Sklokeramická verzus indukčná varná doska

janula2511
1. nov 2024

Ahojte ,potrebujem kúpiť varnú dosku.sktorov ste spokojné? sklokeramická alebo indukčná varná doska?

kiki68
1. nov 2024

Mame indukciu a gorenje, je super. Ticha podla toho, co tu pisali a super regulovatelna. Dobre sa cisti

gab1sol
1. nov 2024

@janula2511 my máme Bosch indukčnú. A som s ňou spokojná. A hlavne, ubudol nám jeden spotrebič - rýchlovarná kanvica. 😉

zmrzlinka8
1. nov 2024

@janula2511 indukčná jednoznačne

13uzivatelka11
1. nov 2024

Indukčnu

kathhii
1. nov 2024

@janula2511 určite indukcnu. Reaguje hneď, rýchlejšie .
Jediná nevýhoda, že nie všetky hrnce na nej pôjdu, potom k tomu treba redukciu.

tenerifka
1. nov 2024

Sklokeramicku som mala pred 25 rokmi, bolo to za trest. Dufam, ze doprdaju co maju v skladoch a prestanu to vyrabat

janula2511
autor
1. nov 2024

@tenerifka aký si mala problém?

janula2511
autor
1. nov 2024

@kathhii a to ako myslíš že treba k tomu redukciu?

tenerifka
1. nov 2024

@janula2511 no je to pomale, a zle sa to cisti, po vypnuti dlho horuce. Nez zovrie voda, tak to trva vecnost. Predpotopny spotrebic....

mira0611
1. nov 2024

@janula2511 ahoj, elektricka sa pomalsie zohrieva a chladne. Ked sa dotknes elekrickej tak sa mozes spalit. Ked ti nieco velmi vrie a elekricku nastavis na nizsiu teplotu treba cakat 5-10min.kym ti to zacne reagovat. Moja matka mala taku, nebolo to dobre. Indukcna reaguje hned. Tam si nastavis najvyssiu teplotu a za par minut ti to vrie, ked nastavis na nizsie okamzite to znizi teplotu.
Ked sa dotknes indukcnej dosky tak je tepla, nie horuca.
Indukcna ma aj nizsiu spotrebu energie. Indukcna funguje na baze magnetu, potrebujes take hrnce, na ktory ti prilne magnet. Ja mam hrnce z ikei.

galioska
1. nov 2024

@tenerifka uplny suhlas

janula2511
autor
1. nov 2024

@mira0611 koľko stoja tie hrnce v ikei?

nelca84
1. nov 2024

@janula2511 urcite indukcnu, pri sklokeramike zosedivies, sa cudujem, ze to este predavaju

luliu
1. nov 2024

@janula2511 sklokeramiku ani zadarmo. Indukčnu odporúčam

liz_lemon
1. nov 2024

mala som 12 rokov sklokeramiku, teraz mam indukcnu, a teda ja rozdiel nevidim, teda na indukcii mam 14 stupnov, na sklokeramike ich bolo len 9

marca12
1. nov 2024

Ja som len za plynovu,ale ak vyberas z tychto,tak jedine indukcnu. Sklokeramika je za trest. Mali sme ju v byte a ja som aj varit kvoli nej prestala,lebo som sa na nej nedokazala naucit varit a o tom kolko plastovych misiek som spalila,lebo som zabudla,ze je horuca a polozila ju nechtiac akurat na horucu platnicku,to ani nejdem spominat. Na indukcnu musis mat hrnce,panvice,ale dnes sa uz vacsina riadu vyraba,ze je vhodna aj na indukciu.

kathhii
1. nov 2024

@janula2511 tie hrnce ktoré nie sú magneticke ti nebudú fungovať, ale dajú sa kúpiť také podložky a. vtedy vieš použiť aj taký hrniec.

janula2511
autor
1. nov 2024

@kathhii skúšala som hrnce čo mám doma.vsetky mám magnetické.

hori
1. nov 2024

Ja už by som nekúpila ani tu indukčnú… dala som na veľké chvály, ale spoznas pri vyprazani reznov - v strede spálené, na krajoch bledé… za mna už len plyn…

nelca84
1. nov 2024

@hori moje rezne su uplne v poriadku, problem asi nebude v indukcii

20erika07
1. nov 2024

@janula2511 už len čakám kedy dosluzi sklokeramicka a kupujem indukciu.

e1h
1. nov 2024

Sklokeramiku určite nie, jedine že máte hrnce, ktoré nefungujú na indukčnej a nechcete ich vymeniť. Inak sklokeramika nie je v ničom lepšia ako indukcia, takže jednoznačne brať indukciu.

mira0611
2. nov 2024

@hori aj ja mam take rezne ako ty na indukcnej aj ja si myslim, ze to bude indukciou, ale ja mam fritezu, radsej v tom vyprazam, lebo aj syn hovori, ze to nie je take mastne. Vo friteze treba vyprazat s repkovym olejom ten ma vyssiu teplotu horenia, nespali sa. Nastavis si fritezu pri kuracich stehnach s kostou na 150stupnov, pri vypr.kare na 160 stupnov, pri kuracich prsiach na 170stupnov, pri hranolkach na 190, ak mas aj vyssiu mozes si nastavit aj na vyssie. Friteza drzi optimalnu teplotu pri vyprazani, maso sa nenasava olejom a je o nieco zdravsi nez klasicke vyprazanie. Na konci vyprazanie, nastavim kosik hore, aby sa co najviac oleja odkvapkalo spat do fritezi a potom vyberam na papierove kuch.utierky.
Aj kamaratka musela kupit fritezu po tom, co jej syn si dal rezne u nas. Povedal, ze take chutne este nejedol. Predtym som mala tefal fritezi, teraz mam delongi, obe boli super, len delonghi sa lepsie cisti a vypusta olej.

biglovemom
2. nov 2024

Aj ja tuzim po indukcii, tak snad sklokeramika dozije🤣🤣🤣 ale ma len 5r🫣🤣🤣

nelca84
2. nov 2024

@mira0611 skor by som povedala, ze to bude panviciou, indukcia hreje rovnomerne, tam nema byt preco stred rezna spaleny...

mira0611
2. nov 2024

@nelca84 skusala som to na roznych panviciach, tak neviem.

janula2511
autor
2. nov 2024

Kúpila som indukčnu varnú dosku.a ešte mi poraďte panvicu nejakú kvalitnú.

janula2511
autor
2. nov 2024

@mira0611 to myslíš stred panvice ti pripaluje?

ailiba
2. nov 2024

@janula2511 radsej indukcna, predtym sme mali sklokeramicku. Usetris peniaze. Vies rychlo, prudko zohriat (napr. Vodu na cestoviny, porovnatelne, ako v rychlovarnej kanvici). Reaguje okamzite na zmenu teploty.
Len treba si dat pozor na hrnce, ktore pouzivate, nie vsetky su na indukciu.