Ahojte mamičky, kupujeme novú sedačku a chcem vedieť váš názor či je lepšia rohová semišová alebo textilná ? Vyberáme odtiaľto https://www.drevona.sk/rohove-sedacie-supravy/
ja mám koženkovú po bývalých majiteteľoch bytu, ale najradšej by som ju vyhodila, pritom nieje nejaká stara :D ide o to, že v zime chladi, v lete sa na ňu človek prilepí, nepríjemne sa na nej sedí. Ak si niekedy budem kupovať sedačku, tak jedine látkovú. prehodíš cez ňu nejaký pekný prehoz a nemusíš sa báť znečistenia.
holčiny, nepomáhate mi :D :D troška ste ma pomiatli ale asi ostanem pri tej textilnej a keby sa niečo náhodou stalo, napr by sami tam rozlialo, tak ju dám vytepovať. 🙂
Určite záleži aj na farbe poťahu, ak si nevyberieš moc tmavú, alebo svetlú tak by na nej nemalo byť vidieť tak špinu. Neviem, aká je tá tvoja vybraná, ale sú aj také poťahy, ktoré sa dajú dať celé dole / vzadu na zips a dáš ich oprať- naši takú majú.
My máme čiernu látkovú- takú špinoodpudivú- lepšie sa čistí ako normálna sedaćka, ale umazať sa samozrejme dá. Máme na nej prehodenú deku. Na také obliatie vínom, čajom je to dobrá farba, ale mlieko by asi len tak nezmizlo :D
@adelakom12 my sme objednavali sedacku, kde nam poradili taky specialny odolny potah, cisti sa cistou vodou, netreba tepovat, lebo tekutinu neprepusti do vnutra a okrem toho je aj odolny voci potrhaniu
A to sme povodne chceli koženú, len tá bola veľmi drahá...
Inak v aute máme len kožené sedačky a vobec to nevadi, len to je kombinácia brúsenej kože a hladkej kože a nemáme pocit ako pri klasickej koži, že je v tele teplo a zima v zime :D Ale sedačka sa v takej úprave nerobí- to by bolo nepraktické.
Posteľ máme s bielym koženým čalunením- pes nám ju zašpinil, tak handričkou to ľahko zišlo dole...Ale na sedenie by to bolo asi trošku studené- musela by tam byť asi deka.
@adelakom12 Mali sme uz kazdy typ :D
- kozenkova: nikdy viac, mala zivotnost, ta kozenka sa casom zacne uplne drolit - ak ju osetrujes tak skor, ak nie, tak velmi skoro
- kozena: zivotnost dobra, treba tiez osetrovat, pocit pri sedeni je subjektivny, mne neprekaza v zime ani v lete
- latkova: spini sa, treba tepovat, moze sa potrhat, ale zas nizsia cena
Keby som si mala vybrat novu, tak by som brala latkovu, ale taka koby teflonova latka, co neprepusti vodu a lahko sa cisti ;)
Na margo tej koženkovej-keď sme kupovali našu sedačku, tak nás v predajni odrádzali od koženkovej, že nemajú s tým dobré skúsenosti. Buď nech si vyberieme látkovú, alebo normálnu kožu...
Na to si sa asi nepytala, ale mne osobne rohova nevyhovovala. Mali sme a nik v tom rohu nevedel seriozne sediet, vzdy sa deti pobili (aj ti, co sedeli napravo od rohu, aj ti, co sedeli nalavo od rohu - kopali do seba). Inak to pri rohovej ani nejde... Poucili sme sa, kupili sme radsej samostatne dve 3... plus nejaku 1 este dokupime...
@kikulienka94 je rozdiel medzi koženkou, tzv. Eko-kožou a pravou kožou. Pravá koža v zime nechladí, je to materiál príjemný na dotyk, ak sa s ňou dobre zaobchádza, ošetruje sa vhodným prípravkom, aj vydrží. Výhoda je, že netreba tepovať, my máme bledo-hnedú, takže ju musím čistiť častejšie, keby som kupovala zasa, kúpim si trošku tmavší, taký medový odtieň. Nevýhodu vidím skôr v lete, ked si človek sadne s holými nohami, trošku to "lepí". V lete preto na ňu možno dať bavlnené prehozy. Naša prežila nielen deti, ale aj psa, už je trochu ošúchaná, ale stále slúži. Ak na nu niečo vylejeme, tak to proste zotrieme a natriem to prípravkom na kožu.
A treba si dať pozor na kvalitu,. lebo sem vozia ak všeliaké výrobky z "Talianska", ale reálne je materiál z Číny.
@hettinka osobne si myslím, že pri výbere sedačky sa nedá určiť, že ktorá je tá "lepšia". každému vyhovuje niečo iné, preferuje niečo iné. takisto môže človek kúpiť šmejd, či je kožená (koženka) alebo látková sedačka. Niekomu môže kožená vydržať do smrti, lebo mal pri kúpe "štastie" na dobrý výber, a niekomu sa po 2 rokov pokazí, alebo sa koža potrhá. Takisto aj látková. ja by som si určite kúpila látkovú sedačku, ktorá má poťah, ktorý sa dá oprať alebo ľahko vyčistiť, prípadne je odolný voči špine. :D
@adelakom12 kožená je top. Ja by som látkovú nechcela už ani zadarmo. Najmä nie pri deťoch.