Ahojte. Nejde mi do hlavy a chcela by som diskutovať o tom, prečo tak veľmi veľa ľudí začalo používať tie výrazné parfumované oleje do prania? V dnešnej dobe, keď všetci preferujú neparfumované, prírodné produkty, s čo najmenším množstvom chemikálií? A potom vymáchajú prádlo doslova v parfume. Prečo? A ešte aj na červenej Puelle je varovanie, že spôsobuje POšKODENIE PLODNOSTI ALEBO PLODU V TELE MATKY. Ako vážne, už nemusí byť všetko bio, eko, prírodné? Či treba páchnuť do ďaleka ako drogéria?
@zuzks5 tak pri fénovaní ti predsa na pokožku nepôsobí celý koktejl chemikálií
Tiez tym olejom nerozumiem. Vsetko preparfumovane a cloveka ide vo vytahu ovalit. 🤦🏼♀️Asi si myslia, ze cim viac vone, tym cistejsie???
@boldo87 nie všetci, je to obrazne napísané. Ale uznaj, že je taká doba, že keď sa tu napr. matka pýta na kozmetiku pre dieťa, tak hlavne aby bola neparfumovaná a čo najviac prírodná
Každého osobná vec nie? Ja tiež používam oleje do prania mám to rada🤷🏽♀️
@jjanulienka takže keď ti niekto odporučí opalovací krém pre dieťa, že "objednaj si tento, je to super parfumované, dieťa ti bude pekne voňať", tak neriešiš, že je to škodlivé a neobjednáš mu radšej neparfumovanú kozmetiku?
Ja používam aviváž aj oleje striedam to
Ked sa zamyslate nad tymto, zamysleli ste sa nad tym co dychate v ovzdusi ked len vyjdete z domu??
Používam väčšinou kapsule a susicku, takže prádlo nijak výrazne nevonia. Mam to radšej ako keď avivaz vonia až oči pália 😅 Ale ak ta zarazili varovania, prasky sú škodlivé, jar tiež, lestidla, laky a takmer všetko čo denne používame. Dôležité je rozoznať, že výrobcovia to tam písať musia kvôli EÚ smerniciam a je ťažko povedať do akej miery je ta škodlivosti reálna.
@lenkakamen ano, ale pri ovzdusi nemam na vyber, ci ho budem dychat alebo nie
Však keď nechceš, tak nepoužívaj a vec vyriešená. Tak isto ako sprchový gél, jar, prášok na pranie, šampón a podobné veci.
@lenkakamen A nielen v ovzduší ale aj čo všetko jeme?Mne moja gyn.ked som bola tehotná a pýtala som sa či si môžem dať na príšernú bolesť hlavy Paralen, sa len zasmiala že kľudne keby som vedela čo je v potravinách ani nejeme...
Nechápem prečo si polozila otázku anonymne... Nestojis si za svojim nazorom? Myslim si, ze to je kazdeho osobna vec ake produkty pouziva.... Ci parfumovane, neparfumovane, bio, eko raw.... Pouzivaj co uznas za vhodne. Kazdy ma občiansky preukaz, vie citat, kazdy preferuje nieco ine...
Je Ti prd platné co pouzivas, ak pre svoje zdravie okrem toho nic nerobis
Niekde pisala o tom, že to používam aj pri dieťati?
Malej dávam detskú avivaz... dospelým perem v olejoch 🤷🏽♀️
Tak toto nemá zmysel riešiť, proste to neovplyvnis, takým ľuďom môžeš povedať xy veci čo to môže spôsobiť a aj tak si nedajú povedať. A teba potom môže z tej ich vône aj ovalit (ja to vyslovene neznášam). A islo má.pirazit,keď svokra mi vyprala periny a iné veci keď bola u nás v tóne aviváže či čo,no proste sa to tam držalo asi 4 prania. Čiže je to riadna chémia,čo sa drží na vlaknach a všetko je na pokožke a dotýka sa jej to,ale ja keď nepoužívam aviváž tak som smradľavá podľa niektorých. Hold nepochopia
Neviem. Mne sa celá tá myšlienka veľmi silno parfemovaneho prádla nepáči. A že to je zdraviu škodlivé,o tom netreba diskutovať. Je to chemický super koktail. Môžme sa tváriť,že sme veľmi múdri. Ale stále vieme veľmi málo o vzájomnom posobeni všetkej tej chémie,ktorou sme denne obklopení......
