Skúsenosti so vstavaným bazénom

21. júl 2022

Vstavaný- neviem to presne popísať...nie tie nafukovacie, ale klasický veľký v zemi - 8x3,5m
Ako funguje tej váš? Tiež musíte stále kontrolovať hladinu a dopúšťať vodu hadicou? Mne sa to nepozdáva. S mužom sa neoplatí hádať, vraj to už zisťoval, ale nepríde mi to normálne. Bazén za vyše 40tis (samozrejme komplet so stavebnými prácami) a aby som nonstop kontrolovala hladinu a dopúšťala a aby mi tam trčala nejaká hadica ma vodu??? Wtf?!
Keď sa von ochladí, tri dni čakáme kým sa Bazén vyhraje aspoň na 26st.
Je to normálne?
Nejaké skúsenosti prosím?

autor
21. júl 2022

Pardon za preklepy. Píšem za pochodu

martul
21. júl 2022

O každý bazén a každú vodu sa treba starať. To nie je o type bazéna. Kontrolovať ph, a áno aj dopúšťať deti vyspliechaju, dávať chlór, vysávať.
Toľko stoja bazény? My máme 10x5 komplet 25 tis. z čiech

tenerifka
21. júl 2022

mame murovany bazen v zemi, za "len" 30 000 (robeny pred viac ako 4-mi rokmi), pieskovy filter, sol namiesto chloru. Mame ohrievanie napojene na solarne panely (tie funguju len ked svieti slnko), a takisto musime dopustat vodu hadicou, t.j.raz za niekolko dni pri polievani zahrady hodim hadicu do bazena a za hodinu vytiahnem. Urcite existuje system automatickeho dopustania vody, my sme to nejako neriesili, uz tych 30 000 sa nam zdalo vela

callisia
21. júl 2022

Máte prekrytie? My áno a často x ho musíme otvárať bo 31 stupňov je už dosť teplá voda. Na začiatku sezóny nám ide tepelné čerpadlo plus to prekrytie a behom týždňa max dvoch podľa počasia sa dá kúpať. A vodu dopúšťame hlavne keď sa vyšpliecha. Ale nezdá sa mi, že dáko často.

vlado818
21. júl 2022

Bazen je taka investicia ako auto. Hrozna
Mame doma uz 6 rok taku velkost ale kazdy rok nadavam... 40 000€ kolko rokov mozete chodit za danu sumu do aqaparku ? Nikdy by som nedal. Nas stal par tisc € ale aj to...

autor
21. júl 2022

@martul
@tenerifka
Ďakujem dievčatá. Tak už verím mužovi, že to zisťoval a tak to je 😆
Áno bol drahší, hlavne kvôli stavebným prácam, dosť veľa sa betónovalo

martul
21. júl 2022

Podľa mňa je to ok. A fakt aj my s tým furt narábame. Momej je u nás asi celá ulica, takže večer vysavam. Ale jak sa deti tešia. Jeden synov kamoš mi priniesol takú fajnu roztopenu čoko. Že teta za to že má pustíte kúpať.

autor
21. júl 2022

@vlado818 tak my ho mame rok a nevieme si vynachváliť. 1000x radšej ako sa kúpať niekde na preplnenom kupalisku a chytať kadejake pliagy.
Napriek tomu si doprajeme aj dovolenky, no už nás to ani tak neláka, keďže doma sa cítime ako na dovolenke

autor
21. júl 2022

@martul jeeej zlateee

kallanchoe
21. júl 2022

Prvý rok sme nevedeli,stále sme kontrolovali,ph,chlor atď,dopúšťali vodu,vysavali .....teraz po rokoch,len keď sa mi voda trocha nezdá tak zameriam ph že čo sa deje.....keď vidím,že je kus málo vody dopustim,keď sa mi zdá trocha špiny zapnem vysávač....nejak sa mi už nezdá veľa roboty okolo toho....len ten prvý rok sme to preháňali asi.....ale teraz dávam tablety 5v1 s vodou nerobím v podstate nič.....susedia majú prvý rok.....tiež behajú okolo neho,raz majú vodu mutnu,raz do zelená,raz to raz hento.....keď si človek nájde systém už vie že čo kedy...a nieje s tým toľko starosti....

autor
21. júl 2022

@kallanchoe našťastie toto si riadi bazén sám. Chceli sme bazén s tým, aby sme nemali žiadnu starosť , ale tak úplne bez starosti to zrejme nejde 😆. Treba dolievať.
Ešte raz ďakujem za vaše skúsenosti a prajem príjemné kúpanie.
🙏 záchrana v týchto horúčavách

oblecenie99
21. júl 2022

Ja len keď sa tak zamyslím, kedysi, keď sme takéto bazény videli v tých "amerických filmoch" ,tak oni mali vždy aj človeka na údržbu bazéna, minimálne nejakého brigádnika párkrát do týždňa, ktorý už aj pokosil trávnik 😁 čiže niečo na tom bude,že sa o to treba naozaj dosť starať.. na druhej strane.. naši majú len tu nafukovaciu vírivku a ešte ten veľký kruhový (nie nafukovací,ale s tým akoby "plechovym" hnedým rámom) pevný bazén z Moebelixu, ale ja si to neviem vynachváliť, stokrát radšej takto mať,ako chodiť na kúpaliská.cise mať taký lepší bazén ako váš už musí byť úplne super,to dolievanie vody je už najmenej.