Skúsenosti s prefukovanim cez dvere v paneláku

22. aug 2022

Ahojte baby , možno skúsenejšie mi budete vedieť poradiť . Rodičia majú 4 izbový byt na 11tom poschodí v Bratislave . Problém je , že keď je čo i len jedno okno na vetracke otvorené , komplet cez cely byt “prefukuje” aj keď vonku len pofukuje vánok , keď fúka poriadny vetrisko to sa nedá žiť . Poraďte mi prosím , čo mám riešiť ? Nejaké zateplenie alebo stupačky ? Leno prefukuje aj veľmi cez wc kadiaľ idu stupačky . Prefukuje aj akoby cez vchodové dvere ktoré su nové bezpečnostné ťažké … neviem si rady ako to prefukovanie na najvyššom poschodí nejak utlmiť . Vymeniť všetky dvere v byte ? Pomoc . Ďakujem zienky.

viestta
22. aug 2022

Majú prahy? Ak nie dajú sa kúpiť také kefove listy na dvere, čo čiastočne pomôžu, do zárubní nalepiť tesnenia. Proti prefukovaniu cez ventiláciu vo WC čiastočne pomôžu spatne klapky vo vetracích otvoroch.

blondinera
22. aug 2022

Presne ako píse pani vyššie,my sme na zárubňu bezpečnostných dverí nalepili tesnenie,nakolko keď susedia na chodbe fajčili všetok ten smrad som mala v byte a veľmi mi to prekážalo keďže ani jeden z nás nefajčí

roja01
22. aug 2022

Ja by som najprv so zapalenou svieckou zmapovala vsetky potencionalne miesta prefukovania. Samozrejme opatrne, ale je dobre vediet, kde mi prievan plamen iba odklana a kde je az taky silny, ze ho aj sfukne. Az potom by som hladala moznosti, ako mu zabranit alebo ho aspon zmiernit....

dada13288
22. aug 2022

U nas v bloku sa ludia velmi stazuju, nevieme otvorit okna, fuci nam cez stupacky a v komore, ktora je pri balkone .. vonku 40 stupnov a otvorit okno sa neda. Spravca ide pretesnit chodbove okna, tak aspon cez vchodovky nebude tak fucat.. bohuzial tesnenia nepomahali :( ako v celom bloku aj ked nieco zbrzdili.

autor
22. aug 2022

Ďakujem dievčatá za tipy … je to strašne naozaj keď si nemôžete ani otvoriť okno fijuka jak na fjordoch 😬😥