Šmykľavá laminátová podlaha

mvagusta
2. feb 2022

Baby prosim skuste mi poradit. Mame v celom dome klasicku laminatovu podlahu nrjaky dekor drevo. A po cca 7r sa zacala dost smykat…mam pocit,ze len tam,kde sa najcastejsie chodi a umyva. Neviete ci to moze byt pripravkom, resp.druha otazka-neviete ako ju umyt,aby sa nesmykala? Pouzivam normal klasice umyvace na podlahy,alebo potom detsky cistic na podlahy attitude (mam male deti tak aby nejedli rukami chemiu ked behaju po podlahe..)
Uz som zufala,stava sa mi tu z toho klzisko:D

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mvagusta
autor
2. feb 2022

@lubka261 noo presne totok mam aj ja! Pod sedackou napr je podlha ako nova:DD kedze tam sa ani nechodi a ani moc neumyva:DDD a teraz rozmyslm ci som ja “naprd gazdina” ze neviem dlazky umyvat,alebo je proste “vychodena” alebo co…

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
2. feb 2022

podla mna vychodena vrchna vrstva - zosuchana - hold ma svoju zivotnost

mvagusta
autor
2. feb 2022

@kacena4 toto som nechcela pocut 😀😀😀😀😀😀 obavam sa veru ze to tak bude

evkamotka
2. feb 2022

Dajte si behune

simca06022011
2. feb 2022

Môže to byt čisticom, samozrejme.

mvagusta
autor
2. feb 2022

@evkamotka a zabijem sa na behuni nie:D nie nie,ziadne koberce neznasam ich.

simca06022011
2. feb 2022

na smyklavej podlahe sa smykaju aj behune :D otestovane. Poletis s nim ako na lietajucom koberci :DDDD

@mvagusta pozri ci tie prostriedky maju protismykovy efekt, lebo to bezne tie na laminat,a le aj drevo mavaju... u nas sa smykala podlaha iba ked sa tam pouzilo nieco co nemalo, ale napr. pronto na nabytok sa raz takto dostalo na dlazku a rozchodilo sa vsade kde sa chodilo.. normlane som musela vydrhnut podlahy odmastnovacom (cize u nas alkoholovy cistic na podlahy) a potom voskovym ("protismykovym").
Inak vacsia pravdepodobnost je ze sa strepes na smyklvaej podlahe, ako ze ti ju deti budu ojest chemiu z podlahy. Ked tak skus vodu-ocot.
Ale toto za predpokladu, ze naozaj ide o cistic... a nie smyklave ponozky alebo zchodenu podlahu (to som teda nezazila, ale tak zase nemam zo vsetkym skusenosti🙂 ), 7r sa mi nezda vela.

stary_ujco
2. feb 2022

Ak je vidno schodene miesta, tak to samozrejme nemôže byť cistiacim prostriedkom. Jednoducho sa ta vrchna vrstva zosuchala a vyhladila. Pozrite sa na svoje klavesnice na pocitaci, ako su tlacitka osuchane. Alebo touchpad na notebooku. Tiez bude po 10 rokoch vysmykany povodne matný povrch

evkamotka
2. feb 2022

@simca06022011 my sme pod behun dali vzdy protismykovu podlozku. Drzi ako pribite

essenceee
4. apr 2022

skus tam dat nejaky koberec, alebo to znovu prelakovat