vlastný prášok a prala si osobitne svoje.
Treba jej porozpravat, ze su zeny, co tam peru latkove plienky 😂
@anjelicek26 to periem tiez, to prala minule rucne, ze sa to nemoze dat take zacurane do pracky a ked to doprala rucne sturila to do pracky.
Noo to je bývanie s rodicmi/svokrovcami...no a k otázke, nepríde mi to normálne, ja perem ponožky spolu s oblečením
Nie, nebyvame s nou. Len prisla k nam a stara sa do veci do ktorych ju prd, a hladala kde.mame kos na ponozky. Ale najvacsi vtip bol ze ja ked som bola u nich prve razy, tak.som to.toho jej ponozkoveho kosa davala vlozky a vlasy a ine smetie ked som bola v sprche, az kym muz nepsomenul ze to neni kos :p
@petka1402 nebyvame s nou. Keby byvame tak ma asi odvezu na psychiatriu po voch dnoch. Hold niektore zeny sa staraju nech byvas kdekolvek
Jaaj že to až takto, tak súcitím s tebou, ale ja som typ co by si to za 1. nedovolila a za 2.aj keby tak hneď jej to zruším, no samozrejme slušne
Moja mama to ma tiez takto osobitne. Vedla kosa na pradlo ma maly kos na ponozky a ked perie klasicke pradlo, ma vyvedeny vypust do vane zo zmykania, tak v tej vode, ktora jej vyjde do vane, predperie ponozky. Potom, ked su preprate, tak ich da prat s dalsou varkou pradla.
Ale perie tak len otcove a bratove ponozky. Oni pracuju manualne v bagandzach a to teda je iny puch po celom dni. Musi ich mat velmi rada, ked predpiera ich zasmradene ponozky 🙂
Inak, ak nemate ponozky zablatene alebo extra smradlave, prip. nemate nejaku plesen na nohach, tak nevidim dovod, preco prat ponozky osobitne. Nech si svokra perie ako chce. Ked nebyvas s nou, tak nemas o com - povedz jej, ze vy si budete prat ponozky ako vy chcete 🤷♀️
Aj som sa chcela spýtať, či si je vedomá, že ponožky si môže preprať ručne, keď ich má také znečistené, ale tak vedomá si toho zjavne je. No nič. Zaujímavý systém. U nás to tak tiež nefunguje. Ale pobavilo, ako si jej špeciálny kôš na ponožky znesväcovala odpadom 😂
Ja to nechápem čo tie ponožky nosí týždeň keď ich musí prať osobitne?
Ja periem ponožky a spodné prádlo na 60 stupňov. Takže oddelene. A keďže tričká a podobne idú len max na 40 tak ich periem osve. Ale keď mám napr. plienky a detské prádlo ktoré sa môže prať na 60 stupňov tak periem spolu so spodným pradlom... Mne nikto nehovorí ako mám prať. Kôš mám jeden a tam všetko dokopy pred praním. Keď idem prať vysypem prádlo a roztriedim na kôpky na pranie a potom periem....
Ja by som ale povedala, ze autorku je nic do toho, ako perie jej svokra a tak isto aj svokra sa nema starat do toho, ako perie nevesta. Len mam dojem, ze tu si nie je svokra s nevestou nic dlzna, lebo aj nevesta sa vyjadruje s despektom o svokre a jej prani. Takze sa kazda starajte o svoje pradlo a bude sa vam lepsie dychat.
Jamam kamosku, co kazdemu clenovi rodiny perie veci zvlast. Este dobre, ze su len 3ja.
@dskjhfdlkdjhl ja toto ale registrujem v mnohých "svokra" diskusiách tu na koňovi, že sa nadáva na svokru, ale keď si prečítaš správanie niektorých neviest, tak tiež to nie je na pochvalu. Ja s mamou partnera nikdy nebudem kamoška, ale je to žena, ktorá vychovala môjho partnera a vychovala ho dobre, už len preto mám voči nej nejakú úctu.
@dskjhfdlkdjhl
@ivkazba joj len som sa opytala na pranie. Nepotrebujem.analyzovat vztah svokra - nevesta. Toto neni zamerom diskusie.
Povedz jej, že si robila prieskum, a že je jediná, ktorú sa našla čo separuje 🙂 .
Periem zvlast ponozky, aj spodne prádlo.
Ja to mám tak isto 😁🤦♀️
@martinka13 tak nie je 😀
Ja tiež ale tak ze osobitne my a osobitne dcéra
Nemám doma priestor na X košov na prádlo. Ja dávam do každého prania Lysol (nie kvôli covidu) takže mám všetko prádlo čisté a k tomu dezinfikované aj keď ho periem spolu 😀
Manželove spodné prádlo plus ponožky periem zvlášť. Zvlášť utierky na riad. Zvlášť uteráky. Biele prádlo len čisto biele, zvlášť biele s potlačou, zvlášť šedé, zvlášť farebné, zvlášť čierne. A mám deň keď periem prádlo čo nejde do sušičky.
Takto isto periem veci aj pre deti. Oddelené od našich.
Ja periem oddelene, na 90 utierky a uteráky, 40-blede tmave (+detske spodne prádlo) , 60 - spodné prádlo nás dospelých... A všetko je to na jednej veľkej kope 🤣🤣zachvíľu bude vyššia ako ja... 😬(kiežby sme namali žumpu)
Vidim, ze som tu exot. Ja mam presne takto extra kos na ponozky. Ale z uplne ineho dovodu - lebo sa mi mnozili bezparove ponozky 😀 Vzdy sa mi pri triedeni nejaka schovala 😀
Tak som zaviedla kos na ponozky a mam po probleme 😉 😀
P.S. Ponozky periem s riflami, pekne sa mi to v pracke vyvazi, tazke rifle plus lahke ponozky, pracka spokojna pri zmykani a ja tiez, lebo operiem vsetky ponozky a nemam Dedoles 😀 😀 😀
Ja mam zvlášť kôš na oblečenie a zvlášť na spodné prádlo, vrátane ponoziek. Robím to tak, odkedy som na stránke o praní čítala, že spodné prádlo sa ma prať zvlášť, na 60tke, lebo pri 40 stupnoch sa fekalne baktérie neznicia a roznesú sa na zvyšné prádlo. Takže spodné všetko periem zvlášť, dávam sanytol na dezinfekciu a handričku proti zafarbeniu. Ale to je zase iný druh úchylky toto 🤣🤦♀️
Ved jej kup papuce a nebude mat ponozky jak hnoj
Neperiem ponozky zvlast a keby mi chcel do toho niekto kecat, tak ma smolu-mam svoju vlastnu pracku a o prani nevediem debaty s nikym, takze ani moja mama (nie este svokra) nevie, co s cim periem.