Sušička a sušenie peria. Mám ju vymeniť?

corfilia
6. feb 2023

Milé gazdiné, chcem sa opytat,…
som vo vlastnení sušičky úplný nováčik, doteraz som vždy volila boj s kopami pradla na sušiakoch v malom byte 😂
Po dlhom googlení, hľadaní, čítaní recenzií som zvolí značku bosch zo 6 série.
Ešte som ju ani nezapojila, pretože pri vybaľovaní som si všimla, ze nemá špeciálny program perie, na ktorý som si zvlášť dávala pozor aby ho mala … keď som porovnávala jednotlivé typy susiciek. No proste som sa preratala … jedno cisielko inak v tom výrobnom kode a program na sušenie peria je tam…
Otázka teda znie… mám sušičku vrátiť ? Kúpiť si s tým špeciálnym programom? Alebo viem perie vysušiť aj pri inom programe? - je tam zo desat programov, jemne, teple, studené … vlna všeličo..
nie že by to bolo gro toho prečo som si kúpila sušičku ale tak tešila som sa na to, ze konečne si to môžem poprat počistit-mám aj papierové perinky detské, aj bundy aj spacáky
Ďakujem za rady a skúsenosti 😘

corfilia
autor
6. feb 2023

Ešte teda pridám otázku, ak sušíte paperove bundy, spacáky, tak prosím pri akých programoch? Ide tam o to aby bol vzduch teplý/studený? Aby bol program šetrne dlhy?
Ďakujem 🙏

kacernakokse
6. feb 2023

@corfilia dala by som to na vlnu, spolu s tými vlnenymi loptičkami a po vysušení ešte poriadne ponatriasala. Nemám sice pravé paperie, ale na tej vlne si myslím že to môže byť dobre. Treba zistiť parametre toho programu na perie a skúsiť porovnať s nejakým programom čo máš na sušicke ty. Tam zas nenavymyslaju neviem aké kreácie, väčšinou je to len na oko a niektoré tie programy sú úplne rovnaké len majú napríklad iný čas sušenia, ale to si vieš odsledovať kedy je to suché.

miriam_s
6. feb 2023

@corfilia ku takýmto vetrovkam dať tenisové loptičky počas programu aby neboli zbité ale pekne ponatriasané

tinkavvv
6. feb 2023

@corfilia nevracaj. Vysusis to aj na inom programe. Hlavne pouzit lopticku.

syslik81
6. feb 2023

da sa aj na inom programe ..zalezi aqke mas ...

zuzinabila
6. feb 2023

@corfilia paperove bundy davam do cistiarne. pre istotu.

pinkgirl
6. feb 2023

Ja bežne susím páperové a perové bundy na programe bavlna (suchá+) a k sušeniu pridávam loptičky do sušičky, tie rovnomerne rozhrnú výplň bundy.

corfilia
autor
6. feb 2023

Super vďaka vám! Ak by tu bola nejaká z vás ochotna čo ma doma ten program perie, nepozrie mi čo za teplota, pripadne čas, pripadne (ak tam su?🧐) aj otáčky na tomprograme perie ? Dakujem vám 😊

corfilia
autor
6. feb 2023

Nájdem najpodobnejší

marsmykkok
6. feb 2023

No jemné/vlna to nevysuší riadne ani svetre, neverím, že vysuší páperie vo vnútri. Bavlna to by som sa bála, tam sú vysoké teploty a napríklad materiál pod ktorým je perie to nemusí dať. Možno mix program by bol fajn, ten je aj na syntetiku, nie je vysoká teplota, ale suší dobre. Ale osobne, ak ti na tom záležalo, ja by som vymenila, máš na to nárok a radšej mať taký program ako chceš a prežiť starostí s výmenou ako byť roky nespokojná.

zuzahajdulka
6. feb 2023

@corfilia mam bosch susicku aj s programom na perie a v inom byte kombinovanu pracku so susickou bosch bez programu na perie. Ten program je fakt velmi prakticky a aspon pre mna nenahraditelny. Ine programy ti z pradla urobia vyplznutu macku. Paperove bundy su krasne nadychane a perie je rozdistribuovane, netreba davat dnu ziadne lopticky. Detto paperove vankuse - deti mi ich velakrat v noci pocikali a program ich krasne nadychal, vysusil, ziadne pierka neunikaju.
Na tvojom mieste by som susicku vymenila.

corfilia
autor
6. feb 2023

Vďaka za vaše skúsenosti 👍

corfilia
autor
6. feb 2023

@zuzahajdulka rozmýšľam že ju predsa len vymením… a dala si niekedy sušiť perie aj do tej bez programu špeciálne na to? Nepíše ti náhodou aká je teplota na tom programe perie? Ak ti nevadí a môžem sa opytat, aké konkrétne mas tie susicky? Vďaka 😎😷😅😇

zuzahajdulka
6. feb 2023

@corfilia dala som parkrat aj do tej bez specialneho programu, ale nedalo sa to porovnat. Vetrovka vysla ako spomenuta zmoknuta macka, scapena, uz potom ani nehriala. Vankus som musela dosusovat fenom na vlasy a tiez bol chudacek scapeny. Stitok tej bezprogramovej bohuzial neviem odfotit, lebo je v inom meste. Ale tu je fotka stitku tej a programom na perie. Teplotu na stupne celzia to na displai nepise, ale mozno sa sa na nete najst podla typu.