Nejaké triky ako to zmierniť či už oblečením, udržiavať vlhkosť vzduchu vyššiu alebo nižšiu, koberce a podobne? Dom plánujem v blízkej budúcnosti alebo rokoch predať, takže nič čo bude stať 10 000 eur a tak, skôr nejaké triky čo pomohli Vám?
Malo informacii. Kurenie je ake? Cim sa kuri? Ak je zima, tak su dve moznosti, znizit straty alebo viac jurit, alebo teda oboje. Dostatocna teplota je vec relativna a zalezi ci je taka vsade.
co je dostatocna teplota a je taka vsade, ci len tam, kde je termostat? my mame napr v byte dost rozdielnu teplotu v obyvacke a spalni...
Surovo akože vám je zima? Viac kúriť a znížiť vlhkosť ak je vysoká.
@januska12323 V tom zmysle, že reálne ťa netrasie zima, ale necítiš tepelnú pohodu. Proste napríklad ako aj von, ak je ráno hmla, nie je slnko, fúka vietor, tak môže byť napríklad 10 stupňov a pocitovo sa cítiš tak nepríjemne. Na druhý deň môže svietiť slnko a byť iba 7 a cítiš sa príjemne.
A tú vlhkosť máte akú?
Ak mate radiatory,nalepte za ne reflexnu foliu,teplo sa bude odrazat do priestoru a nepojde do murov.
a čo tam máte v dome? klasický kotol a radiátor? ja odporúčam dať aspoň do obyvačky krbové kachle.Tam sa tak vyhreješ že aj v krátkom budeš chodiť.Ja som dakedy až spotená z toho
Infrapanely ako doplnok, aby zohriali múry
Ak je to stary nezatepleny dom alebo kamenny dom,tam tazko zvisit pohodu vo forme tepla. V starych domoch taha z murov,podlahy aj zo stropov chlad.
V dome byvame 2 roky. Minuly rok boli teploty cca rovnake, ziadne velke vykyvy. Termostat nastaveny na 21,5 a uplna pohoda. Tento rok sme teda zacali rovnako a museli sme zvysit teplotu na 22, no aj tak po veceroch sedim na gauci zakryta dekou 🤷🏻♀️
Mame dom z r.65, cez vikendy kvoli vlhkosti prikurujeme kachlami, ktore ho pekne vysusia a znizia vlhkost. Pouzivame susicku, bez nej pri suseni pradla to bola katastrofa. K tomu este aj kvalitnejsi odvhlcovac, ktory nam denne z murov vytiahne niekolko litrov vody. No a dost pomaha, ked varim a peciem. To je dvojita motivacia - prikurit si a upiect si pri tom kolac 🙂
Koberce, závesy, deky, vankúše...