Ideme sa sťahovať do domu a ani sa veľmi neteším.budem tam s deťmi sama.manžel bude pracovať preč a nevyzerá to, že v blízkej budúcnosti príde bližšie.pomoc od rodiny, kamarátok nebudem mať.ako to zvládate s deťmi tie, ktoré ste na deti a domácnosť samé a manželov máte v zahraničí, ktorí sú vačšinu času v práci.doma sú na týždeň v mesiaci alebo aj menej.neviem veľmi variť aj toho sa bojim.som ešte len začínajúca gazdinka.ako zvládate tie, ktoré ste samé?
@belllinka škola škôlka tu je a ja som tu byť nechcela, ale manžel a teraz bude preč.😒 záhradu nemáme.
prepac, ale ja tomu trochu nerozumiem, ako fungujete v manzelstve, ked ty si sa stahovat nechcela a on ano. Vy doma spolu nekomunikujete? nebolo to spolocne rozhdonutie? Ja si to nedoakzem predstavit, ze by som sa stahovala do domu, kde nechcem byvat. Zmena bydliska je, si myslim, dost vazna tema, ktorej bolo treba venovat dostatok času vykomunikovat si to. Kde ste byvali doteraz, ked si zacinajuca gazdinka? kto vam varil
Ja som zbalila ceku rodinu a vybalila popri 2 detoch,najmladsia mala ledva 1 rok,starsia 3 ...
Muz len odviezol dodackou a vyhodili....
Popri tom so dizajnovala chalupu,zhanala mastrov na prerabky,kedze bolo obdobie covid,material,nabytok vsetko cez internet...telefonicky....
Zvladla som
Tak manzel ta nastahoval do domu, ktory chcel on a nakoniec tam nebude....no to neznie ako dobry zaciatok. Myslim, ze v manzelstve sa maju partneri rozhodovat spolu, aj o tom, kde a ako by mali byvat. Ako pises ty si ten dom nechcela....no tu je tazko radit. Budes nestastna, lebo tam budes sama , niekde kde si nechcela byt a muz, ktory ten dom chcel, tam vlastne tiez nebude...nejako to znie cele zle....sucitim s tebou
Takéto vážne životné rozhodnutia sa robia vtedy, keď sú s nimi stotožnení obidvaja. Keď si vedela už predtým ako ste začali spolu bývať, že manžel nebude chcieť natrvalo bývať v paneláku, tak sa musíš teraz s tým zmieriť. Máš deti, tak kto varil doteraz?
Načo bolo toto dobré, keď on bude preč?
Bojíš sa bývania v dome, alebo toho, že budeš zrazu s deťmi sama? Z napísaného mi vychádza, že predtým ste bývali s niekým, možno rodičmi, možno svokrovcami...? Keď píšeš, že si nevarila.
Kde si žila doteraz u mamy?keď píšeš, že nevieš variť a kto Ti bude pomáhať s deťmi?
No tak sa naučíš a nebudeš jediná čo je na deti sama.Neviem ja nechcem rýpať, ale prečo si všetky ženy myslia, že akonáhle porodia budú mať stále pomoc kamarátok a rodiny?Veď deti ste si robili vy 2.
Zvykneš si na nový dom, kamarátky si nájdes tam kde bývaš, variť sa naučíš, alebo občas objednas.Naucis sa všetko len musíš chcieť....
Zo začiatku to bude ťažšie, ale nájdeš si svoj systém.
no ja tomuto nechápem. Ty si s deťmi, muž je preč. On chcel dom a ty nie. To ťa ako donútil? Veď keď nechcem, tak nechcem a nikto ma nedonúti do niečoho takéhoto.
Toto ma čaká. 3deti a do domu. Zvládnuť musím, už som takto žila 3roky. Ja som zástanca toho,že musím fungovať a robíme to pre nás. Takto sme boli 2x tento rok a ja som mala pocit,že muž odišiel a prišiel. Strašne mi to uteká pocas dna voli tiez len kratke telefonaty. Ja som uz aj prácu hľadala, ale kým sa nezabehnem,tak nejdem vymýšľať. Plus choroby,prázdniny si my riesimevsami, čiže zatiaľ nám vyhovuje,že som na rodicaku.
Ale u nás sme to obaja chceli. Neviem si predstaviť žiť niečo čo nechcem a žiť v niečom co sa mi nepáči. Ale mne tiež príde,že si žila u rodičov
on zase nechcel ísť do bytu jeden ustúpiť musel tak som ustúpila ja.mal byť doma pracovať tu, ale žiaľ veci sa zmenili sľúbenú prácu tu nedostal.skôr som sa pýtala ako to zvládate samé a nie či som chcela alebo nechcela tu ísť.
Nič som nepísala o záhradu a niekto tu vydedukoval, že nemám vzťah k záhrade.a áno mám k nej vzťah.rada sa starám o kvety, zeleninu a rastliny.viac tam nepotrebujem.stále som boma viac v záhrade ako v kuchyni.
