Ahojte ma s tým niekto skúsenosti? S manželom žijeme v hlavnom meste, a kúpa vlastnej nehnuteľnosti nehrozi a už vôbec nie keď máme dieťa. Hypotéku nechcemu. A Začínam uvažovať skôr nad kúpou pozemku niekde na okraji mobilným domom.
ja som u nás už videla pár mobilných domov. Ale nepoznám nikoho kto v takom býva, tak neviem ako reálne fungujú. Ale vzhľadom na ceny nehnuteľností sa mi to tiež pozdáva ako fajn riešenie.
Poznám muža ktorý si kúpil mobilný dom , že si ho prerobí a bude v ňom bývať . Spravil ho super, ale vnútri je to také stiesnené a malé. Plyn nemá, všetko má na elektriku .
Boj bol so sedačkou, tie mobilné domy malú sedačku ako keby prilepenú o stenu , takže to nerozoberal a nechal tak, lebo by musel spraviť novú stenu .
Je to pekné, super, ale koniec koncov, vyšlo ho to toľko ako keby si postavil malý dom. Takže neviem či to je šťastné riešenie.
Ale zase on nie je z tých že si dá do domu všetko vybavenie najlacnejšie, myslím tým dlažby, kúrenie , všelijaké vychytávky. Má pravdu že ak to robí raz, tak poriadne. A je s tým kopa nervov a práce.
Takže otázka znie : ako chcete bývať ? Uskromníte sa a tým pádom tam bude ozaj zimšie , alebo to spravíte poriadne, ale potom sa pripravte na výdavky
@atomiclena ked na pozemku bude elektrina, pitna voda a nejaky sposob odkanalizovania (aspon "zumpa" - jimka), teoreticky to mozne je. Otazkou zostava (slabsia) izolacia mobilneho domu (najma v zime, ale v dnesnych casoch uz aj v lete) a naklady na vykurovanie (plynove flase PB, alebo elektrina, mozno tepelne cerpadlo, mozno doplnkovo nejaka piecka). Museli by ste zit minimalisticky a casom na pozemku poriesit nejaku sopu/garaz, lebo do MD toho vela neuskladnite (bicykle, kociky, naradie...) A nejako treba poriesit odvoz odpadu.