Som nešťastná z dlažby v dome

bajuss21
31. dec 2021

Ahojte. Rekonštruovali sme starý dom a do kuchyne a chodby sme dali dlažbu z dôvodu, že tam máme aj psy a prišlo nám to najlepšie na údržbu. Kúrenie máme radiátory, vraveli nám že tá dlažba nie je taká ľadová ako sme si mysleli...och ako ja zurim...kuchyna, chodba a obývačka sú "prepojené"...nie sú tam dvere, ale nie je to taký ten otvorený priestor dokorán...no a prišla zima a tá dlažba je ľadovaaaa a v tých miestnostiach kvôli nej chladno aj keď radiátory idú naplno...vyslovene z nej ťahá chlad....a teraz riešim dilemu čo s tým... rozbíjať to a meniť? To by ma porazilo....koberce? Máme psy.... dať dvere do obývačky a nechať chladnú chodbu s kuchyňou? Riešili ste niekto takúto situáciu? Strašne ma hnevá že som nedala na svoju intuíciu že to nebude dobrý nápad....no a to nehovorím o štvornožkujúcej dcére... 🤦🏼‍♀️ Ďakujem!

liljana
31. dec 2021

Pri dlazbe v dome, kde ta nevykuruju susedia zdola, jedine spolu s podlahovym vykurovanim, alebo koberce.

vanda323
31. dec 2021

@liljana Ja bývam v paneláku, a mám podlahove kúrenie v kúpeľni, neviem si ho vynachváliť

elizabet173
31. dec 2021

@bajuss21 dala by som dvere do obývačky, v kuchyni a na chodbe to až toľko nevadí.

janetinka27
31. dec 2021

nieco na to polozit, ale neviem, ci by to prekrylo ten chlad. urcite dvere a pripadne aj nejake pratelne koberce, supnes do pracky a kym vyschne, mas tam iny

anjelicek26
31. dec 2021

@bajuss21 stále môžeš na to dát koberec alebo linoleum, dnes sú už krásne vzory a cena nízka.

noemi155
31. dec 2021

@bajuss21 no mala si dať to falošne podlahové kúrenie
Tiež to mame wc,kupelka a chodba je to amerikaaaaa
A to sme na byte

papa2
31. dec 2021

@bajuss21
Rodičia mali tiež dlažbu... dali polystyren, foliu nejaku, na to obyčajnú plávačku. Už to tak maju 8 rokov a v pohode.

bajuss21
autor
31. dec 2021

@anjelicek26 hm, to ma nenapadlo...musim ale kuknut ci pôjdu nastaviť dvere na spajzi a kupelni, ci pojdu potom otvorit 🤔 objednala som zatial pratelne behune, alw musime to nejako vyriesit...
Podlahovku uz bohuzial pod to nedame...no clovek sa učí na vlastných chybách...

bibina32
31. dec 2021

@bajuss21 susedia dali na dlažbu vynilovú podlahu.

anjelicek26
31. dec 2021

@bajuss21 to by mohli vyjsť, dvere sa dajú podľa mňa kladne o pol centimetra pozdvihnúť a nastaviť. Ja som to tiež zvažovala tie nove motívy sú fajn, vyzerá to ako dlazba

faustinocka
31. dec 2021

@bajuss21 čo tak guma ?

enka81
31. dec 2021

@bajuss21 neviem, ako máte riešený dom, my sme kúpili starší, prerobili ho, zateplili a všade máme dlažbu, na údržbu super. A skutočne nemám pocit, že by bolo od zeme chladno, jedine v detskej majú deti v strede malý koberec. Ale je fakt, že nosíme šľapky, aj to hlavne ja s mužom. Kúrenie máme radiátormi. Skôr mi napadá, či nemáte väčšiu vlhkosť, vtedy je pocitovo chladnejšie. Ale to čo ty spomínaš som zažila kedysi u babky, keď otvorila dvere do špajze, tak odtiaľ ťahal chlad, ale tam nekurila. Ešte mi napadá, nebýval si predtým na byte? Potom je to vec zvyku. Ale ako tu už spomenuli, skús na to natiahnuť lino, je teplejšie a údržba tiež ok .

polamanelego
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bajuss21
autor
31. dec 2021

@polamanelego 👍 prajem ti pekný život

trinneo
31. dec 2021

My sme sa nasťahovali do bytu, prizemny, pod nami pivnice,takze chladno a dlazba je v kuchyni a na chodbe.A presne kvoli tomu, ze odtiaľ isiel chladaj ked to nebolo také hrozne, sme na to polozili, kvôli údržbe na dlazbu taku podlahu nieoc ako linoleum (neviem ci vynilove alebobako sa to vola) a este dokonca odspodu aj zateplenejsie.A je to omnoho lepšie.Takze asi to je take normalne riesenie na tvoj problem, aby ste nemuseli burat alebo vyhodit psy.A hlavne aj na udrzbu a umytie je to je lepšie kao koberce

polamanelego
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminkadeticiek
31. dec 2021