Napriek vsetkym davkovacim odporucaniam davam len par kvapiek. Aby len tak zlahka vonalo. To staci. Nemyslim, ze taka davka vobec nejak ublizi.
Nedavam do pradla, ktore bude dlhsie stat v skrini (letne/zimne obliecky, plachty, vetrovky, ...). Par kusov som uz musela vyhodit, lebo po polroku ta chemia parfumu zreagovala a bol to neuveritelny zapach, ktory neslo vyprat (a na bielych oblieckach vznikli zazltnute akoby olejove skrvny).
To uz radsej den pred pouzitim dam taketo dlhsie nepouzite obliecky este raz preprat na kratky program (15 min) s vonou.
vazne ta toto trapi? vsak ty per v rannej rose alebo v potoku a na ostatnych sa z vysoka vy*er.
@janulka182 ja iba čisto zo zvedavosti, ako tie matky rozmýšľajú, že prečo kozmetika neparfumovaná a oblečko vymáchané v parfume 😀
Ty mas nejaky specialny zoznam zien o ktorych vies, ze pradlo vymachane v parfume a dieta pouziva neparfumovanu kozmetiku??🤦♀️
ved aj to samotné oblecenie ti môže spôsobit rozne zdravotne problemy, nie nejaké oleje. Keby sme naozaj reálne videli, ako sa výraba oblečenie, z čoho, v akých roznych farbivách sa máča,....
ďalerj jedlo, ktoré konzumuje, tie sračky, samozrejme aj to spôsobuje choroby, lieky ktoré jeme, latky, ktoré si dávame do seba pichať,...akože je toho toľko, že nejaké oleje sú naozaj zanedbateľné v tom mori svinstva 🙂
A hlavne mne to pride uplne ale ze uplne zbytocnost. To ako naco nejaky vonavy olejcek davat do prania ? Ja teda nepouzivam ani avivaz. Fakt, co najmenej takychto chemickych somarin co ti vlastne ani netreba. Staci kvalitny prasok/gel/kapsule s normalnou prijemnou vonou a je to. Ja som v tomto fakt minimalista. Naco trepat chemiu niekde ked vyslovene nemusim. Ako obliect sa clovek musi, aj vyprat si to musi ale naco este nejake oleje do toho davat. Podla mna je to len cisty biznis, nic ine za tym nie je. Moj nazor.
vies co, moja mama mi v diskusii tak pred rokom len stroho povedala na pouzivanie avivaze, "no fuj, chemiu si davate" ja som len prekrutila ocami, ze stara pani zase trepe a viac som neriesila.. a vies co.. ako prisla tato kriza, zacala som rozmyslat ako usetrit a pritom si neznizit komfort.. a spocitala som si kolko miniem na avivaze a vonne gulicky a skusila som to bez nich.. a vies na co som prisla? ze skoda penazi... uz asi pol roka periem uplne bez vonaciek.. nie je to vobec nic, co je nevyhnutne a ked ma niekto pochybnosti o zdravotnej nezavadnosti, nepouzivat...
@zuzks5 vidíš a ja som zase bola dlhé roky v tom,že vlasy majú prirodzene uschnúť bez fénu a zrazu čítam že by sa práveže mali fénovať pretože skôr je škodlivé nechať ich len tak volne vysušiť lebo ti pokožka z tela zaparí kožu na hlave a môžeš z
toho mať kdejaké kožné problémy na hlave 😀 a nikdy sa ti tak nepreschnú to je pravda,vždy som ich mala také vlhšie.Tak si vyber.Ja to tak začínam praktikovať a fakt mám vlasy lepšie odkedy fénujem.Ale používam sprej na tepelnú ochranu
Myslím že táto téma nie je úplne o deťoch ...
Dobrý deň, zapajam sa do diskusie, nakolko ma zaujima nazor prave pouzivania olejov do prania(rôzne značky) a v plyv na plodnosť. Mate niektora s tym skusenost? Dakujem
co ja viem, podla mna je to prehnany nazor. to by sme uz vazne nemohli robit celkom nic, keby som verila a riadila sa vsetkym, co sa kde uvadza. citala som, ze aj zehlenie ci fenovanie vlasov je skodlive a moze ti sposobit kadeco. tak akoze teraz si vsetky zeny na svete prestanu fenovat vlasy?