Potrebujem poradiť. Ideme meniť kuchynskú linku. Chceme ju kúpiť v obchode, nebude na mieru. Chceme aj umývačku riadu, doteraz sme nemali. Akú umývačku riadu si vybrať vstavanú, alebo voľne stojacu? Doteraz sme maly plynový sporák, chceme varnu dosku. Neviem či plynovu alebo elektrickú? Ďakujem
Vstavana / volne stojaca umyvacka je vec dizajnu, nie funkcnosti. Mam rad ciste linie, takze vsetko mam vstavane. Ohladne sporaka - my mame indukciu, a zo vsetkych a mal som vsetko par rokov - je to to najlepsie. Vykon plynu a neporovnatelne jednoduchsia udrzba. Klasicku sklokeramiku by som si nedal uz nikdy.
Ja mam indukciu, predtym sme mali elektricky sporak sklokeramicky. Taky obycajny uz nechem nikdy. Ale pozor, indukcia musi byt dobra! V robote sme mali taku o nervy, nebola o nic lepsia ako klasicky elektricky sporak. A v casoch, ked sa hra poker s pylonm, neviem, ci by som investovala do plynu 😉 Aj ked, tu elektrinu tiez musia nejak niekde vyrobit...
Podla toho, kolko mas miesta, musis riesit, aby to pasovalo s rurou na pecenie, ak chces klasicke usporiadanie, e rura je pod sporakom.
Do novej kuchyne urcite vstavanu umyvacku, ved nech to uz nejako vyzera.
Co sa tyka sporaka, tiez som za indukciu.
tak to ci volnestojacu alebo vstavanu, to je otazka dizajnu, my mame vstavanu, vyzera to lepsie, cela kuchyna je taka jednotna a nie je to ako past na oko, mam znacky Philco a je super. Pozerala som aby nespotrebovala vela vody, aby nebola hlucna a pod. Take prakticke veci treba kuk 🙂
Vstavanu a indukciu
Umyvacku vstavanu, lepsie to bude vyzerat, pozeraj podla toho aka ti bude vyhovovat, ci s kosikom alebo s priborovou zasuvkou, ake ma programy, aku ma spotrebu, ale teda ja dnes bez umyvacky si uz ani neviem predstavit akoby som fungovala 😀
Umyvacku mame vstavanu ale dalsia uz bude urcite volne stojaca..dosku mame plynovu ale uvidim po tejto zime ci neprejdeme na indukciu 😃
@fatima99 my dme podedili byt s umyvacku za par rokov sa tou vlhkostou zacalo oduvat okolo to lepenie na skrinkach a zapiera to.mozno keby bola kvalitnejsia linka by to nerobilo ale za mna ked tato dosluzi tak dalsiu jedine so striebornym predkom..ta zas mozno bude trochu ocapkana..uvidime
Len poznamka k sporaku. Na elektricky/indukciu potrebujes na plny vykon 400V (dve fazy). Takze taku zasuvku/kabel musis mat v kuchyni vyvedeny. Da sa aj na 230V, ale vykon ide dole. Alebo aj moznost varenia na viacerych poziciach. Ak to mate, tak v poho.
My mame tiez vstavanu a indukciu. V starom sme mali volnestojacu a plyn. K volnestojacej mas lepsi pristup ak nieco, vstavana vacsinou vyzera "lepsie".
@aalt jasne, ze vyzera lepsie, kedze je to schovane, ja by som nemohla, zeby som este aj umyvacku videla 😀 Som rada, ze je v linke a co sa tyka indukcie, tak kedysi som sa zlostila ked muz chcel varit, lebo proste na plyne, to tie horaky vsetko spinave a samozrejme potom to docistit, to bolo ako za trest a hlavne to furt ostalo na mojich pleciach a teraz pri indukcii to mam bez starosti 😀
my mame umyvacku a brali sme volne stojacu. nevadi mi ze je iný vzor partner bol rad ze to nemusel extra montovat, a my mame tiez sporak a chceme riesit dosku a tu chceme urcite elektricku.. mna laka lahsia udrzatelnost, pretriem a idem.. ale teraz som narazila an toto https://www.klarstein.sk/MultiChef-4-kombinovan...
a nevyzera to zle.. partner je vsak skor za elektricku