Ahojte. Bývam v bloku a sused si nedávnou rekonštrukciou bytu zmenil dispozične byt… tam, kde je projektovo obývačka si dal kuchynu… všetko v poriadku, ale dievcata, vy by ste boli ok keby dýchate prepáleny olej, niečo drozdove, proste kuchynské pachy v miestnosti kde máte zavolať návštevu, nehovoriac o tom, že je to denná miestnosť kde rodina trávi čas … Nechcem byť pajedna suseda a nejako sa hneď u neho na to stazovat, ale ako riešite vy niečo take? Pretože tersz v zime mi je nereálne vetrať každých 5 minut aby ten smrad zmizol a ja mala ešte aj teplo…
my mame jeden z investicnych bytov prerobeny tak, ze z povodnej kuchyne je spalna. a nikdy sa nikto nestazoval ani nam, ani najomnikom na smrad a ani najomnici necitia smrad v spalni z kychyne nad nimi.ako je vyssie popisane, problem bude inde, nie v zmene dispozicie.
Ide to len cez stupacku, inade nema kade. Takze je to jedno, ci by nechal kuchynu na povodnom mieste, alebo ju premiestnil. A vypary idu smerom hore, takze to citis najskor zdola.
Si si istá, že to ide od suseda nad vami? Lebo pachy sa šíria s teplým vzduchom, teda smerom hore. Najskôr cez ventiláciu.
To ako si to on poprehadzoval je jeho vec,-:cez podlahu to určite neprechádza....v tomto prípade máš len 2 moznosti- neriešit alebo kúpiť si dom. Prehod si túto situáciu na seba- ty sa vytesujes z prerobené ho a dole suseda bude pi...t že jej smrdí tvoj kandel z kuchyni. Hádam by si koli ním neprestala variť a piecť. Toto je daň za bývanie v bytoch ako aj dupanie a zvuky
Nad nami majú tiež kuchyňu a pachy necítim. Takže niekde inde bude pes zakopaný, nie v tomto. Skús zistiť, odkiaľ to k vám ťahá. A zamedziť tomu/zapchať nejak. A bude po probléme.
@viestta súhlasím s tebou lebo my sme navrchu, svokra naspodu a všetko ide ku nám hore.....
My sme tiež mali byt s vymenenou izbou a kuchyňou a nikdy sa nikto nesťažoval, tiež sa prikláňam k tomu, že možno tam niekde má prasklinu alebo nejakú netesnosť kade pachy prejdú lebo inak by ste nemali nikde nič cítiť 🤷🏼♀️
Neprijemne pachy idu od spodnych susedov. Fyzika nepusti.
A ja by som veru bola pajedna suseda,ja by som si kúpila difuzer s vôňou a susedovi by som nezavidela jeho prepaleny olej z kt. vznikajú karcinómy.
A čo chcete, dať mu embargo na jeho junkie food?? Prosto žije nezdravo ,Vy ficite zdravo aaa?
S tým sa nedá robiť nič, veru domáce emisie nedokážete len tak zastaviť, jedine sa odsťahovať,alebo si kúpiť odsávač pachov, kúpiť susedovi od Maroša Molnára knihu ako jesť zdravo ,bez karcinogenov. Buďte rada,že nemáte susedov ala psychadelicke disco s vysokým libidom , čo by Vám funali v nedeľu by nedeľnej omši za rachotu trash metallu.
Kúpte si rodinný dom, nuž žijeme v kralikarnach.
Nejak sa mi nechce veriť, že by pach išiel od suseda nad vami. Tam bude pes zakopaný niekde inde
@matullienka ale my v bloku mame riadiatorove stupačky vies, a medzi rúrami ako je obed musí byt aj vola aby mali sa ako roztiahnuť keď sa zohrejú.
Ale aj tak dym ide smerom hore nie dole
@matullienka ale keď im sa zasmradi cela obývačka? Tak jasne že prejde
Sused pod nami menil dispozíciu, pod nasou spalnou ma kuchyňu a pod našou obyvackou spálňu. Ja netusim kedy vari lebo nic necitim,zato on vie kedy sa zobudi moje trojročné torpedo :D
Cez múry pach neprejde. Zisti kade to ide, či netesnymi dverami, oknom alebo stupackou.
V tomto majú smolu nezrekonstruovane byty - a hlavne tie slávne umakartove steny. Stupacka je ako komín, keď ma niekto silnejší digestor co odsava z kuchyne, prerobené jadro tak všetky pachy idú k prvým vrchným susedom ktorý majú ešte staré jadro