@lubina ved bude, ale nie tak ako mne chveli.kazdý den.len tyzden niekedy viac z mesiaca...
@marcellka32 mal byt
autorka- tak ste mali zostať v byte
Ty si chcela ísť do bytu a máš vzťah k záhrade a tvoj muž to vyriešil tak, že ste kúpili dom a ešte aj bez záhrady? Tomu sa nehovorí práve kompromis.
@h2 budeme mať záhradu.ale nedá sa vsetko naraz.priestor na záhradu tam je.ale ešte nemáme upravený pozemok.ale bude záhrada o rok.
Tak pokial nemas zatial zahradu, tak to az taky rozdiel nie je. Ja co sa tyka domacnosti, tak to zvladam uplne normalne, tam problem nevidim. Zahradu stiham pomenej, ale to teba momentalne nemusi zaujimat. Ake velke su deti? Neviem,ci si pisala
@aaadkaaa a manzel je doma?zahradu budem mat nemoze byt vsetko naraz.rok a sedem rokov
Doma, ale chodi domov vecer a rovno von, okrem zahrady mame aj dobytok, o ten sa stara on. Dnu pride vacsinou, ked uz mala spi... zahradu mam, uz roky, len na nu nemam tolko casu, kolko by si zasluzila.
Tak nech si muž hľadá prácu doma, nechápem toto silené sťahovanie do domu, keď muž je potom 3/4 roka ak nie viac v zahraničí, len aby mohol povedať, že “Ha, mame dom” a všetko nechá na krku žene.
@aaadkaaa ale aspon vecer je doma.moj nebude vacsinu z mesiaca vobec doma.a dobytok nechcem.len sliepky.
@janka_266 mal tu pracu mat, ale nevyslo.ina sa mu tu necrta.
@fantaghiro21 otazka je, ako si to zvladla.
Aby som bola uprimna, citat toto ma deprimuje😄 ja sa povazujem za schopnu zenu, ale kopec veci proste nezvladam sama s deckom dobre(a to mam len jedno). Rada by som sa priucila nejakym trikom. Znacka- decko mam urevane, ja neznesiem plac a vrie mi z neho krv, na rukach ho nevladzem navlacat a este aj robit popri tom. 😄
Uz bude mat dva roky, zvladam aj zahradu, aj dom, aj cestovat, ale je to hrozne naozaj, ked je clovek sam
A pre autorku odo mna: zvladnes, ked budes musiet. Vsetko si zjednodus, co nemusis, nerob. Nauc sa varit rychle a jednoduche jedla-cestoviny na milion sposobov, zelwninove polievky, masko na prirodno s ryzou, pripadne pecene v trube. Zahrada ti odpada, ked deti spia, oddychuj a setri sily na cas, ked nespia. A nebud na seba moc prisna 🙂
A to mi co pomoze, ze je doma? Akurat dalsia robota pre mna, lebo potrebuje jest 😆😆😆 menej roboty mam, ked doma nie je... no, neviem vlastne, co chces pocut. Ja to zvladam v pohode a ty ked si najdes system, tak budes tiez 🙂
@majlo1234mam obidve dcerky predcasnr,starsia autizmus,hyperaktivita,do 4 r bolo peklo ked ma odmietala...plac,ozivovanie....
Nemam ziadnu babku,dedka,sestru mamu ktore by mi pokohlo deti nikdy neboli v opatere mojich rodicov.
Som asi zvyknuta cely zivot sa spoliehat sa na seba ...aj ked som ostala na infuziach z vycerpania...
Popri detoch mam pracu,chodim do skoly na vs,teraz mam rizikive tehotenstvo,bud studujem alebo sa venujem konickom....
@aaadkaaa tak varila by sa aj pre seba 😊 mas v nom aspon oporu, ze je blizko.moj je daleko...
@fantaghiro21 podla mna kladies na seba privela ked si skoncila z vycerpania na infuziach.manzel je kde?
Varila, ale nemusela by som varit osobitne😅😅 no ale to,ze tvoj muz je daleko, nema nic s domom. Sama pises,ze praca blizsie mu nevysla, daleko by bol, aj keby ste boli v byte. Otazka mala byt, ako to zvladate bez manzela a nie, ako to zvladate v dome. Moj chodieva kazdy vikend prec, nie je doma od piatku do nedele, v lete na 2 tyzdne chodi prec a zvladam to uplne v pohode. To je o nastavemi proste. Ked je doma,tak som rada,ze je doma, ked nie, tak si nezufam 🙂
A prečo sa vlastne sťahujete do toho domu? Prečo nie radšej byt v meste, keď nemáš vzťah k záhrade a prácam okolo domu a muž bude mimo? Máte v tej dedine aspoň škôlku, školu, ako budeš chodiť do práce a všetko stíhať?