Smrdia nám zástrčky

juliasb
18. feb 2022

Ahojte. Včera som ležala blízko zástrčky a zacítila zvláštny smrad. Zistila som,že ide zo zástrčky.
Neviem,či ten smrad tam predtým nebol alebo som si ho len nevšimla ale tipujem, že nebol pretože tam ležím často.
Skontrolovali sme teda všetky zástrčky a zistili sme, že smrdí tretina zastrciek v dome. Teda sme volali elektrikára. Prišiel fakt skúsený a dobrý elektrikár, bol tu hrozne dlho, všetko skontroloval a všetko v poriadku.
Zástrčky však stále rovnako smrdia,nie je to ani ako spálené ale skôr ako nejaká silná chemikália. Nás dom je novostavba,bývame tu 4 mesiace. Sme úplne na nervy, nevieme co robiť. Nestalo sa to niekomu z vás?

98
18. feb 2022

po skúsenosti od otca, môžu sa prepalovať izolácie na kábli v dôsledku skratov (prvŕtaný, poškodený kábel...) kto vám robil elektrinu? revíziu na to máte? pochybujem, že klasický elektrikár, čo nerobí revízie má meracie prístroje na to...

juliasb
autor
18. feb 2022

@98 ten chlap ma úspešnú elektrikárske firmu. Neviem ci robia revízie ale podľa mňa určite. Prišiel s 3 kuframi prístrojov

tatianna56
18. feb 2022

a aky je to smrad od lepidla alebo od coho?

nikpa
18. feb 2022

@juliasb píšeš, že máte novostavbu, bývate tam 4 mesiace. Treba kontaktovať toho kto robil elektriku a revíziu.

juliasb
autor
18. feb 2022

@tatianna56 nevieme to identifikovať. Je to čudný zápach aký sme nikdy necítili. Taly štipľavy

juliasb
autor
18. feb 2022

@nikpa to sme urobili, on tu bol včera 2 hodiny a nenašiel nič zvláštne

nikpa
18. feb 2022

@juliasb veď si napísala, že ten čo u vás včera bol má úspešnu elektrikarsku firmu ale nevieš či robia revízie. Tak zrejme on vám revíziu pri stavbe nerobil. Nerozumieme sa asi.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vikusjk
18. feb 2022

@juliasb urcite volajte elektrikara. Nam tak smrdela minule zastrcka, ktoru sme dlhsie nepouzivali a nieco som do nej zapojila. Hned som to vytiahla a ked ju manzel rozobral, bol tam uplne spaleny plast, stastie, ze to nezacalo horiet. Kupil novu zastrcku, kabel zaizoloval tam, kde sa izolacia prepalila a nanovo ju zapojil.

niekto2hy
18. feb 2022

@zoro9836 novostavbu, bývaju tam 4 mesiace

vikusjk
18. feb 2022

@juliasb aha sorry, citam dalej, ze ste elektrikara volali. Hmm ako chemikalia smrdelo sestre vo varnej doske, ona to charakterizovala ako cpavok. Nasli tam zdochnutu uz zdutu mys. Ale ak vam smrdia vsetky zastrcky v celom dome, tak netusim... Bol vam to pozerat ten isty elektrikar, ktory tu elektrinu robil? Zavolala by som ineho.

juliasb
autor
18. feb 2022

@nikpa prepac, nebola som si istá. Už som zisťovala, tak firma nám robila celú elektriku aj revízie. Majiteľ bol včera u nás 2 hodiny s 3 kuframi prístrojov a povedal,že všetko je ok a nechápe z kade ide smrad

juliasb
autor
18. feb 2022

@zoro9836 ono to smrdí aj po odmmontovani celej zástrčky z tej diery. Nemenili sme, je to novostavba a mnohé z tých zastrciek neboli ešte ani použité

niekto2hy
18. feb 2022

@juliasb A u susedov nesmrdi?

juliasb
autor
18. feb 2022

@niekto2hy nemáme susedov

cubo2
18. feb 2022

mate drevodom?

