Ahoj, je tu niekto kto vedel, že sa bude do roka ( aj menej alebo viac) sťahovať a kupoval si veci dopredu ? Niečo také ako zariadenie kuchyne ako taniere, šálky príbory atd. To iste aj v celej domácnosti. Máte uložený nejaký zoznam ?
Kde to budeš do sťahovania odkladať? Aký má význam sa s tým dvakrát naťahovať?
@janai1 Mám ich kde dať.
@januska12323 Mám na ne určené miesto.
Je to niečo špeciálne, čo o rok nekúpiš? Ja neviem za mňa čím menej vecí prenášať tým lepšie.
Načo dopredu? Odlož peniaze do 🐖 a keď sa nastavuješ tak si kúpiš.
Veď dnes praskajú obchody vo švíkoch, všade majú všetko
Nemusíš sa báť ako za komaca že bude vykúpený tovar
A o ťahaní veci hore-dole už ani nejdem písať
Nejde o to, že ich máš kde teraz dať. Sťahovanie je náročné aj s vecami ktoré máš a nie nakupovať dopredu a potom to prevláčať hore dole
Ďakujem za vaše rady o ktoré som sa neprosila, ale ja sa pýtam na niečo úplne iné. 🙂
my sa teraz sťahujeme z DOČASNÉHO bytu a ja aj z tých minimum vecí ktoré tu máme vyhadzujem polovicu 😂 kks že kupovať do zásoby 🙈🤣
@zuzanka.zuzu Bývam u rodičov, nebudem im brat ich zariadenie 🙂
Ak to mas kam davat,preco nie? Aspon toho nebude naraz vela. No mne sa osvedcilo postupne si kupovat uz ked som byvala. Lebo aj vkus sa mi menil postupne. Ale taky zaklad si kludne kup,ak mas vyhliadnute nieco,co sa ti paci.
Neviem odkial ides ze musis kupovat vybavu do domacnosti ale ja by som nekupila dopredu nic. Dnes vbehnes do obchodu a odchadzas s cim chces resp do niveho holeho bytu by som si dala doviezt rovno pol ikei.
A na čo si sa chcela opýtať autorka? Lebo evidentne si položila otázky ktoré si nechcela 😉 - "Ahoj, je tu niekto kto vedel, že sa bude do roka ( aj menej alebo viac) sťahovať a kupoval si veci dopredu ? Niečo také ako zariadenie kuchyne ako taniere, šálky príbory atd."
Odpoved na tvoju otazku je ze nie, nekupovala som vopred nic
Zoznam som nemala, kupovala som veci ale cielene, s vtedajším snúbencom sme rekonštruovali byt. Mala som konkrétnu predstavu kuchyne na mieru, celú na ténu mojich obľúbených
slnečníc a k tomu ladiace obedovej, súpravy, dozičiek, koreničiek až po kuchynske utierky a hňapky. Bolo to však pred viac ako 20r , v tej dobe nakupovalo ešte inak. Ten vzťah nevyšiel, všetko vrátane mňa čakalo( v krabici )na toho pravého, tak sú namiesto malej panelákovej kuchyne uložené 15 rokov v priestrannej kuchyni v 🏠
To je blbost, kúpiš ked sa nastahujes
A zoznam som nemala, ale urcite sa da vygooglit
@janai1 Stačí to prečítať a odpovedať si. “Je tu niekto…? Stačí napísať nie a nedávať múdrosti 🤣
Ja som nakupovala kým som ešte byvala doma resp. Na intráku ale hlavne veci ktoré sa mi ozaj že veľmi páčili a v domácnosti som ich mať chcela.. ja som náročná na vybavenie a doplnky v našom dome preto som to takto robila... Mne aj vraveli, že nekupuj veď zoženieš krajšie a veru mám pár vecí od ktorých som od vtedy krajšie nevidela a aj pár vecí čo som nekúpila a doteraz ľutujem
Veď nakupuj, keď máš chuť a peniaze🙂potom aspoň nemusíš.Niekto ide do IKEA a kúpi všetko naraz.Ja som kupovala priebežne vedela som odkial posteľné, kde kuchynské dózy, taniere...fuška bola nasťahovať sa a nie, aby som riešila či máme kefu na wc a dosť doz do skrine, vešiaky atď...veci bolo treba vybaviť, triediť a už som nemusela behať po obchodoch.Ale aj tak sa našlo milión drobnosti, ktoré sme dokupovali
Ja som si tak nieco kupila, nejaky zaklad do kuchyne. Sledovala som akcie a ak bolo v akcii, co som chcela, tak som to kupila (napr. panvice, hrnce …) Nebolo to narocne ani na skladovanie ani stahovanie. Nekupovala som nabytky alebo velke spotrebice. Proste len mensie veci.
