Ahojte, vedel mi niekto poradiť či existuje sieťka proti hmyzu na okná bez stredového stĺpika? Rozmer okien je väčší. Mali sme sieť ktorá sa lepí na rám okna z vonka na pásku ale pri umývaní okien išla dole a zostali tam pásy od pásky a takto by som ju musela za každým strhnúť, vyhodiť a lepiť novú. Ďakujem pekne za info 🙂
@egonsk my mame sietku na sirokom okne uz viac ako 12 rokov a zatial drzi. Robena na mieru.
@egonsk vobec to nie je drahe ako sa mnohi nazdavaju a zivotnost to ma viac ako 3 roky. Teraz se menili 15 rocne sietky, aj to len kvoli tomu, ze dietko do nich porobilo dierky
@anavipredam neviem ake su maximalne rozmery, ale davali sme teraz robit na mensie okna a stali 15€ kus. Tu sme objednavali, tvoj rozmer vychadza na 50€, ale asi bez stredoveho stlpika to nebude, lebo sirka je limitovana sirkou sietoviny
https://fornest.sk/siete-proti-hmyzu-na-okno-be...
@simsalabim
@viestta Smutne mozem na zaklade vlastnej skusenosti povedat, ze 12 rocne sietky na juznej strane na oknach v byte su uplne ok, ale 7 rocne sietky na juznej strane na dome sa mi pri pokuse ich oplachnut koli zaspineniu aj od vtakov uz doslova v sprche rozpadli a musel som ich opravit (nastastie sa ta siet so skleneho vlakna ci co to je predava, takze akurat som vystrihol a natlacil do profilu). Takze preto myslim, ze tie nove uz nemaju taku kvalitu. Sused ma 4 roky nove okna so sietkami a jednu uz ma rozstrapatenu..
@egonsk mne pri instalacii technik povedal, ze v ziadnom pripade nedavat do vane a nesprchovat. lebo to oslabuje vlakna a sietka dlho nevydrzi. Vraj si tym ludia sami skodia. Ze staci utriet mokrou mikrofazovou utierkou. A tak to aj robim. Vsimla som si tento rok, ze na jednej ci dvoch sa objavili dve dierocky, asi sa na nich uz zacne prejavovat vek.
@simsalabim hmm.. no to som teda este nepocul. Praveze mne povedali, ze idealne je ich pekne zhodit a jemne vo vani vlaznou vodou z oboch stran sprchnut a nesuchat hubkou a ked uschnu, osadit naspet. Mne sa dierky nespravili, ale akonahle siel ten "silnejsi" tlak sprchy, tak sa hned rozchlapela ta sietka a aj natrhla. Cize drzala pokope uz iba silou vole asi.
@egonsk no zrejme ten tlak nie je dobry. Rukou a handrou na sietku nemozes zatlacit ako sprcha.
@simsalabim neviem posudit, mozno je to tak. Nevadi, uz mam prax vo vymienani, takze kludne budem sprchovat nadalej 😁
@viestta ved preto som jej neoponoval, lebo ja taku radu o utierani som tiez nedostal.
A sprchu mam obycajnu, takze nemyslim, ze by mala tlak velky, preto som aj pisal o tej kratkej zivotnosti (a opisal som ako sa mi rozstrapatila po rokoch zrazu pri sprchovani vo vani) a ano, tiez som par krat prvy rok presiel tie sietky bez ujmy wapkou, ked som umyval fasadu domu koli pavucej invazii 😁 ... takze bud si sa pomylila v adresatovi tvojho prispevku, alebo citaj moje spravy s porozumenim znovu 😁😉
@viestta aha, ok 😁 ... v danom komentari som uviedol, ze jedny maju 12 rokov a su o.k., druhe uz po 7 su k.o. takze tym som uviedol, ze kvalita kedysi a teraz sa neda porovnavat a sa na nu spolahnut 😉 ... lebo ty si uviedla, ze mas uz 15 rokov a su este ok, teda nevydrzali iba detsky utok, co je bezne - u mna to nevydrzali zaluzie 😁
@egonsk
@simsalabim
@viestta ďakujem veľmi pekne za názor a postreh. Oslovím pár firiem a uvidím čo to dá 🙂
@anavipredam ja mám okná bez stredových stĺpikov a sieťky mám na pol okna. Na to, ktoré sa otvára na vetračku.
@tarra6 a potom sa ti dá otvoriť normálne aj druhé okno. Veď ono v podstate by stačilo aj na pol okna
@anavipredam dá, na tej strane dám kvačku dole a sieťka je uchytená hore, dole a na jednej strane. Ale ja tak okno otváram len keď idem sklá umyť. Keď umývam komplet okná, sieťky dávam dole.
@anavipredam takto je to uchytené, vľavo je okno bez sieťky
@tarra6 super, ďakujem ti za foto. Idem špekulovať 🙂
@anavipredam manžel tvrdí, že je to úplne v pohode rozmer /robí so sieťkami, vyrábajú ich/ v prípade akýchkoľvek otázok môžte napisat : vyroba1@nordia.sk 🙂
@katka.sp ďakujem, ozvem sa 🙂
na zakazku ti vyrobia rozne velkosti, lacne to vsak nebude a zivotnost tak 3-5 rokov max.pri velkom rozmere odhadujem.