Prosím, aké mávýhody a nevýhody? Ďakujem.
najväčšia výhoda je cena za nájom/prenájom....nevýhoda - byt nie je tvoj, čaká sa naň, za susedov môžeš mať asociálov....
Ďakujem krásne za všetky odpovede.
@kornelies máš pravdu… podľa mňa, by tie byty mali byť priraďované “dočasne”
Napr.budeš tam bývať nejaké roky,porobíš si ho podľa seba a potom ťa začnú preverovať koľko zarábaš a ak je to viacej ako ich stanovy,môžu ťa ľahko vyšikovať,susedia môžu byť asociály,tých si nevyberieš,nemôžeš si naň vziať úver,ani založiť,ani na nikoho práva prepísať ako pri družstevnom napr.
@kornelies praveže vyhodi,lebo nie si socialny pripad ak zarábaš viacej ako je to uvedene v tych stanovach,nedavno tu jedna holka pisala,ze s frajerim sa im narodilo dieťa a po 4 rokoch im začali preverovať príjem,že nie sú sociálny prípad,museli nejako na čiermo potom príjem dostávať aby ich nevyšikovali
Neviem či myslíme to isté,resp či je to isté sociálna a obecná bytovka,ale nie vždy tam musia bývať iba "sociálne prípady".. Napr mi ako rodina tu bývame už niekoľko rokov v obecnej bytovke,aj keď máme obaja Mgr vzdelanie,čo sa samozrejme nechválim,ale bohužiaľ pracujeme obaja na Slovensku v zdravotníctve a nakoľko nezarobíme spolu cez 2tis eur,tak nám to tabuľkovo aj vychádza pri 2 dospelých a 2 deťoch. Podľa mňa,taký čo zarába 3tis eur nemá ani morálne právo na také bývanie, nie to tabuľkové. A býva tu napr aj taký rušňovodič čo tiež nie je podľa mňa podradné povolanie,vedúca pošty,ale aj radový policajt,ktorý tiež má asi vyhovujúci príjem. Nie každý si chce zavesiť na krk hypotéku a splácať do konca života a zároveň ako veľa ľudí s okolia do konca života nepôjdu na dovolenku a nekúpia si nové auto. A ešte tu na fóre riešiť koľko stojí zmrzlina. Len preto,že ostatný majú svoj byt alebo dom,tak preto ho chcem aj ja.
Sestra napr žije v Nemecku už cca 20rokov a tam je takéto bývanie úplne normálne. Áno sú aj tam vlastníci domov a bytov,ale skôr taký ktorý na to majú. To len tu na Morave a Slovensku je taký trend-mat za každú cenu svoje,aj keď svoje to bude bohužiaľ aj tak až keď sa to splatí.
Každemu vyhovuje niečo iné,iný štýl života a má v živote iné hodnoty.
Ano situácia sa môže zmeniť,aj naše pomery,ale mile rada prijmem tú správu že nám dvíhajú platy natoľko,že už tu nebudeme spĺňať podmienky,tak sa poteším a bude aj ten domček s malou záhradkou.
mám otázku ak sa s trojčlennej rodiny rozhodne odztahovať nájomca na ktorého je byt písaný a má to na zmluve s obcou tak napr. priatelka odchádza s bytu ale byt je na nu ale ak jej priatel tam chce ostat tak má ako prvý nárok ostat v byte alebo musí odísť?
@jojec
Záleží od majiteľa/zástupcu bytu(starostu) ako rozhodne. Veľa záleží aj či sú tam deti,aká je platobná disciplína a veľa iných skutočností. Starostovi tiež viac vyhovuje keď tam má bezproblémových nájomníkov,ako niekoho kto aj je na rade, spĺňa podmienky, ale nemá napr pravidelný príjem.
Nevýhoda? Nie je tvoj, si v nom len dočasne.