Ahojte, s akým práškom na pranie ste spokojné? Doteraz som používala gély, ale vzhľadom na to, že prášok tak nezanáša práčku, som sa rozhodla prejsť na prášky. Dajte tip, aj na bielu, aj na farebnú bielizeň. Nemusí byť eko. Ďakujem pekne 🙂
@zdencaaaa a vyperie Lanza všetko?
@terezka2911 mam doma kuchara a vyprat jeho biele tricka dava zabrat ale s Lanzou som bola doteraz najviac spokojna ale vyskusane len na biele. Na beile bol dobry prasok aj od sava, presny nazov neviem
@terezka2911 roky rokuce preriem s gelmi, aj moja mama a ziadne zanasanie pracky sa nekona. Zanasa ju avivaz
tak ak este nemas dierky v pradle, tak zacni...
Lanza na biele a Rex na farebné.
podla mna si to po par razoch rozmyslis ,prasok sa nie vzdy rozpusti za jedno je na pradle za dalsie zanesie pracku ovela viac a o ciernom obleceni vobec ani nehovorim..ale ak tak urcite najsilnejsi je ariel
@terezka2911 momentálne mám formil a som spokojná, ale popravde, ja v tých práškoch nejaký extra rozdiel nebadam.
@luxus10 takmer celý život periem v prášku, gély som používala, len keď som dostala a v živote som dierky v prádle nemala 🤔
@zdencaaaa dakujem pekne 😊
Ďakujem všetkým za postrehy 🙂
@terezka2911 ja pouzivam pracie platky, su 100% bez chemie a super
@terezka2911 ja roky prasky Ariel/Persil, kupujem v Rakusku. Mam aj eco-prasky (Frosch, Mueller) a v tych periem obcas tiez, ked mam malu napln alebo napr. moje uteraciky na tvar. Avivaz mam rada Silan, Lenor alebo DenkMit.
Inak nikdy sa mi nestalo, ze by mi pracka nerozpustila prasok, to pocujem prvykrat v zivote a periem vyse 20 rokov.
@terezka2911 ja som prednedávnom prešla na nemecký Ariel a nedá sa to porovnat s tým, čo sa predáva tu. Zaschnute fľaky už nie sú problém, vyperie naozaj vsetko.
@lady_hurts ja som právala v rakúskom arieli ked boli deti mensie a bol kopec skvrn z ovocia a trávy.... nadšená som bola ako biele veci žiaria a co vsetko pekne operie ... ale všetko ma svoje plus i mínus - casom sa začali veci rýchlejšie opotrebovavat, dokonca aj kvalitne postelne pradlo sa začalo akokeby oslabovať v svoch. Teraz už odolné skvrny nemávame a tak postačuju prostriedky ponúkane na sk, ktoré sú síce slabšie ale šetrnejšie k materiálom.
@ela_79 nemáme takýto problém.Je to tvoja skusenost, ja mám inú.
@terezka2911 jasom už mala asi všetky značky, ale teda rozdiel nevidím žiadny, jedine tak v cene.
@lady_hurts ja som mávala klasicky sypký prasok v krabici nie gel, davkovanie podla návodu. Pral paradne a super vonal, to mu neberiem, ale asi bol drsnejši k materiálom. Aj teraz občas po nom siahnem ak je niečo odolnejšie , alebo chcem pradlo preziarit, ale uz ho nepoužívam pri každom prani. Píšeš ze si prešla prednedávnom, tak možno sa časom tiež ukaze, a mozno je gel šetrnejši.
@terezka2911 denk mit prášky jednoznačne
@ela_79 tak pri mojej frekvencii prania, čo je takmer kazdy deň, ti môžem s kľudným svedomím povedať, že vôbec na materiáloch nevidím žiadnu zmenu. Ale ja tu nie som od toho, aby som niekoho presviedčala o produktoch, mňa nikto za to neplatí, mne je úplne jedno kto ako perie, píšem tu o svojej skúsenosti. Ty o svojej. V inej diskusii si písala, že používaš persil práškové kapsule, tie tiež nie sú z tých najsetrnejsich.
@lady_hurts tie najsetrnejšie prasky/gély veci šetria, ale skvrny často nechajú ;) striedam podla chuti a potreby, tie tehličky mi sedia, ale popri nich mam otvorene tri dalsie.
Biele periem v Lanze (prasok) a farebne periem s kapsulami