Baby, dajte nejaky zazrak na sklokeramicku varnu dosku, cim ju vycistite, akoby bola uplne nova. Nech pouzijem hocico a teda som toho poskusala uz riadne, stale to nie je ono. Dakujeem 🙂
@wade Ano presne som nevedela ako to nazvat, co sa tam tvori 🙈Lebo akoze cista je, len to s tym kamenom nevyzera pekne. Dakujem pozriem sa na to 🤩
Fakt je to skvele. Ako mal som mrte práškových čističov a už som bol zúfalý ale toto funguje a už to používajú 4 ďalšie domácnosti 🙂
@nikoleta999 čistím octom alebo prípravkom z DM.
Baby tak ja neviem, ja mam indukciu deviaty rok a nemam na nej ziaden povlak. Zial sa mi (alebo niekomu v nasej domacnosti) postastil jeden mensi skrabancek, ale ten nie je nastastie velmi vidiet, inak hrnce prekladam, nie taham po doske, ale pri kupe ma upozornil kamarat z Electroluxu, nech si dam pozor, aby bol hrniec suchy. Takze ja fakt jak maniak furt utieram hrniec obruskom, ak je prave umyty, aby bol ozaj suchy a nerobi sa mi ziaden povlak (klopem)
@wade sklokeramicka doska a indukcna su rozne materialy. Indukcia sa cisti bez problemov, na rozdiel od sklokeramiky. O sklokeramike je to vseobecne zname info 🙂
@nikoleta999 ja mam tiez indukciu, takze neporadim..
@sulavikova Mne ocot pomohol ciastocne, ale pozriem sa aj na tento pripravok z DM. Vdaka 🙂
@vikusjk Ono to je asi tou sklokeramikou, ta sa cisti horsie 🙈
@nikoleta999 ja nastriekam welldone, prebehnem škrabkou, vyutieram a ešte vyleštím.
@nikoleta999 aj ja mam sklokeramicku varnu dosku a teda katastrofa...uz som skusila hadam vsetko...tiez uz neviem co. Ani ten ocot nepomoze? Priznam sa s octom som este cistit neskusala🙂
Na sklokeramickú dosku si je treba kúpiť ostrú škrabku (taká žiletka). Tou potom zoškrabeš úplne všetko a zotrieš handričkou. 😉
Ocot som skusala a bol navod, ze uplne rozpalit horaky na najvyssi vypnut a na to naliat ocot😀Akoze to som kdesi citala a ked bola nova fungovalo to, teraz uz ani to nepomoze 🤷♀️
@fido69 Ja mam aj tu skrabku, ale ja tam nemam zaschnute veci, alebo nieco ale na jednom horaku je taketo nieco, co mi nejde nicim dole .. neviem, ci to sposobil nejaky cistiaci a ak sa potom zapol sporak sa to nejako zatavilo ci co 😵💫😬No nervy mam na to, ze tam ostava toto a vyzera to, akoby spinave, pricom je toto umyte 🤷♀️
@nikoleta999 nepoužívaš hliníkové hrnce alebo panvice? Hliník sa otiera a potom môže spôsobovať takéto kovové zrkadlo.
To sa nedeje na indukčných spotrebičoch, pretože hliníkový riad sa nedá používať. 😉
Ja som raz jednu odolnú špinu odstránila tak, že som na teplý horák naliala ocot na tú škvrnu a zasypala sódou bikarbónou. Škvena vyšumela a bez námahy som zotrela. Ale mám indikciu, tak neviem či by to fungovalo aj na elektrickú.
@fido69 Pozerala som, a mame hrnce z ocele a med e, ale su urcene na sklokeramicku… Tak neviem 🤷♀️
@anketkarka Ano, toto som pisala vyssie, ze som skusala 😀
@nikoleta999 presne tento problem mam aj ja..aj na tom istom mieste🙂
@nikoleta999 a tiez som myslela,ci to neznicil nejaky konkretny cistiaci prostriedok,vazne neviem.
@labocca Vazne ? Tak aspon nie som v tom sama, ale vazne nechapem, z coho to moze byt a ze len tam a nicim to nejde doleee 😬😬 Este aj vcera som mala doma neotvorenu nejaku pink pastu a ze vyskusam a nic 🙈Potom to vyzera ozaj ako neumyte, no snad sa niekedy toho zbavimeee😁
@nikoleta999 neskusala si cif?
@nikoleta999 Tak som si to overil - hliník spôsobuje pri kontakte so sklom kovové odlesky a meď spôsobuje dúhové škvrny. Mňa hneď napadol hliník, pretože taķé škaredé skvrny mala suseda, ktoré požívala hliníkový riad. My sme mali liatinový a žiadny problém s doskou sa nevyskytol.
Bohužiaľ aj meď je mäkký kov, ktorý sa otiera a spôsobuje tie dúhové švrny. 😉
Toto je zázrak. Mám indukciu s odstráni to každý povlak (na indukcii sa tvorí taký kameň). Po 5 rokoch stále ako nová.