Bývame v nezateplenej bytovke so spálňou zo severnej strany. Je tam v noci neskutočná zima. Viem si nejako pomôcť okrem kobercov, závesov a odvlhčovača?
Teplé chlpaté pyžamo, horúci čaj, ohrievač do postele, elektrický ohrievač, muž, ktorý Ťa zohreje 🤪...
@ukgirls kde nájdem takého odborníka a pod akým názvom profesie?
Neda sa prehodit izby tak, aby tam bola ja neviem, obyvacka? A tam si dat elektricky krb?
@anjelicek26 nie
Radiátor?
Maly elektricky radiator.
Tepla perina a pyzamo. Neviem, co je zima...my mame bezne v zime 19-20C v dome. A boli casy, ze sme sa rano budili a 16C...ale odkedy kurime drevom, tak mame teplejsie.
@marianarem áno a účty do nebies. Keď je fakt neznesiteľne, tak prikúrim ohrievačom, len je to veľmi neekonomické riešenie.
My takto vykurujeme kupelku a nejake hrozne ucty nemame. Okno tam mate dobre? Mne v predoslom byte dost znizilo ucty za kurenie, ked som vymenila okno. A kolko tam vlastne byva stupnov? Ja mavam v zime v spalni niekedy aj len 15, vacsinou 17-18 a na spanie mi to aj vyhovuje, pridat prikryvka sa da vzdy, horsie je spat v teplom.
@marianarem mne by to až tak nevadilo, ale dcéra sa stále odkrýva a odmieta spacie vaky. Aj na 16 stupňov vie klesnúť.
Zamrzla by som keby mám 16C. Teple pyžamo, návliečky, plachta, hrubé ponožky a elektrický radiátor.
My tiež máme v spálni chladno a v tomto "medziobdobí" máme na noc elektricky radiátor. Máme 22 C ale mne je aj tak chladno.
Musis jej ten spaci vak nanutit. Inak to nevidim. Co urobis v zime?
Tak este mozete skusit to vnutorne zateplenie, daj do Googlu, hned ti nieco najde. Pripadne zozem nejake termo pyzamo pre dceru.
Flísová plachta, obliečky mikroflís, flanel. Deka na alebo pod plachtu. Perový paplón alebo perina. Deka a na to perina. Froté, flanelové alebo flísové pyžamo. Ponožky na nohy, termofor do postele.V tejto kombinácii sa uvaríte.
Este je moznost "na prilepsenie" ten trojtrubicovy halogenovy ohrievac (kazda trubica ma prikon tusim 200W a da sa zapnut jedna, dve alebo vsetky tri, plus natacanie zap/vyp) alebo tie piecky na propanbutanovu flasu (aspon 10 litrovu). A zapnut to tak po polnoci/nadranom, ked izba zacina chladnut.
Máte možnosť presťahovať sa? To by bolo za mna riešenie.
My mame podlahove kurenie. Spalna na SV plus velke francuzske okna.
Toto leto to bola jedina.miestnost, kde sa.dalo akp tak spat. Aj deti sa k nam prestahovali.
@janka1011 ale 19-20°C je na spanok vhodna teplota. Pyzamo s dlhymi rukavmi, ruky/nohy pod paplon a dychas normalny nepresuseny (prekurenim) vzduch.
@madeincssr pre niekoho to môže byť vhodná teplota, ja napr. sa chcem cítiť príjemne v celom byte, teda aj v spálni a nie zaliezať do postele naobliekaná ako eskimák...a drkotať zubami pri navšteve wc alebo ráno pri prezliekaní.
@madeincssr ako pre koho, ja pod 22 stupñov nedokazem zaspat, aj ked mam dlhe pyzamo a teply paplon, musim si prikurit. Pre mña je ideal ako mame teraz, 26 stupñov.
Autorka, ale ked zacne vykurovacie obdobie, tak je tam teplo, ze?
Ak to potrebujes vykurit len teraz na toto prechodne obdobie, tak len ten elektricky ohrievac, to ta predsa tych par dni nezruinuje, ak je to velka polozka v rodinnom rozpocte, tak priskrtit na to obdobie inde.
@tenerifka hej, damy maju vacsinou odlisnu termoregulaciu a nizky/nizsi krvny tlak (studene konce ruk, noh, nos...) Ja sa zas pri 26°C uz potim za krkom a zaspat je tazke.
@madeincssr ano, kazdy je iny, moj muz doteraz spava so zapnutou klimou, esteze ma kazdy z nas vlastnu spalñu
@tenerifka práve aj keď sa kúri je to bieda.
Sú aj také lepiace kocky tapety, čo sú troška zateplené. Ale tebe v noci radiátor nekuri? My nevypiname kurenie na noc, tiež máme spálňu od severu v rodinnom dome. Často prikurujeme krbom.
@madeincssr ja neviem spať pri viac ako 21 stupňoch 😅 celorocne s otvorenou ventilackou a v spálni nekurime
Autorka, skús pozrieť elektrické podlahové kúrenie, ktoré sa dá robiť dodatočne na/pod podlahu. Skús pogooglit , neviem teraz presne. Prezentovali to aj v teleráne. Alebo infra panel na stenu. Predpokladám, že radiátor odvzdušnujete a okná sú OK. Náš syn tiež 8 rokov nespal pod paplónom a keď bol malý, tak ani náhodou. Keď som ho prikryla, tak sa zobudil 🤦🏼♀️. Takže som donedávna stále kupovala tie hrubé overaly na spanie. Kapucňu som z overalu odstrihla a pod to tričko a pančuchy.
Takto spával skoro do 9 rokov 🤷🏼♀️.
Kto chce spat v zime, nech si spi. Kludne nech v zime aj funguje. Ale kto ma rad teplo.... u nas neznesieme studeny vzduch dychat . Kup taky olejovy radiator. Je to ako radiator. Je sice na elwktriku. Ale twn olej vnutri sa zohreje a vypne. A zapne sa zase ked ten olej ochhladne. Tym je to super, ze ta to nezozerie z elektriky. My sme to mali skor ako sme v dome dali krb. Lenze je ine rozhodovat co so zimou v dome a v byte. Takze bud kup klimu, ktorou mozes prekurit aj viac izieb. Alebo ten radiator.
elektricka deka do postele .. ak je to tvoj byt tak zateplit zvnutra steny .. zavolat si odbornika a poradit sa ake by boli najlepsie kroky ... zo spodu dat izolaciu