Sušička - za a proti

jjanulienka
22. okt 2021

Ahojte, muž ma prekvapil a doniesol domov sušičku. Čítala som, že by sa nemalo prat pradlo s avivazou keď pôjde následne do susicky. Dávate potom nejakú náhradu priamo do susicky alebo ako? Ja milujem vôňu pradla a som veľmi zvyknutá na našu avivaz je to taká naša vôňa takže mám chut sušičku naložiť do auta a odniest odkiaľ prišla 😅
Vopred ďakujem za každú radu😉

syslik81
22. okt 2021

za mna 100% ano ... vonku nesisim a doma rozvesane pradlo je priserne..takto vsetko v jeden den poprane poskladane ulozene .. pradlo makke vonave ..pouzivam aj avivaz obcas ale predavaju do susicky aj priamo papieriky alebo olejceky ... mas toho na vyber vela

jjanulienka
autor
22. okt 2021

@syslik81 susis úplne všetko? Takze normálne môžem prat aj s avivazou hej? Och ja som o susicke rozprávala rok a keď mi ju priniesol tak som plna pochýb 😅

michaela789
22. okt 2021

Ja som sušičku dlhé roky nemala, teraz mám prvý rok. Takže porovnám z môjho pohľadu.
Jar, leto, jeseň sušička ani nepípla u nás lebo ja si neviem pomôcť ale vysušiť veci vonku na slnku, na vzduchu je proste "iné". To prádlo inak vonia, je iné na dotyk. Aspoň pre mňa.
V zime ale, samozrejme, využívam. Susila som predtým normálne na rozkladacom susiaku a nemala by som s tým v zásade problém ani teraz ale kým to uschneeee a tá vlhoba v dome z toho, to je na prd 😶 takže v zime som rozhodne za 😁

syslik81
22. okt 2021

@jjanulienka hej uplne vsetko .. z pracky rovno do susicky a tie uteraky jake su 😀 ajmama ma susicky a pouziva miesto avivaze parfemy do prackya potom susi a vsetko funguje ... ja osobne vonu avivaze nemam rada..pouzivam len na dekya tak ..ale znama napr rozriedila avivaz s vodou do flasky a sprejuje tym pradlo ..

xnatalkax
22. okt 2021

@jjanulienka aviváž nepoužívaj ked budes susit v susicke

andrejkap123
22. okt 2021

@xnatalkax preco?

babalenka
22. okt 2021

U nás takisto dáko som nesalela za susickou ale kupovali sme novú práčku a chlap zahlásil že spravil chybu keď neobjednal dvoj set pravosť susicka.Chybu napravil ešte v ten deň a objednal aj sušičku.Az potom mi vraví že ju budeme mať.Ja mám kde vešať ,ale tak keď už ju máme tak cez zimu alebo už keď nie je tak teplo sa bude využívať.Su také utierky vonave zvyknem v DM kúpiť aj také čo zachytávajú farbu keď perem farebné a potom tie voňavé.Avivaz by sa nemala používať a je aj taký akoby aviváž dáš to trošku na takú u mňa vyradený latkovu vreckovku a dám na vrch prádla a pustím sušiť.Cez leto som.pradlo vesala na balkón sušičku budem využívať keď je tak čudne počasie vonka že mi bude dlho prádlo schnúť

darujemti
22. okt 2021

Ja aviváž nepoužívam vôbec, neviem čo je na tom pravdy, ale v Levise mi povedali, že aviváž ničí elasten a potom to zničí celé rifle, že určite neprar rifle v avivazi. Tak neperiem v nej nič 🙂 do sušičky sa tuším predávajú také voňavé utierky, ak máš rada voňavé pradlo

ladyk001
22. okt 2021

sušička je super vec ale nechápem ako všetky ženy píšu že dávaju do nej uplne všetko a na nič sa nesťažujú a mne stále zbiehava veci, nové trička a aj manželove... všetko je nám potom malé a musíme si kupovať o 2 čísla väčšie aby to mohlo ísť do sušičky

vikusjk
22. okt 2021

@jjanulienka ja mam susicku dva roky a poviem ti, ze pre mna je to jedna z najlepsich veci v domacnosti. Nechapem, preco som ju nemala skor. Periem s avivazou a dokonca jej teraz davam viac, lebo sa mi zdalo, ze zo susicky to vonalo trochu menej. Su aj take vonave obrusky do susicky, ale ja som tiez zvyknuta na nasu avivaz a tie obrusky mi nevonali.

