Ahojte tie čo máte stavané skrine na celú stenu plesní sa za nou ? 🙂
3x som si tu vetu musela prečítať, kym som pochopila.. Nie, nemam skúsenosť, ze by sa za ňou tvorila plesen ale tak to zavisi podľa mňa od iných faktorov ako od vstavanej skrine 🤷🏼♀️
@lvulik 😂😂
@mara2010 ked mas v byte/dome sucho tak sa neplesni nikde. Treba vetrat.
Vstavané skrine je najlepšie dávať na vnútorné priečky, nie k obvodovym stenám
Ja ju mam riesenu tak, že do stien sa vrtali rovno poličky. Čiže žiadnu zo stien mi neprekryva kusisko drevotriesky. A inak ako by tam niekto tu pleseň našiel keďže je to vstavaná skriňa a nedá sa odtiahnuť?🤔🤔
@mara2010 však žiadnu zadnú dosku nedávať, ja to mam navrtance do steny. A keby nie, v živote neprídem na to, či je tam pleseň... Je to na celú stenu.
@mara2010 nie netvorí sa za skriňou pleseň. Mame dosky po bokoch, poličky navrtane rovno na stene. Čiže stenu neprekryva žiadna doska
@mara2010 ak je to vonkajšia stena, a má tendenciu že sa na nej tvoria plesne tak ani také skrine ti nepomôžu. Moja mama ma taky problém že sa jej aj v tej skrini tvorí pleseň, myslím na stene.
@mara2010 tvorba plesne ovplyvňuje veľa faktorov, ak máš vlhké murivo tak môžeš vetrať koľko chceš. Treba riešiť príčinu a nie dôsledok ktorým je pleseň. Keď vznikajú tepelné mosty, pomôže zateplenie a výmena okien, ak je vlhkosť vzlínajúca treba poriešiť odvodnenie a izoláciu základov. Alebo nedávať skrine na obvodové múry 🤔
@mara2010 mala som ten problém v byte a myslím, že ak by som nemala teraz permanentne otvorenú skriňu tak mám pleseň opäť.
Byť sme kúpili už so vstavanou skriňou bez zadnej steny po roku sme zistili, že sa tam tiahne pleseň. Manžel v lete skriňu rozobral (rozumej vybral poličky a suflikove skrinky) celú stenu oskriabal až na panel, natrel adheznym mostíkom a nejakým protiplesnovym prípravkom. My máme ten problém, že nám vyslovene ťahá z tých stien, aké žial nechcú sa ostatní vlastníci bytov zhodnúť na zateplení. Rozdiel teplôt v skrini (ak je zatvorená a v miestnosti sú aj 2-3°c
My mame na vonkajsej strane po celej stene a s plesnou bojujeme o dusu odkedy sa ochladi, samozrejme ze sa vetra a dokonca bola ta strana domu aj predtym podpilena proti vlhkosti,,, uz v zivote by som na vonkajsiu stenu nedala vstavanu skrinu
Vstavané skrine, nie stavane