Sadiť, či nesadiť kvety pred nočnými mrazmi?

feketka
5. apr 2021

Ahojte, viete mi poradiť, či sa mi oplatí posadiť nakúpené rastlinky (echinacea, stračonôžka, krásnoočko) do zeme keď sa má teraz ochladiť a v noci byť mráz? Myslíte, že to prežijú alebo to nemám riskovať? Ďakujem za každú radu 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
feketka
autor
5. apr 2021

@viestta dakujem. toho sa bojim, ze mi omrznu. uz som dnes nieco zasadila a svrbia ma prsty sadit dalej :D snad tie zasadene to preziju... vnutri mi to vsetko kape, asi tu mam moc teplo, preto by som ich najradsej uz dala do zemi.

hviera81
5. apr 2021

aj podla toho kde byvas. v BA ma byt minus 1, to za mraz ani nepovazujem :D

feketka
autor
5. apr 2021

@hviera81 áno pri BA. nemajú byť hrozné mrazy, ale už som potom nesadila. Čo sa dalo som urobila a ostatné už je pekne odložené vnútri 🙂

hviera81
6. apr 2021

@feketka ake hrozne mrazy? bud pozerame inu predpoved alebo neviem 🙂 minus 2 ma byt tusim tuto noc...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
feketka
autor
6. apr 2021

@hviera81 nepisala som o ziadnych hroznych mrazoch, iba to, ze ma mrznut. aj -1 je uz mrznutie a kedze nemam este vela skusenosti s kvetmi v zahrade, tak som sa pre istotu chcel opytat ci to tie kvety preziju alebo radsej pockat 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hviera81
6. apr 2021

@feketka jezin, sorry, tam je ze nemaju byt hrozne mrazy, a to som precitala ako maju byt hrozne mrazy :D
este je potom rozdiel ci priamo do zeme, ci je to balkon....
ja som inak vsetko nechala vonku, teda vsetko co je "dospele", sadenice nie, tie su citlivejsie

feketka
autor
6. apr 2021

@hviera81 jasne, clovek sa moze vzdy pomylit 🙂