Ja len nechapem preco by si si kvoli psom cez to nemohla prehodit koberec??

miriam2908
31. dec 2021

@bajuss21 pokial mate pivnicu tak zateplite strop v pivnici. Isto to nieco urobi. ja mam tiez dlazbu, ale iba v predsieni a v kuchyni. Do haly a obyvacky sme davali laminat. Tiez mame v podstate cele prepojene bez dveri. Ale v kuchyni teda tiez riadne citim chlad. Laminat je urcite teplejsi. Ja by som to poriesila izolacnou penou na dlazbu a na to polozila parkety. Dnes su uz rozne prechodove listy. A nechaj si dlazbu len v kuchyni. Parkety zotries rovnako ako dlazbu, mozno aj jednoduchsie kedze tam niesu spary. Mam dve deti, psa, macku a v docastke zajacov, parkety udrzim lahsie ciste ako kachlicky 😉

yoxinka
31. dec 2021

@bajuss21
Toto by ste tam nemohli dat. Polozit na tu dlazbu? Je tam zospodu textilna vrstva, trosku by to mohlo pomoct 🤷‍♀️.

https://www.123podlahy.sk/Vinyl-CASTLE-BLOND-hr...

bajuss21
autor
31. dec 2021

@maminkadeticiek neviem si predstaviť údržbu kobercov pri psoch (krížence labradorov)... keď mi dnu vletí (niekedy sa to stane) so zablatenymi labkami, dlažbu utriem ale čo koberec? 🤷🏼‍♀️ Už som objednala aspoň také behune čo sa dajú prať kým to nevyriešime...

@miriam2908 vo zvyšku domu máme linoleum a to je perfektné...nie je to vyslovene teplé ale bez problémov na tej podlahe sedím a nechladí ma. Keby som hneď vedela že to bude s tou dlažbou také zlé tak dlažbu dám len za vchodové dvere a do zvyšku linoleum s vysokou záťažou...a presne ten salajuci chlad... až v obývačke to cítim 😠

Ste úžasné, ďakujem, najviac sa mi pozdáva dať na to podlahu...videla som aj tenké izolačné podložky pod podlahy ..ak by sa to zmestilo tak hádam by to bola záchrana..

marsmykkok
31. dec 2021

@bajuss21 ja mám stredných psov a všade okrem wc a kúpeľne linoleum. Nie je to vyslovene teplé, ale ani chladné a údržba jednoduchá, daj si tiež všade.

missdiva
31. dec 2021

@bajuss21 dala by som hrubu podlozku a jednoliaty laminat na cele poschodie... nic nevyberat dat laminat na dlazbu.

h2
1. jan 2022

Ahoj, aj my sme rekonštruovali starý dom. Do otvoreného priestoru (obývačka+kuchyňa+jedáleň) sme dali plávajúcu podlahu (laminát), pod ňou je hrubá podložka. Podlaha nie je nejako extra teplá, ale ani studená. Ale na chodbe sme nechali dlažbu a je ako ľad. ☹️ Chodbu máme oddelenú dverami a je dokonca kúsok nižšie, smerom do obývačky je schodík. Keď to budeme niekedy v budúcnosti prerábať, určite zvýšime dlážku na úroveň ostatných priestorov a zdola to dobre odizolujeme. Keď sme rekonštruovali, chodba nebola prioritou a chcelo by to veľký zásah, lebo by sme museli okrem zvýšenia podlahy meniť vchodové dvere a presúvať radiátor vyššie.
Vo vašom prípade by som na existujúcu dlažbu umiestnila plávajúcu podlahu. Ak by bol problém v nadväznosti na dlážku v obývačke (vznikne tým aj výškový rozdiel), tak by som možno rozobrala dlážku v obývačke, tenkým polystyrénom dorovnala výšku k dlažbe (prípadne dala hrubší do obývačky a tenší do chodby a kuchyne, aby bol výsledok rovnako vysoký) A na to dala plávajúcu podlahu.

katkakatarinka
1. jan 2022

@bajuss21 poloz na to vinylovu podlahu-je to klik systém ako plávacka.

luccija
1. jan 2022

@bajuss21 je toho veľa metrov štvorcových a drahšia dlažba?bude Ti to stále vadiť, ak dáš koberce budeš stále prať a dieťa aj tak bude chodiť mimo koberci po zime. my máme podlahovou pod dlažbou a neviem si vynachváliť radiátory ani nepoužívame ani krb čo ma mrzí.Bud daj dvere do obývačky a koberce, alebo by som to vybrala a prerobila.Alebo ako píšu baby vinyl a pod...

pieksamaki
2. jan 2022

@noemi155 ake je to kurenie? To je co..ak sa mozem spytat..