Skrátenie izolácie

katkaaaasivka
17. dec 2021

Dobry den,
Viete nahodou ci moze doktor skratit izolaciu po pozitivnom PCR vysledku? Ak priznaky skoncili pred odobratim vzorky, a osoba je uz uplne bez priznakov? Islo by o posledne 2 dni z izolacie, z dovodu sviatkov. Nakolko osoba v izolacii bude musiet Vianoce stravit sama. Na stranke korona.gov sa uvadza ze 10dnova lehota sa zacina pocitat od objavenia sa prvych priznakov, no doktor vypocital lehotu od PCR testu. Nie od prvych priznakov ktore boli 5dni predtym, a do PCR testu odzneli.
Za odpoved Vam vopred dakujem.

jankapepe
17. dec 2021

@katkaaaasivka ak si fit, nerieš a chod kam chceš.
Tieto PCR co vychádzajú pozitívne aj par týždňov po chorobe.... Na hlavu toto cele.
Človek sa ma izolovať ak je chorý, nie ked mu test ukáže že voľakedy tam na sliznici vírus bol.....

jankapepe
17. dec 2021

@katkaaaasivka pochybujem ze sa doktor podpise pod niečo čo je v rozpore s nariadeniami.... Ale za otázku nič nedáš 😉

katkaaaasivka
autor
17. dec 2021

@jankapepe
Ono to nie je v rozpore s nariadeniami,

jankapepe
17. dec 2021

@katkaaaasivka no vidíš super. Tak len toto ukaz doktorovi a ak je normálny máš vybavené 🙂

20erika07
17. dec 2021

@katkaaaasivka ja som sa mojej dr pytala za skratenie izolacie ,pricom som bola cely cas negat, len manzel bol pozitivny, tak ma zvozila , ze co ona s tym ma, ze mam robit ako mi nariadili z uradu. Ze ona s tym nechce mat nic spolocne. Volala som aj ruvz v nasom okrese ,lebo vo vedlajsom okrese robi kamoska a tá povedala ze oni zvyknu vyhovieť lebo ze im ludia nechcu ostavat dlho v izolacii a osadnici uz vobec, ale urad v nasom okrese mi nepovolil, dr to bolo úplne jedno, tak ak tak skus si zavolať na ruvz a az ked budes mat od nich povolenie, k dr by som isla uz len ukoncit pn

katkaaaasivka
autor
17. dec 2021

@20erika07
Dakujem pekne za info. Nepytam sa pre seba, ale manzela. PN nema, nakolko ma teraz pracu z domu, takze nie je ani potrebne ukoncenie PN, riesime iba ci musi ostat v izolacii do 25.12., ci nemoze prist uz 24.12 za nami. Doktorka povedala ze je to na jeho zvazeni, Ak sa bude citit dobre, nakolko ony ho oficialne nikde nenahlasuju, no a to sa mi nezda, to sa predsa nahlasuje RUVZ.

katkaaaasivka
autor
17. dec 2021

@jankapepe
Dobry den,
Dakujem pekne za odpoved. No doktor povedal ze to je na zvazeni manzela. Vraj on oficialne dlzku jeho izolacie nikde nenahlasuje. Co sa mi nezda.

jankapepe
17. dec 2021

@katkaaaasivka bordel v tom maju

sarahh09
17. dec 2021

@katkaaaasivka doktor s tým nemá nič spoločné, oni toho uz maju dosť.

20erika07
17. dec 2021

@katkaaaasivka nenahlasuju? To je daka blbost, manzelovi po pozitívnom Pcr teste volali z ruvz a urcili dokedy ma on karantenu a dokedy my clenovia, a z mojho okolia vsetkym takto, po pozitivnom pcr volali z ruvz , tak mi je to divné..

katkaaaasivka
autor
17. dec 2021

@20erika07
Dakujem za odpoved, a mozem sa opytat kedy to bolo? Ci sa nahodou nezmenili pravidla. Ja som dnes volala na RUVZ a povedali mi, ze si izolaciu pocita od prvych priznakov, ale nikto ho nekontaktoval, s tym do kedy ma byt v karantene.

20erika07
18. dec 2021

@katkaaaasivka my sme boli od 25.11 do 10.12, tak neviem ci nieco menili, sa mi zda ze v kazdom okrese to na uradoch inak robia podla epid.situacii , ale u nas zatial vzdy kazdemu povedali po telefone dokedy ma byt dotycna osoba v izolacii