Ahojte, prosím o radu a uprednostnim vysokých ľudí. Totiž ja som vysoká a sušička mi riadne zmenšuje veci a teda ju nepoužívam. Preto ma zaujíma či existuje taká ktorá vysuší do sucha a nezmensuje veci. Ale nie že budem zvlášť sušiť tričká, zvlášť nohavice, zvlášť rifle, zvlášť ponožky. Kde nahadzem všetko a vysuší bez zmenšovania. Mám Beko a to je katastrofa...má ju aj brat so švagrinou, ktorý si nízky a sú spokojný, keďže im je z obchodu všetko kúsok dlhšie tak si nevšimnú že pár CM sa zmenšilo...no ja vysoká si tie 2cm sakra všimnem, keďže bez tak mám problém kúpiť si veci čo mi sadnú...
Ta nasa navyse aj kradne ponozky. 😀
Veci sa zmensuju kvoli horucemu vzduchu. Rovnako ako ked veci operies na vysoku teplotu. Takze pozeraj susicku kde si vies nastavit nizsiu teplotu. Len rataj potom s dlhym casom susenia. Ja mam tiez bosch, stala okolo 1000€ a ma moznost aj studeneho susenia
@michala11111 u nas uplne rovnako. Mame Beko a sice nie sme nejako extra vysoki (173cm), vsimame si, ze sa nam zmensuju veci. A nielen zmensuju ale aj nicia. Bud ich dam vysusit na vyssiu teplotu a vyberiem suche, co ich nici a zmensuje alebo dam na nizsiu teplotu a vyberiem ich este vlhke a aj tak ich musim porozkladat na stojany. To potom iplne straca zmysel, este viac roboty sii narobim 🙈.
Nikdy sa mi nic nezmensilo ani v lacnejsej verzii a ani teraz nemam nejaku drahu susicku, electrolux perfect care 8, dolezite je zvolit spravny program. Vsetko susim na mix. Sestra ma rovnakú susicku, na porovnanie - nase deti dostali rovnake bavlnene pyzama, sestra susila na program bavlna , ja na mix, sestre sa riadne zmensilo a mne nič. Okrem uterakov a postelnych nesusim nic na vysokej teplote. Ci budes mat za 500 alebo 1000eur susicku, ked si neustriehnes teplotu, kazda ti zmensi oblecko
https://susicky.heureka.sk/miele-twf-760-wp/#pr... Tu je odpoved na tvoju otázku, táto ti určite nič take nespraví.
ja mam nejaku drahu Electrolux presny nazov sa mi nechce ist kuknut ..uz 10 rokov...prve roky nie len ze nescvrkavala (ani teraz ) ale este mi aj $ davala... ale posledne roky uz nie..uz si dava pozor :( pouzivam ju kazdy den lebo u nas sa.vsetko oblecko perie po 1 pouziti postelne raz tyzdenne. ( vacsinu mam 100%bavlnu ale aj bundy aj tenisky v nej v pohode susim.)
@michala11111 to neni susickou ale vecami..
my mame susicku za 800 eur s x programami a aj tak…
ale kednai clovek pozrie stitky od trickek, na mnohyych z nich je symbol nesusit v susicke aj ked su bavlnene alebo neviem ake 😉😉…
Ak susim na nizsich teplotach tak dosusam…
Teraz davam do susky hlavne obliecky uteraky atd… tricka nohavice ponozky susim na susiaku…
To chce spravne pouzivat tie programy a nie susuit hodinu na max
To neni ani susickou ani vecami ale tym, ze ste sa s tym nenaucili robit. Do susicky mozes dat sice vsetko naraz, ale tym padom sa necuduj, ze budes mat nieco zmensene. Ide o to, ze napr taka mikina sa vysusi ovela rychlejsie ako rifle, ale susicka reaguje na vlhkost a teda susi a susi dotym nebudu vsetky veci suche, tym padom vela veci presusis. Takze hlavne triedit a susit podobne veci s podobnych materialov. Ja napr muzove bavlnene tricka davam len na suche na zehlenie a take jemne vlhke vyberiem a dam na vesiaky, aby boli pekne rovne a neriskovala som ze sa mu zmensia. Tak isto aj kosele, polokosele alebo moje saty. Uplne do sucha susim len spodne pradlo, uteraky, postelne pradlo alebo veci na doma
@martyzpp úplne presne si to vystihla, najprv som dávala program mix a vyťahovala som vlhké veci, teraz dám extra dry, vytiahnem suché no malé. A ničí veci neskutočné hlavne na ponožkách vidim
@annamalaga a máte ju doma? Či ako viete že je dobrá?
@20erika07 no problém je že na mix mi nevysisilo do sucha aj tak som to musela vyvesat...
@lula3108 tak to za mňa stráca celá sušička význam, aby som zvlášť všetko skúsila tak budem sušiť 5x za deň a koľko času a energie...tak buď je celá sušička blbosť (podľa mojich kritérií) alebo možno existuje taká nejaká drahšia čo vie usušiť naraz a nezmensi
Ak dám extra suchy program, zmenšila sa, ak jemný, nezmensia. Treba si uvedomiť, ako kvalitne sú tie veci. Legíny za 2,5e z pepca sa zmensia, preto kupujem o číslo väčšie. Kvalitné veci sú v poriadku
Aj u nás sušička zmenšuje. Hlavne chlapove košele. Dcéru to nadchýna (hneď ich adoptuje a nosí ďalej), tak neriešim.
