Sklokeramická doska

15. feb 2024

Prosim vas o radu. Chystame sa kupovat sklokeramicku dosku a nasi maju ciernu a casom sa na nej urobili nepekne smuhy, ktore idu len tazko dole. Mate niektora doma bielu dosku? Vyzera pekne, aj by sa nam hodila do kuchyne. Ma nejake negativa? Ako vyzera casom? Dali by ste si ju opat? Dakujem

tarra6
15. feb 2024

Viem, že otázka je iná - ja nemám bielu ale čiernu. Už viac ako 10 rokov a nemám na nej žiadne šmuhy. Keď sa ušpiní, dá sa dobre očistiť.

katica06
15. feb 2024

Videla som u známych, ale to radšej nechci vidieť. Ja mám čiernu viac ako 15rokov, nechcem klamať nevyzerá ako nová ale ak raz doslúži kupujem indukciu

egonsk
15. feb 2024

@tarra6 A aj ju pouzivas? ;) No lebo este som nevidel krasnu neposkriabanu a nezodranu sklokeramicku dosku v domacnosti, kde sa denne na nej vari...

katarinabozikova23
15. feb 2024

Ja mám sklokeramickú bielu.čiernu by som nechcela ani za svet.biela má ľahkú údržbu,keď je mastná, stačí umyť Jarou a je ako nová.

katarinabozikova23
15. feb 2024

Sorry,preklep,mám bielu indukciu 😀

vikusjk
15. feb 2024

Ja mam ciernu, ale je to indukcia (t.j. nie elektricka sklokeramicka) Neviem, ci je v tom rozdiel, ale moja ma 9r a nema ziadne smuhy. Cistim ju bezne jarou, raz za cas cifom. Najprv som sa bala, ze ju cif poskriabe, ale nie je to tak.

autor
15. feb 2024

Myslela som si, ze material je rovnaky - sklokeramika, a potom sa deli ci je ohrev elektrickou spiralou alebo indukcny.. to je jedno. Nasi maju 2 platnicky elektricke (rozpalia sa do cervena) a dve indukcne. Pouzivaju sa len indukcne a ak tie elektricke, tak cez taku dosku, aby chytali aj hrnce ktore su na indukciu. Dolezite je mat cistu varnu plochu- na doske aj na hrnci, aby sa nic nepripalilo. Len ked je jeden v domacnosti lajdak..🤦🏻‍♀️ tak je vecne akoby pripalena a ide to dole, ale len velmi tazko. Tak som chcela vediet, ze ako vyzera ta biela, ked sa intenzivne pouziva.

autor
15. feb 2024

@katarinabozikova23 dakujem. Na ciernej je vidiet aj prach a to ma hneva. Ani cierny nabytok uz nechcem ani za svet😄

guudy
15. feb 2024

Kup si indukcnu a mas po probleme. Nie su rovnake so sklokeramikou.

simca06022011
15. feb 2024

Bezproblémov čistíme skolkeramicku dosku. To co mala moja bývalá elektrická také kruhy veľké (to nešlo umyt), bolo poškodenie od hrncov podľa mňa. Nie špina. Sú na dosky špeciálne čističe vydržia.dlho a vyčistil všetko a aj škrabka na dosky existuje ak náhodou.

nelca84
15. feb 2024

Mame ciernu indukciu a nie su na nej ziadne smuhy. Na to sluzi predsa skrabka.

egonsk
15. feb 2024

Nie je jedno ci je elektricky alebo indukcny ohrev pod sklom. Elektricky priamo ohrieva spiralou sklo a cez neho nadobu, kdezto indukcny ohrieva len po uzatvoreni magnetickeho okruhu elektromagnetickym kmitanim, ktore vznika v danom materiale (hrniec, panvica), preto nemozes pouzit nadoby z magneticky odpudivym, alebo magneticky nevodivym materialom na indukciu (t.j. hlinik, keramiku, sklo).
A aj preto na indukcnom sa ti nikdy tak silno nepripece spina ako na elektrickom sklokeramickom.

