Ahojte , prosím vás akú máte fritèzu?ste spokojné snov.? teplovzdušná alebo klasická fritèza?
Mame jednu z tych lepsich teplovzdusnych a u nas ten kram len stoji , nepouzivame ju ,nic nam nechuti z nej lebo je to pre nas suche . A ano, robilo sa na nej vsetko tak ako sa aj malo. Co uz 💁♀️
@denisa_deniska 4členná rodina sme.a dá sa v nej aj vyprážať mäso? čo všetko sa v nej dá robiť?
Klasická fritèza má jeden problém že aj 3l.oleja musíš naliať.
@janula2511 samozrejme, ale prirovnaj to k pečeniu v klasickej rúre. Teplovzdušná fritéza je bez oleja, príp. len pofrkanie. Takže kvázi zdravšie jedlo. Ak ste zvyknutí na klasické vysmážané veci, neviem, či to bude úplne pre vás. Ja tam robím naozaj takmer všetko, ale je pravda, že my sme len dvaja zatiaľ. Ak by si tam išla vysmážať 15 rezňov, tak to je nereálne (radšej panvica alebo rúra). Tam ide skôr o čas, veľmi rýchlo sa zohreje a v podstate tam urobíš to jedlo rýchlejšie.
@janula2511 ja mám mali fritezu Tefal na tuším 2 l a robím v nej raz mesačne karfiol mne rezne z fitezy nechutia.Davam ich do rúry na to plátok masla, alebo na panvici.Tiez dlho uvažujem nad teplovzdusnou, ale zemiaky robím v rúre...skôr som ju chcela kvôli rybe, kurací steak, ale to zase používam gril.Ked to chces kvôli reznom nekupovala by som ju.
Tiež som si kupila novú. Hranatu. Nepoužívam. Vyprážam na panvici.
Teplovzdušnu mame tefal, presný názov si nepamätám, stala okolo 200€. Ja som spokojná, jedlo z nej je chutné, zdravé, rýchlo spravené. Vyprazat v nej nevyprazam, na to určená nie je.
Robím v nej pečene zemiaky, cviklu, parajky, papriky na ajvar, mäso, steaky, pečene cestovný, Cicer, Syr, no proste extrémna veľa veci. To je u nás najrýchlejší obed - pečená zelenina, steak a šalát.
Ak mám chuť na rezne napríklad, tak ich urobím normálne na oleji, jem ich tak raz za trištvrte roka
@janula2511 mám Tefal actifry, kupovala som pred 10r, páči sa mi,lebo počas celej doby jedlo mieša a tak sa lyžica dve oleja dostane všade.
@janula2511 su aj na 2l oleja...
najlepsie mt aj aj..
@janula2511 Máme klasickú, značka Tefal. Perfektná. Nepochopím tie teplovzdušné. Čo raz má byť vyprážané v oleji, nech je vyprážané v oleji. Ono to má zmysel, prečo to je tak. Keď to má byť mastné, nech je. Neviem si predstaviť rezeň či hranolky urobené v pare s jedným mililitrom oleja. 🤦♀️ Tiež nejeme vyprážané každý deň, ale určite je to chutnejšie ako “vyprážané vo vzduchu”.
@janula2511 Ja mám teplovzdušnú a pečiem tam rezne, vyprážam kura, zeleninu, zemiaky pečiem. Postriekam olejom a je to zdravšie a nám to chutí.
@asia83 ale teplovzdušná nie je primárne určená na vysmážanie 🙂
@janula2511 mám od Klerstein teplovzdusnu, nič drahé. Ja ju používam veľmi často, robím v nej rybu, zeleninové aj klasické hranolky, peciem v nej kura, zohrievam v nej, dávam zapiecť syr, klobasky, špízy, šampiňóny a pod. . Ja som veľmi spokojná, uľahčila mi život. Rezne robíme tak raz, 2x za rok, to vyprážam klasicky. Z fritezy sú suchšie, proste rezne keď už, tak bravčová masť a klasické vyprážanie.
@janula2511 aj aj, hlavne čo ty od toho čakáš. Teplovzdušnú odporúčam všetkými 10timi, pokiaľ nie ste 5 členná rodina.