Rúra na pečenie s pyrolýzou

danieli
11. feb 2022

Vyberáme po dlhých rokoch novú rúru, čistenie nie je práve moje hobby, máte rúru s pyrolýzou? Reálne skúsenosti a odporúčania? Je to dobrá funkcia alebo dve šikovné ručičky nič nenahradí? Ďakujem

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zarrinka
11. feb 2022

@danieli Pyrolyza je pre mňa najlepšia funkcia akú rúra môže mať. Určite si vyber rúru a takouto funkciou 😉

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majlo1234
11. feb 2022

Co ja viem, my mame s, ale aj tak docistujem vela rucne. A ked som to pustila prvy krat v lete( nevediac, co ta funkcia spravi) tak nam zamklo ruru a vypeckovalo to na dve hodiny na take supy, ze sme mali v kuchyni 38 stupnov😅

danieli
autor
11. feb 2022

Ďakujem krásne a ako je to s ohriatím susedných skriniek/spotrebičov pri tejto funkcii? nam rúra susedí s mrazničkou bočnou stenou, obe sú vstavané, delí ich teda doska, ale aj tak neviem celkom odhadnúť čo to spraví, mám trochu obavy z tej vysokej teploty, ale na druhej strane ušetrená práca ma láka

danieli
autor
11. feb 2022

@zarrinka ďakujem a ktorú konkrétnu rúru máte?

zarrinka
11. feb 2022

@danieli ja mám AEG BPK748380M. Máš tam tri možnosti čistenia. Ja používam program, ktorý trvá 1,5h rúra sa vyhreje na 450C a vypáli nečistoty. Áno, nevonia to pravé dobre ale rekuperácie to zmákne. A nie je problém ani chladnička vedľa. Rúra sa ochladzuje predom, čiže "korpus" sa neprehrieva

matinka
11. feb 2022

Ja mam Siemens, peciem velmi casto a pyrolyza je neskutočne úžasná vec... asi záleží aj ma kvalite spotrebiča, ked čítam odpovede ostatných zien... za mňa veľké ANO

compra
11. feb 2022

Mám Aeg s pyrolýzou a odporucam. Ruda ako nová stále a bez roboty.

osky
11. feb 2022

Aj ja mam AEG s pyrolyzou.za mna super.
Predtym.prejdem ruru mokrou handrickou a pustim podla potreby na kratsi alebo dlhsi program.
Vypali ti vsetko,na rure ostane mozno biely poprasok,taky povlak,akoby popolcek,nie vzdy.
To zotries mokrou handrickou a hotovo.
Rura sa rozpali minimalne na 300 stupnov a preto sa dvierka automaticky uzamknu.aby nedoslo k popaleniu.
V navode je jasne napisane,ze sa to ma prevadzat s moznostou vetrania.
Cize bud okno,alebo balkon...takze nemas smrad v byte a aj teplota sa reguluje.
Inak,aj ja mam ruru vedla vstavanej chladnicky s mraznickou.to vobec nie je problem.
A kym sa rura dostatocne nevychladi natolko,aby si sa uz nemohla pripiect,dvierka sa znova odblokuju.

danieli
autor
13. feb 2022

Dakujem za vsetky odpovede, nakoniec sme vybrali bosh s pyrolyzou, peciem vela pomaly na dennej baze sladke slane a pripalena rura nebol moj oblubeny program, povodna rura mala len cistenie parou a to bolo doslova o nicom, tak toto bude rozhodne lepsia pomoc