Ahojte chcem vymeniť panvice.Mám Tefal teflónové a je to jedna katastrofa.Oluskujú sa musím ich vyhodiť.Uvažujem nad Tescomou.Aké panvice používate a ste spokojné? Ďakujem za odpovede.
Ja mám z orionu a perfektne. Nedávam do umývačky a nič kovové do toho
Ja mám Tefal, zatial som spokojná
Mam Tefal teflon a otras, zvažujem nerezovu panvicu.
Mám už druhýkrát Tefal, nedávam kovové ani do myčky, a sú hrozné
@z.k Ja mam od Tescomy keramicke i-Premium Stone. S tymi som velmi spokojna a vsetky teflonove som postupne vymenila za ne. Moze to ist do umyvacky, mozes ist do toho s kovovym naradim. Len teda su trochu drahsie.
Ja mam.tefal, ale niektoru z tych vyssich rad.
Ono tie teflonove panvice nie su vhodne na vsetko, nemaju rady prilis vysoke teploty, takze na prudke smazenie, alebo dlhe, je lepsie pouzit panvice nerezove - tie sa daju poriadne rozpalit a dlhsie drzia teplo.
Teflonky fakt len na pripravu kde netreba vela.oleja, takze aj teploty budu nizsie.
najradšej mám nerezové, to sú také "doživotné", ale mám aj jednu keramickú za pár šušňov z Lidlu a fachčí spoľahlivo už 3 roky
pouzivam panvice president stone z tescomy. do teflonky by som uz nesla, po nejakom case je to hnus bez ohladu na znacku.
@cherrystone uvažujem aj nad nimi len chcem sa spýtať netrvá dlho kým sa rozhreje? Mäsko sa dá aj sprudka zatiahnuť?Lebo mamina má také akokeby kameninové ale inú značku a to tak ako keby sa iba dusi.ďakujem
Aj ja som si prechadzala tymto panvicovym sklamanim kazdu chvilu, tefal vydrzal asi rok a potom sup do kosa. Tescoma asi rok a pol. Momentalne som kupila Orion a teda vyzera to na vitaza 🤞 su tazke, ale mozu ist aj do rury aj do umyvacky..
Môžem sa spýtať, po akom čase sa začali Tefal panvice olupovať, či čo všetko tu píšete? Ja ich používam už niekoľko rokov, ale ešte sa mi nestalo nič podobné....
@z.k určite žiadne teflonove, je to hnus. Kúp si keramické, kľudne aj z Orionu, mám jednu už tri roky. A mám aj Delimano, ja som spokojná, aj keď je fakt, že najstaršia, ktorú nám, sa mierne preliacila, lebo ju používam na plyne. Ďalšie dve, ktoré mám, tak sú stále ok. Najlepšia keramická panvica, ktorú máme je Vita Verde panvica, ale nedá sa už nikde zohnať, chcela som ju kúpiť našim teraz na Vianoce, ale všade vypredaná 🙄 Ak ju niekde uvidíš, neváhaj a kupuj, stojí za tie prachy.
(ked pisete o teplotach, my mame plyn a GreenPan idu aj na 450 stupnov, pisu:
"Nepriľnavý keramický povrch THERMOLONTM neobsahuje PTFE, a preto pri zahriatí nad 260°C neuvoľňuje toxické výpary. Je vyrábaný bez použitia toxického PFOA, ktoré škodí životnému prostrediu THERMOLON je rezistentný voči teplotám až do 450°C preto je veľmi odolný a má dlhú životnosť.")
(co pozeram Tescoma tak pisu o nich: "MAXIMÁLNA TEPLOTA (°C) 230")
@z.k ja mam tescoma
@z.k tak to neviem povedat, lebo uz nepouzivam teflonove par rokov. ale moze byt, ze to nie je take vriace, ze hodim maso a hned belie. ale zase nie som bohvie aka kucharka, takze mne staci aj tento vysledok a dobry pocit, ze sa lahko udrziavaju a umyvaju, nic sa na ne nelepi a neplava mi v jedle odlupujuci sa teflon 😅
@z.k Ahoj používam Tescomu PREMIUM STONE . Mam aj hrniec aj veľkú panvicu. Postupne chcem vymeniť za túto radu všetky hrnce ,všetky veľkosti, a minimálne ešte 2 panvice. Nič lepšie neexistuje, alebo teda som aspoň nič lepšie neobjavila. 😉😊😇
@z.k ja mam najradšej z Pepca tie Peter cook, Tefal vôbec nemám dobre skúsenosti
@janka_mamka Ahoj uvažujem aj nad nimi len chcem sa spýtať netrvá dlho kým sa rozhreje? Mäsko sa dá aj sprudka zatiahnuť?Lebo mamina má také akokeby kameninové ale inú značku a to tak ako keby sa iba dusi.ďakujem
@z.k ja som mala takú ako keramickú s bielym povrchom a tam mi hneď ako keby maso dusila, nepripieklo sa vôbec.
@janka_mamka
@cherrystone mam doma jeden maly kastrol zo serie premium stone alebo president stone, ale nepaci sa mi na nom, ze tie uska po stranach su tiez horuce a nedaju sa chytit rukou, mate to tak tiez?
Ja mam z IKEA a su genialne. Dve hlavné pravidlá: nedávať do myčky a neist do panvice s ničím kovovym, co by mohlo poškodiť povrch, len drevo alebo plast. S tymito pravidlami mi krásne dlho vydržia panvice kvalitné