Sviatočný riad

1. jan 2023

Ahojte mam taku blbu dilemu...nemam doma ziaden sviatocny riad rsp obed.supravu aj na vianoce sme mali barjake taniere, tak by som si chcela zadovazit. Avsak srdce mi pisti po starodavne vyzerajucej s kvietkami a zlatym lemom ale ma nevyhody ze sa nehodi na kazdu prilezitost ako teda napr vianoce a nemala by ist do umyvacky riadu..racio vravi cisto biela, hodi sa vzdy vsade ku vsetkemu a mozem ju bachnut do umyvacky. Kazdopadne nie je podla tak krasna ako kvietkovana :D poradite?

viestta
1. jan 2023

Karlovarsky porcelán ma krásne čisto biele súpravy, aj modernejšie aj klasickejsie tvary. Napríklad Bernadotte, je nadčasová klasika krásna aj bez dekoru
https://www.porcelanshop.sk/p/454/7441

autor
1. jan 2023

@viestta
Ano tie prave pozeram 🙂 a laka ma to k tym vzorovanym ale viem ze to asi nebude dobra alternativa ..biela je predsa len biela

viestta
1. jan 2023

Ak netrvás na zlatom leme, tak aj vzorované môžu ísť do umývačky, ale vzor musí byť pod glazurou. Cibulak je maľovaný pod glazurou, to viem na isto. Ale ako je to u iných súprav, to neviem. Možno opýtať sa vyrobcu

syslik81
1. jan 2023

sviatocny riad vyberas len ak je sviatok-takze to umyjes aj rucne -isla by som do toho co sa ti paci a nie co je prakticke.. moja mama si kupila nadherny set v starozitnictve ..

kalerabka99
1. jan 2023

Ja mám tu prvú, čo si pridala link a sú krásne, mamina vždy keď sú u nás mi ju chváli. A naozaj jedlo v nich naservírované vyzerá pekne a určite je nadčasová a bude stále moderná

lenkakravcova
1. jan 2023

So zlatým lemom nemôže ísť ani od mikrovlnky. Podľa mňa je to totálne nepraktické, hocičo by som kúpila len nie zlaté okraje. 🙂

janewithane
1. jan 2023

Ja milujem slonovinovu Bernadotte, pouzivame ju aj bezne aj sviatocne. Ja som za klasiku a ozvlastnit to vies obrusom, servitkami, nejakou ozdobou na stol..

janewithane
1. jan 2023
strapec
1. jan 2023

Ja som kúpila od jednej pani starý československý porcelán, ktorý používame na Vianoce, biely so zlatým pásikmi, toľko ho už umyjem ručne 🙂 na každodennú kávu som tiež splašila za pár eur z marketplace šálky na kávu so zlatým vzorom a nedám na ne dopustiť, je to jemná práca, tenké steny šáliek, no úplne inak z nich chuti dobrá káva 🙂

angeli121212
1. jan 2023

Tak ja som veľmi nepraktický človek ale 80 percent našich tanierov je kvietkovanych so zlatým okrajom, umývam si ich ručne a do mikrovlnky mame par kusov čo sa môžu použiť a takto normálne s mužom fungujeme, ja by som si osobne taniere len na slávnostnú príležitosť s kľudom zadovážila aj také po akom mi srdce piští, zas povedzme si úprimne nebudeš ich používať každodenne.

angeli121212
1. jan 2023

@strapec joj keď pišeš o tých šálkach, veru ten tenky porcelan je parádny, veľmi príjemne sa držia a dobre sa z nich pije, vždy ich umývam s takou radosťou 😊

nevenka
1. jan 2023

@viestta presne tuto bielu sme dostali ako svadobny dar v roku 2012, je to kvalita a pouzivame na Vianoce, Velku noc, slavnostnejsie obedy v ramci oslav a takto.
Mne sa velmi paci. Nie je to precackane, take nadcasove.