vikusjk
22. okt 2021

@jjanulienka este dodam, ze na chalupe susim na slniecku, doteraz to bola pre mna topka, ale ked teraz porovnam uterak zo susicky a ten z chalupy ususeny vonku, tak ten zo susicky jednoznacne vyhrava. Vsetko je makkucke a fajnucke.

kkovacovak
22. okt 2021

@jjanulienka za mňa super ale dávam tam len niektoré veci. Tak ako píše @ladyk001 nechápem ako tam môžu niektoré dávať všetko. Tričká sa ti skrátka zmenšia a ďalšie veci tiež. Nedávam tam nič s gumou takže žiadne ponožky, spodné prádlo atď. Ja mám sušičku len na pyžamá, oblečenie na doma, posteľné prádlo, uteráky, utierky a taketo veci. Ono to asi aj závisí od toho aké veci kupuješ. Mne je ľúto aby sa mi kvalitné a drahé oblečenie ničilo. Ak niekto nakupuje tričká za 10€ tak ok nech sa zničia ale to už závisí na tom čo nosíš.

vanda323
22. okt 2021

@jjanulienka Coooooo? Odniesť ju? Prosím ťa neblázni 😄 Je to moja najlepšia kamoška...normálne davam aviváž a nič sa nedeje

monikusa
22. okt 2021

@jjanulienka ja tiež nechápem ako tam niekto dáva “všetko” @ladyk001 @kkovacovak áno - utierky, uteráky, postelne prádlo, paperove vetrovky, vankúše, periny, v zime rifle. moje veci tam nesusim vôbec, akože nejakú blúzku alebo topy do práce, svetre, - to by ma ani nenapadlo tam dať… detské veci sa scvrkávajú, … presne ako je uvedené vyššie, závisí, aké veci nosíte. Takže je to super vec, ale teda u mňa stále väčšinu vecí suším na sušiaku.

yoxinka
22. okt 2021

Za mňa výhody: prádlo suché RÝCHLO! Keď mi prišli dve deti a muž po týždni zo stanovačky, mala som o 5 hodín všetko opraté, vysušené a poskladané v skrini. Prádlo je mäkkučké, jemnučké, voňavé (používam papieriky do sušičky, aviváž obsahuje látky, ktoré sušičku môžu pokaziť). Na jeseň a v zime je sušička naj kamoš. Za mňa úplne super vec!
Nevýhody: straaaašne ničí ponožky, päty preslabené a menej kvalitné veci sa zrazia (lacnejšie tričká) … ale u mňa klady vysoko prevyšujú zápory. Ja mám aj špeciálne programy na košele, na jemné veci, ale také blúzky také háklivejšie veci do sušičky nedávam.

slovakboy
22. okt 2021

@jjanulienka sušička je skvelá vec. Hlavne na veľké prádlo ako posteľné. A kľudne sa môže dávať aviváž.

yoxinka
22. okt 2021

Ešte k tej aviváži:
Ak teda plánujete po vypraní bielizeň sušiť v sušičke, neperte ju s avivážou alebo len s odporúčanou dávkou. Ak sa totiž dostane aviváž do sušičky, môže sušičku prádla zanášať. Obzvlášť väčšie množstvo aviváže vo vypranej bielizni môže upchávať filtre, snímače a iné dôležité vnútorné časti sušičky. Po čase tak budete musieť nechať sušičku odborne vyčistiť, v horšom prípade sa nenávratne poškodí.

