Skylink - rada

anja27
26. dec 2021

Prosim ti co mate doma skylink alebo viete poradit. Uz skoro dva tyzdne nam vacsina programov vypadava a proste nejdu a niektore odvtedy nejdu vobec..tie co idu napr rtvs tak len obcas vacsinou pise ziadny signal. Skusali sme vsetko mozne volali sme na ich linku pani nam poradila rucne nahodit parametre pre kazdy program ani to nefunguje nic proste. Aj ludi v okoli som sa pytala vacsina uz presla na digi ti co skylink mali lebo neboli spokojni. Neviete este poradit co by sme mohli skusit kym si nejaky technik najde na nas cas?

jachin
26. dec 2021

Väčšinou je chyba v parabole, mohla sa otočiť, sneh toto často spôsobuje, silný dážď alebo vietor...mali sme to tak, presunuli sme ju, netienia jej stromy, ani neobuchavaju konáre, je úplne na pevno..a zatiaľ nám to ani raz nenapisalo, že slabý signál..pomohlo.

anja27
autor
26. dec 2021

@jachin dobre a pre mna ako pre laika vies mi vysvetlit co to je ta parabola 😂 lebo ja som technicky antitalent

anja27
autor
26. dec 2021

@jachin a vieme si to aj sami nastavit bez technika?

lujza7512
26. dec 2021

@anja27 vieš pozrieť silu a kvalitu signálu? Mm vraví že ak je dobra sila kvalita aspoň okolo 80 %tak problém môže byť v setoboxe ale okial ti hodnoty skáču alebo mas malé tak je potrebné nastaviť parabolu to je ten plechový lavor vonku na stene alebo streche. Som múdra co 😀😀😀😀? Ale nie leží tu mm tak preto

anja27
autor
26. dec 2021

@lujza7512 cely ten tanier jasne chapem 😁 sila a kvalita su nizke obcas preskakuju ale max na 60%. No brat vravel ze sa nou nehybalo teda tanierom u nas sa tomu hovori tak 😂 ze v tom urcite problem nebude ale on je tiez totalny antitalent. Tak skusime este toto dakujem pekne kocky

niekto2hy
26. dec 2021

@anja27 Najednoduchsie-aktivujte si Live TV cez internet v zakaznickej zone.
Vypnite prijimac,skontrolujte dotiahnutie ,,F" konektorov na koaxialnom kabli - aj na konvertore vonku na parabole,nesmie byt volny. Omette sneh na parabole.Dotykom paraboly ci sa nehybe-upevnenie.

tarra6
26. dec 2021

@anja27 Neviem, či pomôže - nám toto robilo pred cca 7 rokmi. Písala som do skylinku, a odporučili mi vypnúť telku, vybrať kartu, nechať tak (ja som nechala cca pol hoďku), pitom vložiť kartu späť, zapnúť telku a nechať na programr čt1 bežať cca 2 hodiny. Čt1 má vraj najsilnejší signál, a cez ten si to ladí či čo. Neviem už presne, čo mi to písali, že to robí. Ale urobila som to tak, a šlape to. Či aj teraz, po rokoch je na to taký gríf, neviem. Skús, možno pomôže.

liljana
26. dec 2021

Skuste preskenovat nanovo programy. 60% je malo, musel sa pohnut tanier satelitu. Musi byt aspon 80-85%.
Ak mate rychly internet, pozerajte skylink cez internet a nepotrebujete satelit.
https://livetv.skylink.sk/
Kupte si android smart tv, pridat tam aplikaciu skylink a pozerate tv priamo. netreba ziaden tv box, alebo cez pocitac.

10zabka
26. dec 2021

mne prišlo do mailu cca pred dvom týždňami upozornenie. Možno sa týka aj vás:

anja27
autor
26. dec 2021

@10zabka ano toto pise aj nam ale len na niektorych to maju aj na stranke ale nam nejdu takmer ziadne programy a pise ziadny signal vies

anja27
autor
26. dec 2021

A dakujem vam baby za rady skusime aj to aj to tak snad to nabehne 🙂 este raz dakujem

niekto2hy
26. dec 2021

@anja27 A aky mate prijimac?

jachin
26. dec 2021

@anja27 áno, my sme sami nastelovali parabolu, áno, celý ten tanier vonku, manžel jemne otáčal, ozaj pár mm, ja som sledovala vo vnútri, keď bolo dobré, dotiahol.

mr_is
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jachin
26. dec 2021

Majú svojich ľudí, ale kým sme niekoho zohnali, po pár týždňoch prišiel, snažil sa vo vnútri nastavovať...vonku ani nebol pozrieť, po 20 minútach si vypýtal 20€, ale nič nevyriesil 🤔preto sme to robili sami...

mr_is
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jachin
26. dec 2021

@mr_is a od čoho sú platení??? A vzhľadom k tomu, že sme to robili viackrát, išli sme viac menej na istotu...nie, nedostane mozno až tak profi rady, ale skúsenosti nás bežných ľudí, a od toho sa odraziť môže 😏

niekto2hy
26. dec 2021

@mr_is Mam najradsej montaz paraboly na balkone,alebo inom dobre pristupnom mieste.

mr_is
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mr_is
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mr_is
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anja27
autor
26. dec 2021

@mr_is z okolia bb to by slo. A ten technik staci ked sa dostane k parabole alebo potrebuje aj pristup k tv nevies? Ale aj tak dakujem pekne za pomoc

mr_is
Odpoveď bola odstránená
Zobraz