Roztoče v domácnosti

nm218
26. júl 2022

Ahojte zienky. Idem si za vami po radu. Priateľ ma pravdepodobne alergiu na roztoče (je objednaný na alergologiu). Akonáhle lahne do postele, tak kýcha, soplí, má upchaný nos, nemoze kvoli tomu spávať… tak sa chcem opýtať, ako ich mám minimalizovať prípadne ako ich odstrániť, máte nejaké dobré rady? Ďakujem moc 😊

sissy27
26. júl 2022

@nm218 nemáte náhodou vankúše alebo prikrývky plnené perím? Hoc aj malý vankúšik.
Lebo tie roztoče sú aj v sedačke, nie len v posteli a predpokladám, že na sedačke tento problém nemá, resp. v inej posteli (napr. u rodičov, v hoteli, atď.)

laura164
26. júl 2022

My máme vysávač raycop, raz za týždeň s ním prebehnem matrace, periny, vankúše. Posteľnu bielizeň suším v susicke a keď prezliekam návliečky, tak periny a vankúše hodín do sušičky prevetrať. Muž si myslí, že mi šibe, ale mne to úplne pomáha na alergiu a lieky beriem len minimálne

mirabelia
26. júl 2022

@nm218 snáď nemáme toho istého priateľa 😀 aj môj mal rovnaké príznaky a nakoniec mal alergiu na moje kozmetické produkty, ktoré som používala 🙂 Tiež to bola dlhá cesta, kým sme našli páchateľa. Nová posteľ, nový koberec, paplóny atď. Už som z toho bola zúfalá 🙂

evinqua
26. júl 2022

Moj syn ma tiez alergiu aj na roztoce, a teda vymenili sme matrace, vankúše, paplóny, na všetko mam pod oblieckami este špeciálny návlek proti alergii na roztoce, mame čističku vzduchu. Koberce doma nemáme, zaves iba zatemnovaci v spalni a ten periem min.2x mesacne ako aj obliecky, sedačku mame koženú.

nm218
autor
26. júl 2022

@sissy27 nie, máme také tie obyčajné mam dojem že polyester to je, a nie je to až tak dávno (asi 2-3 mesiace) čo sme kupovali nové vankúše aj periny. Akurat matrace mame uz asi 3-4 roky.

@mirabelia To hádam nie, pokiaľ nemáš čecha 😂 on to má vyložene keď lahne do postele, a ja tej kozmetiky moc nepoužívam práve, takže myslíme že to budú fakt buď roztoče, prach alebo čo iné už neviem 😂

sissy27
26. júl 2022

@nm218 fakt porozmýšľaj nad tým, či sa mu toto deje aj v iných posteliach alebo len u vás doma. Lebo ak inde tento problém nemá, tak to nebudú roztoče.

zuzubb007
26. júl 2022

Mne ma syn alergiu na roztoce, koberce ak mate vyhodit v tom je najvacsi rordel roztocov, a periny aj vankuse prat cele raz za dva tyzdne aspon 60-70 stupnov, je to pracne ale tym pozabijas na chvilu roztoce

nm218
autor
27. júl 2022

@zuzubb007 koberec máme len jeden a to v kuchyni pod stolom, ale mame v plane ho vyhodit lebo nevyzerá uz najlepsie 😂 inak koberce nemáme vôbec. Jedine co som zistila ze gauc ktorý vyzerá ako nový už má tak 20 rokov, takze asi by uz tiez chcel casom vymeniť 😅

nm218
autor
27. júl 2022

@sissy27 my moc inde nez doma nespíme, takze to neviem nejak posúdiť. Ale kazdopadne má ist buduci tyzden k alergologicke, tak som zvedavá