viestta
1. jan 2023

@nevenka ak si dobre pamätám, tak Bernadotte sa vyrába cez 100 rokov. Len kvietky sa menia, aj to nie všetky. To je súprava co sa dedí a vnučka nemá problém dokúpiť tanier do súpravy co dostala babička ako svadobný dar

drzaopica
1. jan 2023

Ak máš modernu domácnosť tak tú prvú, ak máš všetko zariadené v takom style, tak kvietkovanu.Ale prvá je elegantná nadčasová a vždy bude IN

guiseppinka
1. jan 2023

Pri tej prvej ti pise, ze je vhodna do mycky...

oli18
1. jan 2023

Pozri záložňu Breva, tam majú rôzne lacné polievkové súpravy. Mám odtiaľ Zepter pre 12 osôb za výbornú cenu. Kúpa storočia.😉

sundew
1. jan 2023

Kúp ake sa ti najviac páčia! Použiješ ich výnimočne,takze to tych par krat umyjes ručne.my mame tiez tak

kornelies
1. jan 2023

Bernadotte pouzivam denne, mne nepride extra sviatocna. V mojom ponimani slusnejsia suprava, mam ju dlho a maximalna spokojnost.
Ked uz slavnostnu, tak tuto

ivana11155
1. jan 2023

Ja mam karlovarsky kvietkovany so zlatým lemom a u nás ho používame len ako "vianočný". Do umývačky ho dávam a je ako novy, tomu zlatemu okraju nič nie je a to som vydatá už 18rokov. Do mikrovlnky nemôže ale na vianoce ani nič neohrievame.

autor
1. jan 2023

Dakujem zienky za rady v podstate to stale vychadza tak 50 na 50 aj podla vasich rad, takze dam tomu este par dni na finalne rozhodovanie :D

autor
1. jan 2023

@ivana11155 a hodi sa ti k vianocnemu prestieraniu i ked su tam kvietky?

ivana11155
1. jan 2023

Ja ladim vianočné prestieranie ku kvietkom a ešte aj servítky k tomu. Máme jedálenský kút prepojený s obyvackovou časťou tak to ladim aj s vankusmi a obrúsom na konferenčný stolík v obývačke. Je veľa stránok a je z čoho vyberať. Obmieňam resp.vymyslam každý rok niečo nové, taniere a príbory sú vždy tie iste.

ladybug138
1. jan 2023

Necitala som vsetko, tak neviem, ci nebudem opakovat, ale ja som si kupila Tescomu Provence a je to naaaadhera

saxana000
2. jan 2023

Mam 40 rocnu od maminy zlato-zelenu s misou na polievku a taky isty kavovy servis. umyvacku zvlada uplne v pohode...

syslik81
2. jan 2023

moja babaka mala kvetovane riady sviatocne a po pravde je to krasna spomienka na sviatky u nej-vzdy ked vidim podobny riad spomeniem si na nu .. nikdy ma ani nenapadlo ze kvety k vianociam nepatria.. boli to riady samotne co mi ju pripomynaju .. mne biela pride nudna fadna-obycajna .. alekazda mame iny vkus .. rozhodni sa srdcom-nemas to na rok a ani dva ..kup take kt ked zbas povies wuaaaau tak tie muim mat

autor
2. jan 2023

Objednala som s kvietkami tak sa tesim 🙂 teraz sa uz len modlit aby neprisiel rozlamany :D

macekovam
2. jan 2023

A je problém umyť par krát do roka riad ručne?

autor
3. jan 2023

@macekovam preco sa pytate ci je to problem, chcete mi prist nebodaj pomoct s umyvanim? 🙂

macekovam
3. jan 2023

Nie.. Len zisťujem ako je to v iných domácnostiach... Tak je to problém ci nie? Ak nie je tak potom nie je problém a môžem mať riad aký chcem. Tiež mam sviatočný riad a umývam ho ručne aby ho umývačka nepoškodila