Prosim vas ake mate skusenosti s rozpoctom na dom v rokoch 2022 / 2023? Dom cca 120 m2 plocha strecha 4 izby. Aspom priblizne kolko ste potrebovali?
firma či svojpomocne? holdom či na kľúč? kúrenie ako vyriešené?
My sme stavali 2020 ale to je ťažko zovšeobecniť jedna firma nám nacenila strechu za 30 tisíc druhá za 22 tisíc. V jednej firme stali okná 18 tisíc v druhej 15 tisic. Takže to je ťažko tak môže to byť 150 tisíc a môže to byť aj 250 tisíc
Velmi roznorode info by si dostala.. Nakolko je rozdiel drevodom, ci tehla, ci ytong ci zatepleny ci nie, aka izolacia, milioooon faktorov co si niekto da a niekto nie. O kureni ani nehovoriac... Kamoska dostavuje dom, firma + svojpomocne rozloha kusok vacsia a do 200tisic len dom. No, nic ti to asi neda.. Skus si pokukat katalogove domy, ze kolko to vyjde a nasledne si vies predstavit cenu.
Hlavne nemysli len na dom. Strasne vela zozeru terenne upravy, dlazby, chodniky, parkovne statia, pristresky, branicka, brana, kvety,... My v dvore mame cca 20tisic a to okrem brany nemame nic extra.
Myslím že otázka je úplne zbytočná. Robím v stavebninach. Od januára isiel hore cement a to znamená že všetko. Salovacky pôjdu asi aj o 20% detto dlažby a betónové ploty. Všetky klebre tiež lebo ten drahy cement sa používa na ich výrobu. Polystyrén ma ísť rapídne hore kvôli energiami. Nestihame preceňovať ten materiál ak mám byt úprimná
@gabriellka a tiez tak robite, ze zvysite cenu aj ked este mate tovar kupeny za nizsiu cenu? Ci len uz nove tovary zvysujete?
Pozemok mas?svojpomocne ci firma ci ako?minimalne 200tis bez pozemku.so vsetkou skromnostou
Rátaj ako píše @malinovka333 200 000 € bez pozemku.
Máme 133 m2 (čiže trochu viac ako vy, lebo máme maličkú piatu izbu 9m2) už dokončujeme a bude to vyše 200 000 € (bez pozemku, bez zariadenia, bez vstavanych skrin, bez kuchyne).
Začiatok stavby 3/2019 nastavenie 12/2020 poschodový, tehlový dom 38britherm 126m2, svojpomocne+partie živnostníkov, tepelné čerpadlo, podlahové kúrenie komplet, polystyrén polyform 150mm, silikón omietka Baumit 3 farebná, terasa zakrytá 20m2 KVH hranoly+dutinkový polykarbonát. Všetko už aj s kuchyňou a 2 kúpeľňami cca 150 000 + moja drina
Pri dnešných cenách + 30 000
@lulucka1 myslim, ze podobna otazka sa riesila na FB v skupine Staviame svojpomocne, odporucam 🙂