Sušenie prádla v zime

15. dec 2022

Ahojte, chcem sa opytat ako susite v zime pradlo ? Hlavne tie co byvate v byte. Vsade citam, ze aj v zime sa ma susit na balkone kvoli vlhkosti v byte. Ale aj tak ho potom treba dosusit vo vnutri. Susicku zial nemam kam dat.

bluemoon24
15. dec 2022

Ja nemam susicku a ani balkon, takze susim normalne v byte. Ale my mame dobre kompenzovane okna a steny, takze vlhkost nemame zadnou.

sandra19860
15. dec 2022

.

ichbinich
15. dec 2022

Treba sledovat vlhkost vzduchu, aj vonku. Ked je vonku relativne sucho, tak susim vonku a potom dam dovnutra dosusit. Teda vacsina vlhkosti je uz prec, tak potom mi to nezdvihne vlhkost vnutri prilis.
Ak je vonku velmi vlhko, tak to neuschne ani za tri dni ☹
Ja mam aj susicku, kupila som si ju, ked bolo vonku furt 85%, vnutri pomaly 75% a mne pradlo neuschlo ani za tri dni... Tak som sa nastvala a kupila susicku. Ale chapem, ze v mnohych bytoch fakt nie je miesto...
A ked susim vnutri, tak samozrejme viacej vetram. Hned to poznam, ked mam vyssiu vlhkost, mam orosene okna...

viestta
15. dec 2022

Mama susi v byte, ale oni maju vzdy suchy vzduch. My susime tiez v byte, ale zapinam k nemu odvlhcovac, kedze u nas je ta vlhkost vzdy na hrane

standusina
15. dec 2022

@viestta to je asi ale najlepsie sposob, potom ako sa zbavit prilisnej vlhkosti. V byte najlepsie a najrychlejsie susit pradlo v susicke, no a ak ta nie je tak pojom jedine niekde pri radiatore

orangiiina
15. dec 2022

U nás v byte je vyššia vlhkosť, takze na to musim dbať. Teraz som na rodicaku a periem do obedu, vyložím von na balkón, kde to do večera mrzne alebo to vietor vyfúka a pred spaním dam pradlo do bytu, do rana je pradlo suché 🙂 mne sa to osvedčilo a robím iba tak. Ono to naozaj vysuší do polky. Ale mam aj odvlhcovač a keď mám viac pradla a potrebujem to hneď vysušít, suším pri zapnutom odvhlcovaci.

beata_k
15. dec 2022

V byte a potom vetram. Ale vetram tak ci tak, ci mam pradlo alebo nie. Kyslik treba 😃

keyla38
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svokrinjazykmonika
15. dec 2022

Najlepšie sa mi suší keď mrzne 😏 To zároveň zabíja všetky mikróby. Dám to na pár hodín von na mráz a potom dnu. Ale ja to nepotrebujem mať všetko hneď suché, mne to nesúri. Napríklad skoro ráno operiem, nechám to doobeda na balkóne a poobede dnuka. A večer to pozbieram. Ak nemrzne a je vlhko, napríklad prší, tak suším v byte. Ale nie hneď pri radiátory a často vetrám alebo nechám rovno ventilačku stále otvorenú.

svokrinjazykmonika
15. dec 2022

Podľa mňa je taký základ to poriadne vyvetrať na čerstvom vzduchu. Potom keď sa to dá také prefúknuté dnu tak tá vlhkosť vôbec vysoko nevyskočí v byte.

vulka
15. dec 2022

My máme skvelú bytovku. Jej súčasťou je sušiareň s 15 šnúrami na prádlo. A plus si tam dávame aj vlastné sušiaky, ak treba.

kiwi3
15. dec 2022

toto presne aj s rovnakou formulaciou si sa uz pytala cca pred mesiacom, nie? neuspokojili ta odpovede?

basska_b
15. dec 2022

My susime v izbe, kde nikto nespi, nezdrzuje sa... s otvorenym oknom. Mame aj susicku, ale za mna uplny fail, som s nou nespokojna, zbytocna kupa. Nici, derie, scvrkava pradlo. Polka veci ma na listkoch, ze susicka im nerobi dobre. By som predala, kebyze to vieme odmontovat od tej pracky.

petronellla87
15. dec 2022

Nemam susicku a balkon taky uzky ze sa mi tam susiak nevojde😆tak susim dnu v byte aspon sa nam trocha zvlhci vzduch

3petka
15. dec 2022

My síce bývame v dome ale ak chcem sušiť vonku tak musím striehnuť kedy susedia nekúria inak mi prádlo smrdí ako slaninka 🙂 Takže dám na pár hodín vonku a následne dosúšam dnu. Máme hodiny s vlhkomerom takže keď mám pod 50 percent môžem hrdo sušiť dnu. Ale teraz sa to dá ľahko nakoľko akonáhle vetrám tak vlhkosť padá dolu. Ale málokedy nechám dnu prádlo vybraté hneď z práčky, len ak potrebujem aby niečo rýchlo poschlo.

autor
15. dec 2022

@kiwi3 mozem ta ubezpecit, ze isto som to nebola ja 🙂 nemam potrebu sa pytat 1 vec 2x :D

nevenka
15. dec 2022

Susim v byte, v obyvacke, mam susiak v kuse vylozeny, aktualna vlhkost vzduchu je 31%, keby som susila na balkone, nevyschne mi to ani za tyzden a zosmradne, vsade naokolo fajcia a v tej vlhkosti vonku to pradlo nasava vsetky smrady.
Susicku ani ja nikam nenapracem, ale snad uz v dome bude.

ivangeline
15. dec 2022

Mame susicku.

zuziiiii
18. dec 2022

Vonku na balkóne a potom dám odvlhcovac k susiaku.... Za 2-3hodky suché prádlo.
Ten odvlhcovac je najlepšia vec akú som kupila....

tumira
27. dec 2022

museli sme kupit susicku, lebo to susenie to bolo ako za trest, nepreschlo pradlo dobre, tricka potom boli citit takou akoby zatuchlinou, no cele zle. Potom som sa uz nahnevala ked mi pracka vypovedala, tak sme rovno aj susicku kupili.