Bosch nic mi nezmensila nikdy
@michala11111 jasne ze ma vyznam a nemusis uplne vsetko zvlast.
ja mam susicku lg, ked periem
- biele na 60st - to su zvacsa obliecky, spodne pradlo, utierky kuchynske, uteraky - take veci davam susit na program bavlna, susi 2h, nezmensuje sa nic, a ak aj, tak to nevadi, to nie su veci, kde to prekaza.
- biele na 40 - to su svetle ponozky, obycajne tricka, co nosime a proste svetle veci - tie tiez susim na mix
- tmave veci, na 40st, periem na programe mix a aj susim na programe mix, vysusi uplne normalne, hned skladam do skrin
rifle periem tiez s tmavym, ale nedavam do susicky, tie vyvesim
Treba pozerat aj štitky na obleceni, nie vseto je vhodne do susicky, davam podla stitkov veci kt sa mozu na vysokej teplote, na nizsej a veci kt sa nemozu susit( tych je minimum) mam AEG a som max spoko, aj ked zaciatky boli tiez take ze mi vela veci skratlo lebo som nevedela este nastavit spravny program
@soldi a Tom studenom sušeni som nepočula...je to dobré? Vysuší do sucha?
@zuzuliennka1
@michala11111 ja mam tiez LG a davam uplne rovnako susit..
Len doplnim ze davam aj rifle a uschnu v pohode a nezmensili sa.ani moje ani muzove
Par veci je pravda,ze sa zmensilo,ale mam skor skusenost cim drahsie tym horsie :D napr vsetky dedoles a tom tailor ponozky sa zmensili,co mame napr z FF su v pohode...tricko za 14 eur sa zmensilo,za 5eur nie ..mozno nahoda.ale v celku veci netriedim.len prehodim z pracky do susicky a zatial spokojnost.
@michala11111 nie, ale dlhodobo sledujem Dtesty, o tejto značke sa veľa píše všade, Beko sa nanu nechytá ani keby jej oproti išlo. Robia sa už aj repasovane spotrebiče Miele v Čechách za rozumne ceny. My mame 800€ Siemens, ale tiež je dobrá, sušíme na jeden program, ale ona si vie sama prispôsobiť, aký program potrebuje. Ale topka je Miele. Ak chcete dám Vám tu aj tu Siemens.
Nič sa nám nezmenšilo ani nezrazilo.
Už aj zlacnela dosť. Nech sa páči. https://susicky.heureka.sk/siemens-wt47rtw0cs/#...
Od vianoc mam beko za nejakych 400e susim iba na mix alebo syntetiku a vysusi sa naozaj vsetko.bavlna isla iba raz na navlecky ale to skor ze som chcela len vyskusat v com je ten program iny. a ozaj to bolo horuce ale zatial nezmensila absolutne nic.z 2 hodinoveho programu si sama skrati skoro vzdy na polovicu susim vsetko spolu rifle aj so silonkami trebars niekedy sa ale stane ze hrubsia vec ostane vlhka tam kde je latka viac presivana teplaky na pase alebo kapucna na mikine na to mam casovy program nastavim 10 minut na tie 3 kusky a krasne sa dosusia.niekoho by to mohlo otravovat ze sa mu to nevysusi na prvy krat ale ja radsej jemnejsie a dosusit tych par kuskov.neznicila ani detske flitrove premienacie tricka.ani tie s potlacou sa mi nepopraskali..ale davam ich vzdy naruby.
Mame Bosch a ano, pri 1.suseni niektore veci zmensi (napr.tricka vzdy), preto som si uz zvykla detom kupovat o cislo vacsie ako potrebuju... program na susenie pri nizkej teplote by trval strasne dlho, pouzivam ho len na haklive veci, ktore vobec nemaju ist do susicky, 🙂 napr. urcity druh svetrov, ciapky, plavky... a nic sa im nestane
@annamalaga ďakujem krasne
@michala11111 a nevieš nadstaviť iný program? mne zmenšilo jednu mikinu na programe bavlna. Odvtedy dávam program šport a všetko je ok. Zrejme je ten program šetrnejší, keďže športové veci sú rôzneho materiálu, tenšieho. Vysuší mi ale dobre všetky veci.
ono to bude oblecenim a nie susickou. Plus treba DODRZAT material/program. S tym neurobis nic... pozri ci dobre plnis ked davas "mix". Ja mam napr. 9kg pracku aj 9kg susicku, ale programy mixove, vacsinou su to aj tie rychlejsie su na max 5kg...
Prvykrat ked som prala vsetko, hlava nehlava (bola som 3t bez pracky) sa nam veru preriedili veci :D hlavne chlapove kosele ... a to veru nebola chyba mojej miele susicky :D
A nicia sa veci.. no kupila som si bonprix v decembri a uz vyhadzujem, pretoze cele deraveju. Inak mam veci, ktore tam roky periem susim v kuse a nic.. uteraky som menila teraz po 10r+ nejake. Naozaj to teda zalezi na materialoch/kvalite. ponozky mam ok, tie sa zbehnu raz dva napr z Pepka a spol (otestovane, dcera si kupila na jesen po suseni ostali male), periem na 60tke a susim na bavlne... neriesim... kupujem vacsiu velkost, po prvych suseniach sa prestanu zbehavat...
@michala11111 nedavas vela pradla potom ked ti nevysusi na mix?
Mame bosch a nezmensuje sa vobec nic, ale jasne kupujem aj kvalitne veci...