20erika07
22. okt 2021

Susim v nej vsetko a este sa mi nic nezbehlo, sak ked viem aky material idem susit tak dam program na to vhodny. Ja som uz susiak spratala a tak hadzem vsetko do susicky. Cez leto susim von. A periem 95% pradla na 60tke stale. Veci nemenim kazdy rok a nosim aj niekolko rokov do znicenia, a to mam dokonca aj lacne tricka za 3e ,aj by som chcela aby sa nejake zbehlo co je uz vytahanejsie a nic... tak ja neviem ako to susite ked sa vam zbieha pradlo 🤔

jjanulienka
autor
22. okt 2021

@yoxinka a napríklad tie oleje čo sa používajú do pracky miesto avivaze tiež nemôžu byt?

simca06022011
22. okt 2021

Najlepšia vec na svete. Avivaz moze tu susicku zalepit, hlavne ak niekto dava vela. Inak ju mizes dať do prania a uvidíš. Normalne bude "mastna" od avivaze, zalepena, co je dosť problem... Ono mne sa stáva ze niektoru avivaz vôbec necitit. Do susicky sa da kupit taka guľa silikonova do ktirej sa specialna avivaz nakvapka, alebo utierky voňavé rôzne, napr dm, coccolino... Niekto dava esenciálne oleje, len tie su horľave tak by som bola opatrna.
Roky som nepoužívala avivaz ani nic a na prádle to nebolo citit vôbec 😊

jjanulienka
autor
22. okt 2021

Ďakujem všetkým ideme ju teda odbalit😅😅😅
Chcela som ju presne na take veľké veci a hlavne v zime strašne dlho schne to pradlo🤦‍♀️Teraz mame jednu miestnosť kde mame dva susiaky ale pride čas keď tam budem musieť vytvoriť druhu decku a tým pádom nemam kde už susit to pradlo. Som zvedavá ☺️

elizabet173
22. okt 2021

@jjanulienka pridávam sa k @michaela789 tiež mám rada vôňu bielizne sušenej vonku, takže len vtedy, ak je chladno a bielizeň vonku neuschne

marcellka32
22. okt 2021

Susim len v zime

yoxinka
22. okt 2021

@jjanulienka
Ja neviem, nepoznám to. Ja aviváž nepoužívam vôbec a ak, tak len tie papieriky do sušičky 🤷‍♀️.

yoxinka
22. okt 2021

@jjanulienka
V zime je sušička super. Toto som mala ja presne, po celom byte furt sušiaky všade. Teraz mám občas sušiak, ale väčšinu si vysuším v sušičke.

hivanik
22. okt 2021

Sušičku tak ako umývačku riadu by som nevymenila za nič na svete😊. Sušičku využívam leto/ zima...len výnimočne napr.vlnene pulóvre nesušim....Avivaz nepoužívam.. prádlo voňavé a jemne

nika0204
22. okt 2021

máme tiež sušičku pár mesiacov a neviem ako som bez nej mohla prežiť 😁 bývame v byte čiže veľká pomoc...ja namiesto avivaze pouzivam oleje z vonavy domov a prádlo krasne vonia.

tncka
22. okt 2021

@jjanulienka najlepsia vec na svete. Ja od sameho zaciatku susim vsetko pradlo v nej a periem s avivazou. Jedine kam avivaz nedavam su bundy a oteplovacky, softshell.materialy,aby sa neporusila nepremokava vrstva,pisu to na stitkoch😅

lluciiiii
22. okt 2021

Sušičku mame akurát rok a nechápem ze som bez nej fungovala ja si to uz ani neviem predstaviť tak ako bez umývačky aj bez susicky uz a to som bola proti ked ju muz chcel kúpiť lebo som sa docitala aj zle recenzie ale v skutočnosti úplne inak to je.. suším celoročne aj v lete to prádlo z nej je proste super dávam tam úplne všetko a jedine co som si všimla tak možno stiahla trosku synovi dvoje tepláky inak nič iné teraz uz každého kto nemá sušičku prehovaram nech kúpi a skúsi 😁 a avivaz mi vôbec nepoužívame tak v tomto neporadím ale viem ze nam aj pri kúpe hovorili ze sa nema dávať