Ahojte zienky, rozmyslam ako poprehadzovat veci v kuchynskych skrinkach ergononicky, logicky a efektivne. Nedavno tu bola diskusia, co pomahaju deti v domacnosti a ja by som im ukladanie umytych riadov do skriniek ani nemohla dat. Na horne skrinky mi nedociahnu ani so schodikom.
Preto by som Vas chcela poprosit, ci by ste nenapisali, popr odfotili co mate ulozene v hornych skrinkach a co v dolnych.
Ja mam taku klasiku, dole v suflikovej skrinke pribory, kuch.nacinie, misky, pokrievky, hrnce, mixery. V hornych pohare, taniere, sklenene misky.
Dakujem vopred za pomoc a za zapojenie sa do diskusie
@uglybetty1234 a rosim Ta co mas v hornych? Lebo potom mi ostanunevyuzite a vobec mi nenapada, co tam mat, okrem takych zaloznych poharov, koreniciek ...
Hore mam len pohare a salky, digestor, lekarnicku, kavu, caj. Vsetko ostatne je dole.
Pohare a taniere mam v hornyvh skrinkach. Syn si da stolicku a dociahne. Neni problem. Ma 4 roky a fungujeme takto odjakziva.
@canany závisí od toho, akú veľkú máš kuchyňu 😉 Tiež by som mala najradšej všetko tak, aby deti dociahli, ale možnosti bytovej kuchyne to nedovoľujú. Kuchyňu som si usporiadala tak, aby logicky a prakticky vyhovovala mne, nie malým deťom- mama tam trávi viac času ako deti. A deti časom podrastu a budú schopné sa obsluzit 😉
Keď boli menší, mali v nejakej skrinke, šuflíku svoju misku a pohárik, ktoré si vedeli sami vybrať. Malé deti predsa nemusia mať 'poruke' všetky taniere a poháre domácnosti. A keď mi pomáha najmladšia pri vykladani umývačky, odloží to, čo je dole- hrnce, pokrievky, formy na pečenie, plastové nádoby, príbory. Taniere a poháre mi dáva do ruky a odkladám ich do vrchných skriniek.
@dusankomoj dakujem. Krasna kuchyna. Ja mozem len snivat. Moja je suroka cca ako konci ten koberec a dlha ako koncia spodne skrinky.
@oslo1 len ja mam stolicky mimo. To by vliekli cez 2 miestnosti. Preto pouzivam maly schodik.
Je to velmi pidi kuchyna.
@mimi_tami ja by som ich chcela zapriahnut viac do domacnosti, ze uz by som nemusela asistovat. Jednoducho uz som utahana a neustale odchadzat od rozrobenej roboty kvoli kazdemu cajiku, jedlu, uz nechcem. Robotu mam potom nanedokoncenu, lebo aj zabudnem, kde som skoncila a zacnem s niecim inym a nakoniec mam 10 veci rozrobenych a nic nedokoncene, lebo kazdu chvilu niekto nieco chce.
@canany v hornych mam caje, dozy, toastovac, korenicky, prilezitostne pohare
@canany kedze to mam podobne ako ty (sklo a taniere hore), vykladali decka spociatku vzdy len veci do spodnych skriniek. Hrnce, pribory, kuchynske nacinie, misky,… Aspon nic nerozbili.
Ked podrastli, vykladali uz aj sklo.
Ja mam v dolnych skrinkach a sudlikich vsetko. Aj pohare, salky, taniere. Je to skvele. Deti si vedia vybrat a odlozit asi od dvoch rokov