basska_b
18. feb 2022

Skuste tie zastrcky pouzit, ze co sa stane. Opatrne, jednu po druhej. Mozno fakt pouzili nejaku chemikaliu, ktora musi vysmradnut

juliasb
autor
18. feb 2022

@cubo2 normálny murovaný

juliasb
autor
18. feb 2022

@basska_b zástrčky idú úplne v poriadku. Dokonca to nejak na chvíľu dal na 1000 voltov a bolo to v pohode.
Cudne je, ze tak smrdí len tretina zastrciek. Tiež ma hocičo napadlo, ale keby smrdeli káble, chemikqlia alebo čokoľvek tak nechápem,prečo dakde hej a dakde vôbec

cubo2
18. feb 2022

@juliasb "Dokonca to nejak na chvíľu dal na 1000 voltov" tak toto asi nie :D to si urcite zle pochopila. Problem nebude zrejme s elektrinou, ale ze to smrdi z tej diery - mozno bola pouzita pri stavbe nejaka divna stavebna chemia, alebo vam dom zateka / vlhnu mury, nieco sa tam rozklada.. tazko povedat..

juliasb
autor
18. feb 2022

@cubo2 ja sa do toho moc nerozumiem. Iba sa pýtal, či skutočne v tej izbe neni nič zapojené,žiadna nabíjačka niekde alebo tak, lebo ze tam dá 1000 voltov. Ak som rozumela dobre. Dom staval manžel celý sám a používal tie nejekologickejsie z dostupných materiálov, lepidiel atď. Tak nechápem :(

juliasb
autor
18. feb 2022

@cubo2 tiež ma napadlo ze nejaká divná stavebná chémia, ale zasa je,že napríklad na stene obvodovej v spálni sú 2 zástrčky 3 metre od seba - jedna smrdí totálne a druha absolútne nesmrdi. Na vnútornej stene v chodbe sú 2 zástrčky 3 metre od seba - jedna smrdí strašne a druha vôbec nie.

mpg
18. feb 2022

Ja by som dala tie zástrčky, ktoré smrdia vymeniť za nové, to vyzerá akoby v nich niečo nebolo v poriadku, minimálne sa veľmi zahrievalo, veď to by nestálo veľa.

juliasb
autor
18. feb 2022

@mpg nemyslím, že je problém so zastrckami. Ono to smrdí akoby z tej diery keď celú zástrčky odmeňuje a vyberieš a ta diera v stene cela smrdí

nwnw
18. feb 2022

@juliasb mas foto diery? Su kable tajane v chranickach? Idu cez sadrokarton? Ked nebola zhorena konkretna zastrcka, kludne moze skratovat v rozvadzaci. Ak je to po chranicjach,tak by to vysvetlovalo smrad 1/3 zastrciek. Este to moze byt izolacia za krabicami elektro.
Tazko povedat bez fotiek. Nakresli si na podorys ktore zastrcky smrdia a skus pozret co maju spolocne.

aalt
18. feb 2022

V com mate tie zasuvky "ulozene"? Teda tie elektricke krabicky (na ktore je primontovana zasuvka). Vacsinou sa sadruju, teda su ako keby prilepene v sadre, ale ci tam na niektore nepouzili nejaku "chemiu" a nie su nejak vypenene, alebo zatmelene nejakou "chemiou" co teraz smrdi. Elektrikar tam nevidel nie cudne? Citil ten smrad aj on? Co na to povedal?

juliasb
autor
18. feb 2022

@nwnw nemám foto ani si to sama netrúfam odmontovat ale môžem večer poprosiť manžela

nwnw
18. feb 2022

@aalt ja som to pochopila, ze prisiel revizak z firmy, ktora robila elektrinstalaciu. Hluchy slepy a s nadchou v nose, len aby nereklamovali.

Uz som videla aj ocmudenu izolaciu a aj krabice lepene silikonom. A aj prievan cez krabice 🤭. Bez fotiek tazko.
Treba vyskrtat na podoryse ktore smrdia. Moj skromny typ, ze su to tie v SDK stene. Lebo smrad sa tiez nesiri cez 5kolien chranicky.

nwnw
18. feb 2022

@juliasb skoda, ze ste si nepofotili, ked tam bol elektrikar a otvoril to.

mpg
18. feb 2022

@juliasb Volajte ďalšieho elektrikára a najlepšie revízneho technika, nech sa nato pozrie, môže to byť aj nebezpečné.