Ja som kupovala dopredu. Vedela som ale co presne a kam to potrebujeme. Robila som si taky zoznam priebezne na zaklade praktickosti, co mi v byte chybalo. A ked to bolo v akcii, tak som to kupila. Plus my sme sa stahovali cca 2 tyzdne pred porodom. Takze po nastahovani sme uz len vsetko vybalovali a zariadovali.
Ano do prveho byvania som kupovala taniere, pohare,pribory,uteraky a vsetko som si ukladala u našich. Nebrali sme si ziadny nabytok,vsetko nam doniesli z nabytku rovno do bytu. My len veci na oblecenie a tie co som dopredu kupila.
Posledný rok VS som si sama kupovala "výbavu", hrnce, paplony vankúše a pod, mala som vyhliadnutú čo chcem a kúpila som v zľave, dobre som usetrila
My sme sa stahovali viackrat ale prakticku ”vybavu” sme uz mali… na zaciatky ked som sa osamostatnila si nepamatam, ale mozno by som na tvojom mieste ak chces zoznam zacala tym ze by som si sadla a rozmyslala ako prebieha moj bezny den co potrebujem( napriklad-pijem kavu-salky, pribor atd…) alebo prejst doma u rodicov skrinky a rozmyslat co z toho pouzivas a bude ti treba, pripadne si to pisat do mobilu ked ta napadne. Aby si mala na zaciatok to najnutnejsie a ostatne si potom dokupis, take ako nejake dozicky, kosicky a podobne…
Nakúpila som dopredu veľa vecí ale koncom deväťdesiatych rokov neboli eshopy viaceí netušili ani o existencii internetu. Tie veci som dôkladne vyberala, väčšinu používam stále. Ale mám aj veci čo odkladala mama aj po babke ktoré používam dodnes(cedilo, pasírovač, ETA mixér 45+r.) ale u mňa je to o životnej filozofii, suseda za tridsať rokov má štvrtú či piatu kuchynskú linku len čo si ja pamätám ale vždy si kupuje čo najlacnejši poľský brak, čo je po dvoch rokoch už horor, ja som investovala balík do kuchyne na mieru cca 7m, a neľutujem, nechcem meniť, nemá vady
Keď som si kúpila môj prvý dom tak neviem čo mi to vtedy napadlo, kúpila som si tri vonkajšie svietidlá- brala som to ako symbolickú investíciu pre šťastie. Prerabku sa mi podarilo úspešne ustať a svietidla sa montovali ako posledný kúsok do hotového domu. Doteraz keď sa na ne pozriem tak vidím kúsok môjho úspechu 😀Inak som nekupovala nič dopredu.
My sme si takto kúpili nové periny dopredu, ale 90% veci sme kupovali až po nastahovani. Nechcelo sa nám to skladovať a nebolo ani kde. Periny sme mali doma asi 4 mesiace
Ahoj. My tiež prerábame dom a budeme sa ešte tento rok sťahovať. Kupujem už teraz veci čo sa mi páčia a sú napríklad aj v dobrej cene.. Ja zoznam nemám ale prechádzam stránky a čo sa mi zapáči objednám 🙂
My sa budeme stahovat, vyslovene dopredu nic nekupujem. Ale ak by bola v nejakej vyraznejsej zlave pracka, susicka alebo co kolvek ine z bielej techniky co mam vybrane, kupila by som. Cakam na blackfriday, ale minuly rok zlavy nic moc 🙈
Nie, je to strašne nelogické. Nakúpiť veci a potom sa s nimi naťahovať pri sťahovaní. Peniaze na zariadenie si odkladaj a kúp až keď ich budeš mat kde dat