autor
15. feb 2024

ja nevravim, ze je to jedno. Len myslim, ze ten cierny material na vrchu (sklokeramika) je rovnaky, ci uz je podtym elek.spirala alebo indukcia. Ako funguje ohrievanie a ake hrnce treba treba na indukciu viem. Ide mi o farbu a ako vyzera ta biela ci uz indukcia alebo elektrika po intenzivnom pouzivani.

tarra6
15. feb 2024

@egonsk zadávateľka píše, že rodičia majú na doske nepekné šmuhy. Šmuhy sa dajú vyčistiť. Keď sz niečo pripečie, slúži na to škrabka na sklokeramiku. A na dočistenie sú čistiace určené na sklokeramiku. A tú moju varnú dosmu používam skoro denne.😉

radka654321
16. feb 2024

Mám bielu varnu dosku aj rúru asi 5-6 rokov,varím denne,drhnem ju denne,ale je stále pekná.

3petka
16. feb 2024

Ahoj ja mám čiernu už asi 15 rokov a je veru na nej vidieť take ako keby bola ošúchana od hrncov, alebo mne sa zdá ako keby to miesto bolo poprehrievne. Vyčistiť sa dá stále pekne ale kým funguje nebudem meniť. Hlavne ja mám dosku ešte s kovovým rámikom a inú by som nechcela a veru zohnať takú indukčnú je dosť ťažké. Ak dá niekto radu budem šťastná.

enoula
16. feb 2024

Ak budete mať na vyber, urcite berte indukciu, nie sklokeramiku. Je to veľký rozdiel pri vareni.
Ak nie su nejake drobne kamienky ci piesok alebo neviem ako to nazvať na hrnci, ci doske tak nema ako to byt spinave, moze sa to tym jedine jemne poskriabat, ak sa nalepí nejaky bordel na hrniec. Ale nič strasne. Alebo ak sa posúva hrniec po tej doske a tym skrabe.
Mozno na modrej streche najdes viac prispevkov k bielej varnej doske

autor
17. feb 2024

@radka654321 dobry den. A prosim vas velmi pekne, mohli by ste pridat fotku ako vyzeraju? Aj ruru. Budem velmi vdacna. Aj znacku spotrebicov aku mate🙂dakujem

autor
17. feb 2024

@enoula dakujem. Na tej modrej streche som nasla. Skor sa z hladiska udrzby priklanaju k bielej skoleramikckej indukcnej.

radka654321
17. feb 2024

Je to Gorenje Simplicity rada,ale varnu dosku nemám indukčnu,len obyčajnú sklokeramickú. Ak mi napíšete správu,tak vám ich môžem v pondelok odfotiť.

malinovka333
22. feb 2024

@egonsk jedna znama mi tvrdi ze vari denne niekolko jedal a na ju stale ako novu neposkriabanu.ale aj tu som viac krat citala ze po rokoch ju nemaju vobec poskriabanu ze nechapu co a ako to varim.ja nehovorim ze je doskriabana ale sem tam uz je nejaky skrabanec na indukcii.nech si davam akykolvek pozor.tak neviem ci som fakt taka lava alebo oni maju skrabance s nevidia ich.lebo sa mi to fakt nechce verit ze tam niekto nema ani len skrabancek

egonsk
22. feb 2024

@malinovka333 mozno iny vyrobca a aj ina tvrdost skla maju. Aj pri oknach sa niekedy stava, ze su z maksieho skla, ktore dokaze lahko poskriabat skrabka.

malinovka333
22. feb 2024

@egonsk ma taku istu ako ja.

egonsk
22. feb 2024

@malinovka333 tazko povedat cim to je, ale netreba sa tym trapit, dolezite je, ze funguje a ste s nou obe spokojne 🙂